Tuesday, March 14, 2017

:: Beruk Punya Beruk!!!!! ::

Owh jap jap..sebelum nak cite hal beruk nie, kite nak bgtau something..kite lupa nak blurkan harga coklat godiva semalam..huwaaaaaa..secara xsengaja hokeyh..bukannya disengajakan..mmg la harga yg terpampang kat situ RM214..tapi tapi ade discount 50% tau..and rasenye kalau harga coklat godiva tuh RM214, xdenye hasben kite sanggup nak beli..xdenye die sanggup nak kuaukan duit byk tuh semata2 utk coklat..sebab ade 50% discount la die beli..

Okayh, itu je penjelasan kak atul..nak blurkan balik harga tuh and nak upload balik gambau,  mcm malas sebab dh nak masuk setengah hari dh pun baru perasan..dh berapa ramai dh yg baca..so kak atul biaukan je la..huahuahua..

Okayh sambung cite beruk2 yg dh buat onar kat porch umah kite ahad lepas..kuangajo betul..

Ahad lepas dlm kul 12lebih gitu, kite ngan anak2 tgh makan dekat dapur..kite dh abis makan but qisya belum..sementara tunggu qisya abis makan, kite nak amek henfon kat hall..sekali nmpk ade kelibat kat luar umah..ingatkan kucing..rupe2nye berukkkkkkk!!!!!....2 ekor lak tuh..huwaaaaa, seram betul...kembang2 tengkuk kite bile tgk ekor beruk2 tuh..

Dah la hasben kite xde kat umah masa tuh...mencik betul..xsuke beruk!!!..

tuh haaaa beruk 2 ekor yg kemain riang-ria berseronok meloncat dari satu kete ke satu kete..

Kejap kete kite, kejap kete laki kite..korang ingat kete aku ngan laki aku tuh tempat playground korang ke ape..siap bergurau senda 2 ekor beruk atas kete kite..pastu pindah lak kat kete hasben kite sambung lagi bergurau senda..nasib baik la umah kite mmg pintu and sliding door sentiasa bertutup sebab pasang ekon..kalau terbukak je, tau2 nnt bile kiteorg tgh makan kat dapur, ade "tetamu x diundang" duduk sekali makan sama2 sambil libas2 ekor die yg panjang tuh..

Agak lama jugak la baru kite ade keberanian nak tekan alarm kete utk halau beruk2 tuh...padahal by the time kite nmpk 2 ekor beruk kat luar umah, dah boleh dah tekan alarm kete..tp tah nape kite takut..padahal kite kat dalam umah je pun yg sah2 pintu and sliding door berkunci..tp tah la...mcm bangang pun ade sebab takut beria..kihkihkih...

Mak kite kol sebab kite ade send kat wassap group mcm mana nak halau beruk dpn umah..muahahahha..mak kite duk paksa bunyikkan alarm kete..last2 kite bunyikkan jugak..alarm kete bunyik baru berlari 2 ekor beruk keluar dari porch umah kite..

Abis lampu ketupat raya hasben kite beruk2 tuh buat main...yg xtahan siap bawak lari lagi lampu ketupat...die ingat makanan ke ape tah...nak bawak balik sarang pastu rebus ketupat buat kenduri ke canner..wakakakaka..

Yang buat kite marah sesgt lepas 2 ekor beruk tuh dh berambus, boleh x beruk2 tuh tinggalkan hasil..siap berak atas kete hasben kite pastu kencing kat kete kite..kohaja punye beruk!..mmg beruk punye beruk!..aku baru je hantar 2 kete gie cuci tau beruk..suke-suki ko je nak berak la nak kencing la!..dasar beruk betul..nyampah!..huwaaaaaaaa..terima kasih sesgt kat abah kite sebab die yg tlg settled-kan hasil tinggalan 2 ekor beruk..tq abah!!..

Kite xtau la tp kite xsuke beruk..kite takut dengan beruk..kite xsuke pegi tmpt yg ade byk beruk/monyet..beruk-beruk, jangan weekend nie ko dtg buat onar lagi kat porch umah aku sudah..kalau ko nak jugak buat onar, ko gie la umah sebelah ke umah depan ke umah mana2 la janji bukan umah aku..haishhhh..

Dah itu je kisah beruk2 yg beruk!..

5 comments:

  1. bahaya juga tiba2 muncul beruk..dlu kt umh mak kita ada juga...riso gk dok atas bumbung

    ReplyDelete
  2. Nasib grill suma berkunci. Bahaya beruk ni. Bila tempat dia dah kena tarah, rumah orang lah kadi mangsa.

    ReplyDelete
  3. dah buat org terliur coklat tu.. belanjalah..

    ReplyDelete
  4. Habitat ia terganggulah tu sampai cari tempat lain nak main2.. punggah2.. :(

    ReplyDelete
  5. giler heh..akak pun takut beruk! sebab dia org ni ganas! next time kene make sure pintu tingkap all the time kene tutup takut kang masuk umah ade anak-anak tuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...