Thursday, November 17, 2016

:: Someone is Turning 33 Years Old Today ::

Sape sape sape???...sape yg 33 tahun arinie..kihkihkih...

Kite la tuh...sape lagi..dh tuh arinie 17 Nov kan..mmg birthday kite pun arinie..hehehe..33 tahun lepas, pada hari ini hari khamis, petang karang dlm pukul 4.31pm, kite dilahirkan ke muka bumi ini oleh mak kesayangan kite..mak kite lahirkan kite dekat sebuah rumah di Temerloh, Pahang tanpa keberadaan abah kite disisi mak kite..abah kite kan askar wataniah dulu..so time tuh die ade kat dalam hutan utk beberapa bulan lamanye..sian mak kite..kite xingat la abah kite balik selepas berapa hari mak kite bersalin kan kite..sebab tuh la abah kite lambat daftarkan kite..dan sebab tuh jugak la dalam ic kite bulan 12 instead of bulan 11..tp every year dari dulu mmg kite akan celebrate birthday bulan 11 sebab itulah yg sebetul2nye..dlm ic birthday tipu..hahahahaha..

Kebetulan pulak time mak kite nak bersalin ke kite, bidan yg juga merangkap family friend, ehh, ke mmg family..ehhh kompius kejap kat situ..sebab rapat sgt kan so kompius sedara ke family friend..wakakaka..time tuh arwah ngah keluar shopping kat bandar..kihkihkih..uncle2 kite siap pergi carik okayh arwah kat bandar pastu bawak balik umah sebab mak kite nak bersalin..hahahaha..tp masa arwah smp, mak kite dh selamat bersalin dh..Allahuakbar, xdpt kite bayangkan keadaan masa mak kite nak bersalinkan kite..dah la abah kite xde, bidan pun xde..

Itulah die pengorbanan seorang wanita yg bergelar mak..;(
"Terima kasih mak sebab bersusah-payah bersalin kan adik 33 tahun lepas..terima kasih mak sebab menanggung sakit bersalin yg sgt azab sakitnye..adik mintak maaf sebab dulu adik balas segala pengorbanan dan kesakitan mak masa nak bersalinkan adik dgn perangai adik yg teruk..time tuh adik xrase lagi semua kesakitan dan kesusah-payahan mak utk besarkan adik..bile adik dh pernah rase semua tuh sekarang sbb sekarang nie adik pun dh jadik mak, baru adik rase ape yg mak rase..Allah, kalau adik dpt undur balik masa, adik xkan buat mak sedih, xkan buat mak menangis, xkan buat mak pening kepala pasal adik..sumpah adik menyesal mak..adik mintak maaf mak dari ujung rambut smp ke ujung kaki..adik sayang mak dunia akhirat..u are my one and only mak..adik dh xde mak lain dh selain dari mak..;(..adik doakan semoga Allah panjangkan usia mak, semoga Allah beri kesihatan yg baik2 selalu utk mak..sayang mak.."

Sebab tuh la skang nie kite sekarang nie kite byk lebihkan mak kite..walaupun dh lambat, walaupun baru sekarang nak tersedar, tp selagi masih ade hayat mak kite, insyaAllah, kite akan cube sedaya upaya utk menggembirakan hati mak kite..;(

Arghhhh!!..sedih pulak dh pepagi nie..adoiiii sya!!..emosi sungguh la ko tuh..sebab tuh la kite cukup pantang orang kutuk mak kite..ko nak kutuk aku, ko nak perli aku, aku xkisah lagi..tp bile mak aku pun jadik mangsa kutukan ko, mmg u messed with the wrong person..plus kalau org layan mak kite mcm konon bukan darjat die..padahal ko pun sedarjat jugak so jgn nak mendongak ke langit sangat..ingat asal usul ko dulu mcm mana sebelum nak berdarjat2 sgt nie..dan kalau wujud orang2 cenggini, automatically, org tuh akan masuk dalam list "orang2 yg paling dibenci"..

Okayh, itu pasal mak kite..hehe..now pasal my little family pulak..

Malam tadi, hasben kite balik je dari ofis, kite baru je settled tidokan dobot..sian die demam..first time demam pulak tuh..mungkin nak beralih bulan kut..sebab esok die dh 9months..ya Allah, sekejapan je kan..selama nie beralih bulan ke, nak tumbuh gigi ke (tuh yg dh keluar 2 batang gigi baru kite perasan..kihkihkih), nak ringankan badan utk buat "kerja" ke, alhamdulillah xde demam xde ape..ye lah, there's always a first time for everything kan..so tuh yg semalam die demam tuh..risau betul kite..

