Wednesday, September 23, 2015

:: Daddy's Shadow ::

Qisya kalau xde ipad kat tgn, ngan kite die akan meleset2, mengimpit2, memanja2..mulalah asyik nak ciummmmm jer..pipi kiri pastu die kalihkan muke kite nak cium pipi kanan pastu nk cium mulut kite la..abis muke kite penuh ngan ailio die..hahahaha..

Kalau ngan daddy pulak, die akan jadik shadow daddy kalau xde ipad kat tangan..ngekor jer bontot daddy mana pegi..daddy nak wat laundry, die la duk sebuk tutup bukak tmpt nak masukkan baju tuh..washer kite front load so mmg jadik menan die la..daddy masukkan baju, die kuarkan balik..bile dh abis basuh baju, daddy nak jemur, die pun sebuk jugak ngan hanger2..tp die just tolong kuaukan hanger2 je la dari bakul..melambak2 lantai ngan hanger..kihkihkih..

Kite kan skang nie mmg xleh usik langsung segala keje..bukan sebab alahan ngandung xleh nak bau or alahan ngandung yg teruk ker..alhamdulillah kite bile pregnant qisya xde alahan n yg second nie pulak sekejap je kut alahannye..takat 1st trimester je pun..itu pun xsmp..tp sebab bende lain kite xleh nak usik semua keje umah..

So satu hari daddy cuci pinggan..as always, shadow daddy ngekor gak la..kite kat luat mcm pelik ape saje la 2 beranak buat kat dapur..jengah2 la dapur..joyah kan..;)
Sekali tadaaaaaa..siap tarik stool placing tepi tuh yg xmenahan..hahaha..patut la kadang kite masuk dapur tetibe nmpk stool kat tepi sinki..ini rupenye keje dua beranak nie..hahaha..qisya pulak duk la meneman daddy smp daddy abis cuci pinggan..so suweet..
Ini pulak time daddy nak pam tayar basikal die..menggelupur si qisya bile nmpk daddy kuaukan basikal..daddy nak pam tayar, die pun nak jugek pam tayar..
Sudahnye sesama la pam tayar tuh..kihkihkih..

Tp itu kalau xde ipad kat tangan..cer kalau ade..xde maknanye..hahahahahahaa..


8 comments:

  1. elok qisya dok teman dady basuh pinggan ye...ati2..tgi tu ..tisya dh beo kalo dok kerusi tgi camtu die takut terjatuh, padahal die dh beso sbr je la

    ReplyDelete
  2. alahai Qisya..jangan kamu tak rajin plak bila dah besar nanti ye....bertuh betul..

    ReplyDelete
  3. Alahai...qisya dh big gurl la...comei

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Rajinn anak dara ni menolong. Hehehe.

    ReplyDelete
  6. Sorokkan IPad tu terus.. hehehe.. ;)
    Lagi elok mek Qisya bermanja dengan mama and daddy dari bermanja dengan IPad.. ;)
    hehehe.. alah.. cakap orang.. akak pun sama..

    ReplyDelete
  7. betuk2 anak dady nie...
    falsya take care ok

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...