Wednesday, September 2, 2015

:: Bertahan Skit Sya ::

Anyonyonyo mek..

Tp kite xnk cite pasal mek this time..

Ya Allah, lain betul dugaan kite kali nie..2nd pregnancy mmg buat kite rase, tah laaaaa..mcm2 perasaan ade..ehh, jgn ade yg pikir kite xbersyukur..kite bersyukur ya amat2 Allah beri kite peluang utk rase nikmat mengandung sekali lagi..

Cumenye dugaan ibu mengandung tersgtlah besar buat kite..lain anak lain kan dugaannye..alhamdulillah masa pregnant ke qisya, satu alahan pun xde..ade pun sekejapan je itupun sebab operate cyst..tuh yg time qisya kite gemok nauzubillah..hahahahaa..

Kali nie, mmg dugaan sgt2 buat kite..alahan yg xpenah kite rase, kite rase..alhamdulillah..itu kite boleh handle lg..ade lg dugaan kite yg paling teruk smp buat kite asyik menangis jer..ya Allah, please ease my pain..ease my burden..

Yang mana rapat dgn kite tau la ape maksud kite..tau la ape dugaan kite..

Like i said, kite bukan mengeluh..luahan perasaan yg terpendam..in a way kite bersyukur sbb walaupun sometimes kite xtahan, smp tahap kite xtau dh nak buat ape, smp buntu akal, kite bersyukur dugaan yg Allah beri nie hanyalah effect kite sorang..dari nak di-compare kan dgn ibu2 mengandung lain yg dugaannye lagi berat dari kite..

Xpe la sya..bertahan la skit smp bulan 3 tahun dpn..insyaAllah..;)


11 comments:

  1. biasalah ibu mengandung.. harap2 dah besar sikit kandungan makin sihat.

    ReplyDelete
  2. falsya.. bertabah k dear..
    kita ingat camni je.. dugaan semasa preknen ni tak semua org rasa. anggap je ia 'perkara manis' sebab akan diceritakan sampai bila2 haha!

    kita sakit skrg, in shaa Allah baby yg sehat bakal dilahirkan. sedapkan hati.. mmg perit. sangat! tp utk 'kemanisan' akan dtg..

    cewah, dah lepas bleh la cakap camni.. klu takkk, sama je cm falsya gak aritu heheheehe

    ReplyDelete
  3. Bertabahlah menghadapi dugaan.. ;)
    Suka tengok mek Qisya tu.. ala2 nakal muka dia.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Hormon wanita pregnant akan sedikit berubah apa lagi hal yg sensetif. Cuma satu harapan kakak en suami Falsya kena lebih prihatin dan memberi bantuan utk kuatkan semangat Falsya utk melalui isu-isu yg mengganggu emosi. Jgn banyak menangis dik.. jaga kesihatan. Kesian baby kat dalam tu.. Mohon pada Allah moga semua dpt dilalui dgn lancar.. kakak doakan yg baik-baik buat Falsya..

    Rindu gambar Qisya...

    (kalau rasa tak perlu keluarkan komen ini jgn siarkan. nanti kakak komen lagi satu)

    ReplyDelete
  5. Setiap kita pasti ada ujian.
    Apa lagi bila dlm keadaan preggy sekarang mudah benar hati terusik.
    Harap semua baik-baik hendaknya.

    ReplyDelete
  6. Bertabahlah. Dugaan ibu mengandung. Apa pon masalah, harap dapat dihadapi dengan penuh sabar.

    Sian nengok org pregnant yg kena alahan yg teruk. Kita tak pernah langsung kena alahan dari anak 1st sampailah anak nombor 3. Syukur sangat².

    ReplyDelete
  7. nape sya??... hrp semuanya ok2 yer.... sabar ye...:)

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    moga segalanya dipermudahkan
    be strong dear

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...