Wednesday, September 30, 2015

:: Qisya Kene Fit/Tarik..;( :: Warded ::

Kesinambungan dari previous entry..

Balik je dari klinik, doctor released qisya balik..balik rumah check temperature dh normal..then petang skit dlm kul 6 mcm tuh rase bdn qisya panas..checked temperature 37c++..Allah!!..kite jeram kepala qisya ngan air..dalam half n hour checked temperature dh naik 38.4c..terus kite jadik panic sgt..takut fit lagi..

"Jom la kite gie hospital..naik tinggi nie..i risau kene tarik lagi"..somi kite pun terus, "jom la"..

Time tuh qisya dh mcm melepet jer..kite nk bg qisya kat somi kite sebab kite nak mandi..tp qisya xnk..die start menangis n keraskan bdn die xnk ke daddy..terus kite mcm, "okayh2..mommy xbg..dont cry..qisya, stop crying okayh"..time tuh kite risau nak bg qisya nangis..takut nnt kang bile asyik nangis2 kene fit kang (itu andaian kite la sebab kite salahkan diri kite time qisya kene fit tuh..sebab before that qisya menangis teruk nak kat kite tp kite xamek die..sobss)..

Xjadik kite nk mandi..nak letak qisya pun xleh..sambil dukung die, kite amek cardigan, sarung tudung ala kadar, terus shoot gie hospital Al-islam..tah la ikutkan boleh je pegi hospital lain tp kite dh selesa dgn kat sana..lgpun qisya mmg dh ade rekod kat sana..

Smp sana, nasib baik la qisya nak ke daddy..so daddy la dukung die sementara nak menunggu masuk jumpa doctor..
Kesian baby mommy..melepet jer..;(

Dh masuk jumpa doctor, doctor checked temperature die dh naik 38.8c..cite la ngan doctor ape jadik..then doctor tanye, "hospital yg u pegi tuh xde tahan anak u ke lepas kene fit?"..kite jawab la "xde..dieorg terus released je"..sebab doctor kate by right kalau kene fit, mesti kene warded n kene pantau as least 24hours..aduhaiiii..mana la kite nak tau..kate pun first experience kan..xpe la bende dh jadik..

Doctor terus kate qisya kene warded..maka ber"holiday" la kami dekat Al-islam hospital..
Sedih kite tgk tgn kene cucuk plus berbalut..;(

To be continue..

7 comments:

  1. Alhamdulillah..qisya dh discharge..lega dgr..

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembuh ye sayang qisya..
    Sian tengok dia melepet tu ..

    ReplyDelete
  3. moga cepat sembuh ye qisya.... sedih tgk anak2 yang x sihat ni....:(

    ReplyDelete
  4. Alahai...kenapa plak klinik tu pi released...apapun harap qisya lepas ni ok...

    ReplyDelete
  5. ya Allah sian anak dara tomey....takutkan kalo kene tarik nie.....

    betul tu sepaham akak pun kalo kene tarik doktor takleh discharge terus....kene periksa betul2 untuk pastikan semua normal.... takpe laa anggap jek ni satu bende baru yg kite belajar....

    qisya moga terus sihat ye sayang....

    ReplyDelete
  6. Syukur mek Qisya dah ok..
    Pengalaman mematangkan kita Sya.. kalau tak kena, kita tak tahu (bukan mintak tapi bila kita rasa sendiri baru kita tahu macam mana panik nak berhadapan situasi tu)
    Akak dulu kerap berulang-alik ke hospital sebab dak Adik.. kisahnya boleh cari masa awal2 blog akak ni wujud..

    ReplyDelete
  7. pgalaman pling menakutkan klo ank fitting..
    Fasya pernah kena sekali...
    sebab msa tu high fever sgt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...