Monday, September 7, 2015

:: Emakku Stranded ::

Kesian mak kite tau..minggu lps mak kite ke jakarta-bandung-jakarta..pastu bile nak balik flight delay pulak..stranded dekat jakarta smp 4hari xleh nak balik kl..punca sebab weather kat sana mmg jerebu teruk..plane pun satu hal gamaknye..mak kite pegi ahad and by right balik rabu minggu lepas..alih2 flight kene delay..lain kali jgn amek Lion Air..mmg problematic sungguh..

Masalahnye smp 4hari kut..ape gile..kiteorg adik beradik dh risau dh..mcm mana makan mak kite, ubat bawak cukup ke x, duit cukup ke x, xcukup duit nak bank in mcm mana..memacam la..

Mmg la dieorg cover hotel n makan 4 hari tuh..tp makan bende sama je kut..mana la xmuak..
Mak kite makan nie je 4hari kat sana..2 kali sehari dieorg akan hantar..kalau kite, sekali 2 kali boleh la hadap..dh smp 4 hari duk makan bende sama, gile muak kut..

Nasib baik la sabtu lepas mak kite dpt balik..itupun flight delay lg half an hour..haiyooo..tp xpe la janji mak smp kl dh cukup..kiteorg gie amek mak kite kat airport..seharian kat sana sebab penangan flight delay..
Happy mak kite dh smp kl..;)))

Mek bile nmpk je nenek, kemain mengicai die dlm stroller nak kuau..
Bile nenek amek je die mmg terus melekap je gitu..xnk kat org lain dh..penat2 pun terpaksa la nenek dukung..
Bile kite amek jugak letakkan die dlm stroller kemain menjerit menangis xnk..nak ke nenek jugak..rindu nenek nyeah mek..seminggu xjumpa nenek..;D

Dh smp umah pun duk melekat je ngan nenek..xnk balik..umpan dengan henfon baru la org lain boleh amek die dari nenek..haih..qisya qisya..;)

12 comments:

  1. smp 4 hari...dugaan juga tu...truk gk cuaca jerebu tu ..amboi mek rindu nenek kesayangan

    ReplyDelete
  2. mak oiii....sampai 4 hari tu...menakutkan la...eh..mak pi sorang ke sya?

    ReplyDelete
  3. alhamdullillah... mak Sya selamat sampai....

    rindu nya mek kt nenek yer....:)

    ReplyDelete
  4. Adui sampai 4 hari melampau betul
    Qisya siapa jaga nenek tak ada? Kesiannya.. tengok tu rindu sangat sampai tak nak lepas dah..:)

    ReplyDelete
  5. mak falsya g ngan rombongan ke ngan kawan2 ke ngan famili members? klu sorang2 n ikut kawan2 rasa gak cuak klu ngan famili members at least lega sket walau masih cuak huhu

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah mak selamat sampai.. sape tak risau kan.. tapi syukur dipermudahkanNYA.. sebab an jerebulah akak jadi tak sihat.. huhuhu...

    ReplyDelete
  7. salam. blogwalking sini! Enjoy baca post2 kamu! :) selamat berkenalan!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...