Monday, November 21, 2016

:: Me Suke! ::

Kite suke sebab kite dh kurus dh sekarang..wahahahahhaha..kite suke sebab bile kite dh kurus, kite dh boleh pakai semuaaaaaaaaaaaaa jeans2 dan seluar2 kite..skinny jeans, straightcut jeans, bootcut jeans, 3quarter ke, semua dh boleh pakai..yeayyy!!!..weehuuuu!!!..baju pun dh xrase sendat dh bile pakai..semua dh loose..dh xde dh nak kene sarung baju then bukak baju balik sebab sendat, pastu try pakai baju lain, bukak balik sbb lemak terseksa..dh xde dh..kihkihkih.. 

Kite turun more than 10kg..gile xhappy..sbb kite kan baru lepas bersalin..sebelum bersalin tuh xnk 67kg pulak berat ko kan sya..sobsss..xsmp setahun lg..c-sec lak tuh..ko nak beria jaga pun xleh sgt..kene pulak dh stop breastfeed ke dobot waktu die 3 bulan..mmg lg la susah nak turun berat..now berat kite dh ade angka 4 dihadapan..#imahappymonkey..hahahahah..nak turunkan sikit lagi..tp yg sikit sgt tuh la susah nak bg turun sebenarnye..bukan takat susah..seksaaaaa wehhh!!..

Kalau yg kenal kite lama dari zaman kite muda remaja dulu, dieorg akan ckp kite gemuk..tp kalau org yg kenal kite masa kite dh kawen, semua akan suruh kite stop turunkan lg berat kite..bukan nak kurus sgt pun..xdpt mcm berat dulu xpe la xharap pun..43-44kg..mcm xmampu jer..tp kite nak badan kite terasa ringan balik..sebab kite sendri tau badan kite mcm mana..org tgk kite kurus, tp kite masih rase badan kite berat..itu je sebenarnye..bukan obses nak slim sgt pun..cume nak ringankan badan je..

Kite nak kurus nie actually for my own personal satisfaction..byk sebab kite nak kurus..kite stress setiap kali lepas mandi, kite akan melanguk dpn gerobok tenung baju2 kite yg tergantung banyak2 tuh..pastu dh sarung, tgk mcm seksa sbb dh ketat then bukak balik..sarung pulak yg lain..gitu la kite ulang2..yg mcm kite mentioned tadi la..belum lg part seluar..seluar tuh xyah cite la..mmg palazzo je yg kite duk sarung..nasib baik palazzo banyak..sigh..

Sekarang tidak lagi..bahahaha..

Baju2 kite semua dh boleh pakai..tp baju kite time sebelum kawen tuh masih lagi nmpk terseksa la zahirnya..kihkihkih..dh kalau baju dulu2 size byk XS and S..size M mmg tuh mmg xde langsung dlm istilah kamus size baju kite dulu..kalau baju lama2 nak pakai pun boleh lg..its either pakai kat umah saje atau kalau nak pakai kat luar pun, sarung la cardigan..

"Awak dh kurus nyeah sekarang nie..nmpk ketara susut badan..xnmpk mcm dh kawen anak 2..nmpk mcm belum kawen, mcm anak dara..kalau abang xkenal awak, xtau awak dh kawen siap ade anak 2, mesti abang dh terngorat dh"..hamboi hamboi hamboi..terngorat katenye..kang hasben i yg gagah perkasa dtg serang kang tau ler..wakakakakka..

Lagi satu mungkin sebab muka kite mcm budak2, plus, ketinggian kite just nice ketinggian wanita asia (ecececeh, xnk ngaku pendek lettew), mungkin buat lg xnmpk la kut..sbb tuh la ramai yg kompius dgn umur kite..ramai yg ingat kite muda lagi umur saing2 derang dlm 20-an..tuh yg baru nie jantan hanat mana tah hantar 2 gambar lucah kat kite thru wassap..nak kate salah nombor, siap mentioned nama kite lg..marah betul kite..ingat aku nie desperate sgt ke..gersang sgt ke smp nak kene melayan gile seks ko tuh..heiiii, kalau ye pun, aku ade laki kut..budus!..

Tapi tuh la, badan kurus la mcm mana pun..pipi tetap cenggitu kembung dan kembangnye..cume xseteruk mana la kalau tgh gemuk..kirenye kalau amek gambar muke sahaja, org akan ingat kite gemuk kerana kekembungan pipi kite..nak buek camno..gitu lg sejak azali..aset aiii tuh okayh (sedapkan hati sendri)..bluweekkk!!!..
Ade la lagi conversation atas2 tuh yg menjadi punca kenapa keluar ayat xmenyesal tuh..tp ayat yg hasben kite reply tuh yg buat kite tergelak..sebab skang nie, kite kurus, die yg gemuk..pastu blame kite jadi punca katenye..hahahahahhahahaaha..

5 comments:

  1. Akk pun punyai reason yg sama sbb nak kuruskan lg bdn...bkn psl nk slim mcm anak dara sgt pun kan?tp muka sisi mmg mcm 20an la..xmkn tua tau

    ReplyDelete
  2. Kuat betul azam Falsya sampai boleh capai target.
    Betullah kalau boleh turun 10kg bukan semua org mampu buat tau.

    ReplyDelete
  3. akulama dah tak update blog
    dgn malas
    dengan sakit bahunya
    huuuuu
    sedey

    ReplyDelete
  4. 10kg tuuuuu. Aaaaaa cano boleh turun banyak bnyak kilo ni. I is jeles. Hahaha!

    ReplyDelete
  5. yeaaaahhhh....mummy dah kurusss....
    tahniah mummy...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...