Wednesday, November 23, 2016

:: Kene Lebih Banyak-an Bersabar ::

Mmg skang nie kite kene lebih byk bersabar melayan kerenah anak2 especially dak dobot..mmg boys will always be boys la kan..ngeeee..

Kite respect betul mak2 yg jaga 2-3-4-5 org anak yg kesemuanye lelaki..tabik spring toing toing laaaa..hahahha..kite baru anak laki sorang dh rase macam2 perasaan dh..kihkihkih..

Ye la, kite dh biasa dgn qisya yg xbyk peel, dan yg xberapa nak lasak..so bile dpt anak laki yg opposite segala2 from every aspect, ade sikit terkejut la kat situ..hahahahhaa..irsyad serba-serbi cepat..umur 6bulan dh tumbuh gigi..serious kite xperasan bile masa tumbuhnye..kite hanya perasan bile die dh 7bulan lebih gitu..time tuh gigi yg kedua dh keluar separuh dh..boleh xperasan..aduhaiiii..ye la, kite kan dh xbreastfeed irsyad dh..mana je nak perasan..

Meniarap pun cepat, mengensot pun cepat, merangkak pun cepat..skang nie dh mcm menuju nak berjalan lak dh..

Dalam sabar2 kite, kadang terlepas la jugak..xyah la kite cite ape yg kite buat bile hilang sabar tuh..lagi menaikkan rase berdosanye kite dekat irsyad..sobssss..cite ngan mak kite, mmg time tuh mak kite bebel la.."mak nie boleh bersabar dgn anak die, die sendri xboleh nak bersabar ngan anak sendri"..erkkkk, kene setepek..mihmihmih..

Nenek pun takut nak lepaskan cucu die nie utk org jaga..nenek lagi paham perangai2 cucu2 die..kalau x, dari qisya dulu kite antar kat mana2 pengasuh..tp nenek xbg..hurmm..
Geramnye lahai dgn iye tuh..ehh jap, xde niat nak tunjuk henfon tau..mana la tau kan ade org yg terdetik, "eleh, nak tunjuk henfon lettew"..bukan ape, sbb apple user nie selalu disalah-erti..ade je org perli2 amek gambar kat cermin yg menampakkan henfon aipon pastu caption perli2, ade yg jugak yg perli, "tau la pakai aipon..xyah la nak selfie depan cermin"..

Kite x terasa pun sebab kite bukan jenis yg suke selfie depan cermin..nie kali ke 2 atau ketiga rasenye..tp sebab kite nie pun aipon user kan..kadang kite pelik la jugak..ikutkan bukan takat aipon user je yg selalu selfie dpn cermin nampak henpon..samsung user, oppo user, nokia user pun ade ramai per..xde pun org nak perli2 gitu..tp cer kalau aipon user, die punye meluap dlm hati tuh smp mengutuk2 berbakul2..kenapa nyeah?..ade penjelasan x kat situ?..ke sebab hati org yg terdetik mcm ala2 dengki tuh dah hitam..tuh yg suke perli ngata gitu?..ke canner??..hurmmmm..

Okayh, abis iklan dh..

Belum dpt kaki lagi tuh..kalau dh dpt kaki nnt mmg hari2 kite ngan dobot main "police and thief"..skang nie dobot dh start memanjat couch dh okayh..kite tinggal kejap je sebab nak amek barang dlm kete..masuk je umah, tuuuu diaaaaaa, duk cantik ateh kusi..padahal sebelum keluar, kite letak die kat bawah..sambil lalu nak keluar tuh nmpk la die mencapai couch utk nak berdiri..alih2 sekejapan je dh smp atas dh  sbb die nmpk toy..adehhhhh..

Tapi xpe la dobot oiii..mommy terima je kelasakan tuh..xde pun mommy kate mommy xsuke..mommy okayh je..dh itu mmg proses utk membesar..buat la ape pun as long x cederakan diri sendri..ngeeeee..

4 comments:

  1. hikhik betul tu apple user selalu disalahertikan . menyampah tau. padahal I ni jenis suka selfie depan cermin dari zaman nokia takleh off flash lagi >,< selalu mengerdip cahaya kat cermin tu. zaman sekolah dulu la katakan. pegi klcc, wajib selfie kat tandas sebab ada cermin besau. hehhe

    ala comelnya. hati hati ye sayang. budak dah lasak macam tu, kena alert je. babygirl I baru je tertonggeng semalam -___-

    ReplyDelete
  2. Faham sgt fasa niii sabar ye mummy..sian hensem mama.

    ReplyDelete
  3. Budak tgh melasak. Biasalah tu. Bertabah jer lah mommy ☺☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...