Wednesday, November 9, 2016

:: Trip To Bandung Part 1 - Kowani Perfume ::

First entry kite untuk trip ke bandung..entry kite ade caca-marba tau..xberapa rajin nak buat entry ikut sequence..mana rase nak buat dulu, and mana idea yg dtg dulu, itu la yg akan keluar..bulehhhh gitu??..buleh ajer..kite buat die, bukan die buat kite..dok gitu?..

Lagipun kite xbyk amek gambar sgt la kat sana..mana yg sempat je..biasalah kalau pergi bercuti ke negara org bawak anak2 kecik kan..mmg ko xkan ade masa untuk relax2, yg ko boleh nak bersantai2, like, "really enjoy ur holiday"..kihkihkih..nak shopping pun xde mood sebab sebuk melayan kerenah/peel/ragam anak2..mana ade kite shopping sgt pun..betul la xtipu..yg terpaling happy kat situ adalah hasben kite la..save duit die!..cis!!..ehh, jgn ingat kite merungut tau..kite xmenyesal pun travel ngan anak2 kite..it was a new experience to traveled with my 2kiddos..it ain't easy i tell ya..mmg kene bykkkkkkkk bersabar..

Arinie kite masih lagi cuti..capek bangat!!..ngak biasa ke kantornya!!..hahaha..flight kite malam la u'olls..semalam flight kul 8lebih (malam) dari bandung, tok tek tok tek tok tek, kul 1pagi baru smp umah dari klia2..kalau dh 1pagi baru nak sampai umah, ape gile esok pagi2 nak bgn siap2 gie keje pulak..xdaya koi weh!!!..badan mintak rehat!..

Okayh, ini baru sebetulnya mau cerita..yg td itu mukadimahnya aja..hiks..

Hari kedua kat sana, kite bgtau pak udin, supirnya kami kat sana, yg kite nak ke kedai perfume.."mana ya pak kedai parfum (perfume) yg murah tp kualitasnya terjamin gitu"..hamboiii, speaking indo ko..automatik gitu okayh..xtau asal..ngeeee..

Hari last kat sana, baru la kami pegi kedai perfume..kedai yg pak udin bawak tuh namanya Kowani Salon N Body Spa..terletak kat mana, jgn la tanye..mmg kite xtau nama jalannya..
Staff kedai perfume..
Byk gileeee wehhh..sebut je jenama ape yg korang nak..kompom ade..
Tgh membancuh..pati perfume tuh import dari oversea..new zealand ke france tah..xingat..yg penting, pati tuh bukan local product yg made in indonesia la..mana kite tau?..dieorg tunjuk botol and bg url website dari botol tuh utk kite google tgk sendri pati perfume tuh dari mana..
Nie ha yg kite beli..botol paling kiri, jaja pesan, 2 botol paling kanan tuh mak kite punye..selebihnye kite..kalau ikut hati, mcm2 jenis lg nak beli..tp hurmmm xpe la..semua botol tuh 200lebih..kire murah la sbb dgn harga gitu, boleh dpt 8botol..

Lain size botol lain harganya..tp yg pasti, harga botol besar xkan cecah smp RM50..botol paling besar, 135 ml n yg terpaling kecil, 55ml..

Bau mmg sama..yg lg bgsnye, boleh wat solat..itu kata pekerja tuh la..die kate, alcohol tuh dieorg gantikan dengan pati ape tah xingat..so sbb tuh la boleh bawak solat..

Settled stock perfume kite utk 2-3 tahun..silap2 lebih kan..kihkihkih..xyah beli kat KL yg sah2 la harga perfume kite sebotol RM300-400 xkan lari..kebetulan pulak perfume kite dh abis..mmg good timing sgt la..kihkihkih..

8 comments:

  1. Ini mandi perfume nie kak...
    bestnyaaaa...

    ReplyDelete
  2. meriah perfume..stock 2-3thn lebih ni

    ReplyDelete
  3. Amboii borong minyak wangi kak. Hahah ! Lepas ni takyah beli stok untuk setahun ke lebih? Hehehhe

    ReplyDelete
  4. Kalo sana murah mmg berbaloi2 lah beli

    ReplyDelete
  5. akk tak singgah sini..sepatutnya ada dlm itineary...tp mmg bandung ke jogja ke,..perfume dorang best tahan lama dan sangat murahhhhhhh!!!!

    ReplyDelete
  6. wahhhh botol besar tu tahan lama tu...jimat2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...