Monday, November 14, 2016

:: Are U A Loser? ::

Who??..me???..loser???..naahhh, definitely not!..

U're so damn wrong if u think u are a loser when u keluar jenjalan kat shopping mall sensorang, makan sensorang, tgk wayang sensorang, shopping sensorang, or xkisah la buat ape saje activity sensorang..

Being alone is not a loser!..and there's nothing wrong with being alone tho..

Kite admit, kite bukan jenis yg pendiam, dan jugak bukan jenis yg shy shy cat..very the big NO!!!..can consider as a talkative kinda person..istilah pendiam utk kite adalah pelik bagi org yg kenal kite..kite kalau diam xberckp, semua kawan2 kite akan pelik..time tuh start la dieorg harass-ed kite ngan mcm2 soalan..dan org akan anggap yg kite nie xleh "being alone" sbb kite xleh survived kalau xbercakap utk beberapa jam..bengong kan..hahaha..

Tapi kan ade hari yg ko rase, "i want to be alone"..ade hari yg ko rase, "i don't feel like talking"..ade x korang rase mcm tuh..nak2 pulak bile ko dh ade family dah ade anak2..wakakakakka..not to say dieorg nie membebankan ke ape2...Allah, mmg bukan itu niat kite..sumpah!..tp ade hari yg ko rase mcm ko letih..ko cume nak masa utk diri ko.."me time"!..yes!, i need my "me time"..

Kite penah luahkan kat hasben kite yg kalau boleh kite nak sehari je, satu malam je, just one night utk rest sorang2..kite nak check in kat hotel 5 stars kat kl nie, nak bersantai2, berendam dlm bathtub dgn dgr slow music, aromatic candles around the bathtub, with the cozy ambiance, then berbaring dekat katil dgn bantal empuk sambil tgk tv..call room service utk order dinner..tido dgn tenang..urghhh!!!, bestnyeeeeeee..heavennnn!!!!!!..

But ya, nak check in kat 5 stars hotel kat area kl nie mmg kite kompom hasben kite akan tunaikan tp being alone dekat 5 stars hotel tuh sensorang, mmg sila sedar dari angan2 ye sya..hahahahaha..kalau bukan budak2 nie menangis2 nak ikut, ataupun, kite yg xleh nak tinggalkan anak2..wakakakakaka..

Majority mak2 kite rase mesti gitu..poyo2 je nak rest satu malam kat hotel sensorang la, nak ber"me-time" la, ape la, just name it, sudahnye, tepuk dada tanye selera..sanggup ke nak tinggalkan anak..kalau ye pun dpt berehat mcm yg kite impikan, kompom xkan tenang jugak..mesti kepala tuh asyik duk pikir anak2 kat umah je..ape yg dieorg buat, dh makan ke dieorg, okayh ke dieorg ngan bapak dieorg, menangis ke x dieorg, mencarik mak dieorg ke x..kan kan kan kan...hihihihi..sudahnye, ko akan kol laki ko, "meh la bawak anak2 dtg sini"...hahahahahahaha..

Tapi ade satu malam tuh kite mcm, that's it la..i had enough of all this..mentally and physically so damn exhausted..aku nak jugak that "being alone"!!!...biar laki aku amek anak2 pulak..biar laki aku layan anak2 pulak..biar laki aku tidokan anak2 pulak..biar laki aku buat semua..

Memang ade satu hari tuh lepas balik keje, kite terus drive ke One U..kite gie sana sebab kite nak beli stock puree irsyad..selalunye kite akan tergedik2 nak jugak gie ngan hasben kite mcm spesis bini yg xleh nak ber-independent..tp time tuh, dh alang2 kite nak "being alone", so kite gie beli sendiri..

Sampai sana, relax jap jenjalan, pastu gie shop yg jual puree irsyad..

settled dh stock irsyad..

Lepas beli puree irsyad, kite jalan2 lagi kat One U..lepas tuh, "ehh, dinner terus la"..padahal time tuh xlapar pun..tp sebab mcm nak abiskan masa "being alone" tuh kan..tuh yg makan jugak tuh..kebetulan passed-by dekat food court.."mcm dh lama xmakan kat food court..tgk la ape yg ade"..tp semua tuh ko just ckp dlm hati je la..hahaha..loser??..nahhh, don't feel like one..hehehe..

So kite order, 
nie haaaa..makan nasi ko malam2..dh lama xmakan nasi..punah diet hakak!!..nak "being alone" sgt kan..makan nasi tuh puas2...hahahaha..

Memang kite take my own sweet time mlm tuh...tp hati kite time tuh mcm meronta nak balik..nak tgk anak..rindu anak2..ahahaha...

Dah abis makan, kite balik...time tuh nak dekat pukul 10malam..kite xlalu jalan yg dekat..kite saje2 lalu jalan jauh..saje nak drive sensorang melayan perasaan malam2 smbl dgr lagu kat radio..dh lama dh xrase drive sensorang malam2 gitu..tenang je..kalau dulu sebelum kawen kite mmg rajin buat gitu kalau nak kan ketenangan..nak2 lak kite umur 23tahun dh pakai kete sendri..lagi la panjang langkah..and maybe sebab kite tau selok belok jalan kat mana ceruk pun boleh jadi punca kite suke drive memalam sensorang kut..chances kite nak sesat sgt mustahil la..dh tuh, kite duduk kat kl nie dari kite kecik kut..kuat berjalan sana-sini pulak tuh..sebab tuh la boleh berlagak drive memalam sensorang..sebab kalau xtau jalan, ko gile nak drive memalam sensorang..dari nak ketenangan langsung ko xdpt nak tenang...hiksss...

So kesimpulannye kat sini, mmg kite poyo2 je la nak "being alone" sgt sbb mcm mana pun mesti nak peluk cium anak2 jugak sudahnye..xleh hidup kalau xde dieorg walau sehari..hehehe..

5 comments:

  1. Nani selalu rasa tak nak bercakap dengan orang kalau time tengah berdebar nak tunggu sesuatu benda. Hahah! Mesti mood macam kelaut je, tak nak cakap apa -apa. Nani selalu jugaklah jenjalan sensorang gitu kalau buat window shopping. Hahah!

    ReplyDelete
  2. akk suka part yng falsya ckp nak dok kat hotel 5stars.. tapi kita nk duduk dengan husband la..xnak la sorang2..gedik tak.. mesti best dpt rehat2 pillow talk dengan husb tanpa anak2..dalm mimpi jela kot..hahahaa

    ReplyDelete
  3. Kita samaaaaaaaa perasaan nak alone tu susah nak gambar kan dah dapat alone meronta pulak nak pegi cari laki dan anak-anak..haahahaa..

    ReplyDelete
  4. Nak jugak rasa perasaan tu...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...