Bile dobot tido, and hasben kite pulak dh smp umah, cepat2 kiteorg makan..ye la sementara si kecik tgh tido kan..tp half way time tgh makan, dobot dh bangun..okayh, cut the story short..after makan, hasben kite passed dobot kat kite.."nah pegang jap..i ade nak keluarkan barang dlm kete"..xde la expect ape2..qisya pun keluar ikut daddy die..mmg selalu kalau qisya keluar die akan tutup pintu..

Walaupun agak lama hasben kite kat luar dgn qisya, tp kite xde syak ape2 pun sbb dh biasa kan..kite tgh dukung dobot  yg position kite mmg ngam2 mengadap pintu umah..sekali qisya bukan pintu umah sambil nyanyi lagu "happy birthday mommy"..lepas tuh hasben kite masuk dengan kek kat tangan smbl ikut qisya nyanyi lagu happy birthday..kite tgk jam baru pukul 9.30malam..hahahahha..

"Nape awal sehari..baru 9.30malam"..

Hasben kite gelak2 je..
my birthday cake..me loike..tq love..hikhikhik..
oreo ice-cream cake..nyumssss..hehe..
thank u sayang for the birthday cake..

Jawapan kepada "nape awal sehari..baru 9.30malam",

Somi, "i plan lain..plan asalnye nak tunggu kul 12 jap lagi..nak wat surprise la kengkonon nak bawak masuk kek dlm bilik smbl nyanyi lagu happy birthday..tp tuh la..itu ice-cream cake kan..i tanye jugak budak tuh berapa lama boleh tahan ice-cream nie..2 jam je katenye..tgh makan td i dh start cuak2 dh pikir ape jadik dekat ice-cream cake tuh..jgn cair sudah..tuh i keluarkan jugak tuh..sedangkan baru pukul 9.30 pun dh start cair, inikan pulak nak tunggu smp kul 12malam..kotak die xmcm Baskin Robbins..i carik jugak BR kat NU Sentral tp xde..Haagen-Dazs je ade..hurmmm, jadik la..itu yg awal kul 9.30 tuh..hehehee..nak beli esok (hari nie) takut xsempat sbb i ingat nak bawak u gie dinner"

Hahahaha..comel..xpe la..i okayh je..mana2 pun okayh..kalau kek biasa waima one slice je pun utk i, i dh happy sgt dh..hikhikhik.. 
dah dah dgn happy tuh sya..hahaha..dari hati berbunga2 bermekar2, terus bertukar jadik risau sebab suhu badan dobot makin naik..kite jeram kepala die dengan air..pastu naik lagi suhu 38..huwaaaaaaaa..jeram lagi..check2 38.2..pastu naik lagi 38.3..Allah...bigau kejap kite..terus hasben kite suruh masukkan ubat bontot..nasib baik la mmg ade stock ubat bontot tuh lepas qisya demam panas smp kene fit dulu tuh..masukkan ubat bontot ke dobot, xlama lepas tuh suhu die dh back to normal..hilang risau sikit..alhamdulillah..then pagi td, check suhu die masih lagi normal..harap2 berkekalan normal la ye shayang mommy..

And also i wanna say thank u to those yg wish birthday kite thru wassap, FB, FB Massenger, voice call and whatnot..and also blog maybe..hiksssss..may Allah bless all of u..muahxxxxxx....xoxo..

5 comments:

  1. happy birthday darling cayunk..
    sebaya kito ooo..

    ReplyDelete
  2. sedap kek eskrem tu..ingt BR je ada kek eskrem..haagen dazz pn ada xpernh try....untung dpt kek mahal walaupun awal hehe...smoga dobot cpt baik dr demam

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday kakkk ! Moga dilapangkan rezeki, dipermudahkan semua urusan dan dikurniakan kebahagiaan selalu :)

    ReplyDelete
  4. hepi belated besday falsya... may Allah blessing U n family...aaminn

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday falsya..
    Semoga sentiasa looks comel ye..
    Bahagia dgn family...
    Panjang umur
    Murah rezeki ye sis

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...