Thursday, March 2, 2017

:: Daging Dendeng Yang Terpaling Sedap ::

Sabtu lepas, kami sekeluarga pegi lunch dekat kg baru..sebab dah alang2 nak cucuk irsyad setahun dekat Hosp. Al-Islam kan..plus, ade org demok tingin nk makan daging dendeng kat kedai makan yg lauk2nya adalah lauk padang..ke minang..ehhh ke padang..hurmmmm, arghhh, xkisah la janji daging dendeng die sedap..

Tapi sebelum makan, kite gie amek queue number kat hospital dulu..purposely amek queue number utk after lunch pun..lgpun time kite sampai dh kul 12pm dh..after lunch baru nak gie amek, salah cara, kul 4-5 petang la baru ko boleh settle..ikutkan boleh je pegi cucuk dobot kat klinik biasa without jumpa PAED tp sebab ade byk soalan yg nak dipersoalkan, maka dgn itu, moh ler kite mengadap yg pakar..

Dah amek queue number, bergerak la ke tmpt yg dituju..org xramai lagi sbb baru pukul 12.15pm gitu..tp start kul 1pm je dh start ramai dh org..
 
Nie la daging dendeng tuh..sumpah sedap..yg terpaling sedap penah kite rase..daging die super rangup..dh mcm makan keropok dh..betul xtipu..xde tmpt lain lg la yg boleh chelen daging dendeng nie..
 
Nie mmg standard lauk kite kalau makan kat sana..simple je kan..tp bile makan selepas settled suap anak2, nasi separuh yg kite amek before, hanya separuh je yg luak..kenyang dh perut..

Owh haaa, before ade yg bertanya di manakah lokasinye, meh nie kite terangkan..jangan ditanya nama kedai makan tuh ape..sbb sml sudah kite xtau..yg kite tau, die dekat jalan raja muda musa 5..ehh ke 6..arghhh, confuse dh it's either jalan raja muda musa 5 or 6....kedai makan tuh betul2 kat tepi simpang..which means tepi jalan je kedainye..mmg easy to find..depan kedai makan tuh ade satu kedai gunting rambut yg kecik comel je..

Semoga berhasil utk yg bakal mencarik..hehe..

Lepas makan, otw balik, lalu titiwangsa then ternmk lori cendol kat parking space seberang dari Istana Budaya..singgah jap la..panas2 pekene cendol adalah sgt heaven on earth!..
 
kalau sape2 yg familiar ngan lori cendol kat area titiwangsa tuh, lori cendol nie la yg selalu ade kat depan Telekom titiwangsa..xsure dh pindah permenantly or maybe weekend je die parked lori kat situ..
 
sooooo soothing!..

Nak makan pasembor tp perut kenyang lagi..and i'm pretty sure yg pasembor die sedap (kite mcm penah makan pasembor kat situ tp lupe dh mcm mana rase die..bertahun-tahun lamanye kut kite makan..mana je nak ingat)..especially kuah die..why is the because?..the because is org2 yg order pasembor kat sana, majority mintak kuah lebih..and quite surprising, chinese people pun ramai yg mintak extra kuah..which means, kalau ramai chinese people buat gitu (mintak extra kuah), dh boleh agak yg mmg kuah die sedap..heheehe..

3 comments:

  1. Aaaaa sedapnyaa dagung dendeng. Nanti nak cari lah kedai ni

    ReplyDelete
  2. menci laaaa susah giler alamat dia bagiiiiii..

    ReplyDelete
  3. Part alamat tak lengkap tu yang tak menahan tu.. dah serupa nak cari harta karun kaedahnya.. ekekeke.. sib baik tak mengidam, kalau tak.. paksa dak Falsya bawak makan dekat situ.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...