Friday, March 17, 2017

:: Cara Semulajadi Untuk Hilangkan Migraine ::

Migraine skang nie selalu nau menjengah kepala kite...xsuke betul..kalau kene tuh rase mcm nak cabut je kepala pastu letak kat tepi..agak2 dh hilang migraine, baru pasang balik kepala kat badan..sakit woiii!..,,yg mana ade migraine paham le mcm mana sakitnye..nak tido xleh, nak baring xleh..tertonggeng, terlengtang semua xleh..semua xkene..kene duduk dekat dlm bilik gelap, suhu xberapa nak sejuk xberapa nak panas, bilik kene sunyi..pastu bau..huiiii, kalau tetibe terbau rokok ke, bau minyak wangi or bau badan yg tengit, mmg mengundang kene sound la..sebab semua bende tuh boleh mengundang lagi sakit kepala..

Kepala, mata smp ke tengkuk sebelah kanan akan rase sakit...pakej!..kalau lumur minyak angin, mmg smp ke kelopak mata kite lumur..kene pulak bile kene migraine, rase nak muntah..Allah, die punye azab masa nak muntah tuh, mmg hazabedah sesgt..smp menangis2..and lepas muntah, possibility migraine akan hilang is very high..but, possibility utk migraine xhilang pun ade jugak..mmg sakit weh time nak muntah tuh..rase mcm nak tercabut urat, tengkuk, rase mcm nak tersembul bijik mata..

Headache dengan migraine xsama ye korang..

Kite smp tahap panadol actifast tuh dh immune dh dengan system badan kite..telan la 4bijik sekalipun, migraine xkan hilang..ngadu ngan hasben kite yg actifast dh xlut dh ngan kite..sekali die belikan panadol ape tah yg mmg utk migraine/headache..dose kuat sikit dr actifast..penah sekali kite migrain, makan panadol yg hasben kite belikan, xlama tuh hilang migraine..

Pastu kan baru2 nie bile kerap kene migraine, kite terpikir jugak..smp bile nk rely on makan ubat je..asal migraine je telan ubat, asal telan ubat je migraine..so kite pun google la the natural remedy utk relief-kan migraine..time kite google tuh. kebetulan kepala kite tgh sakit sebab migrain..bagai2 la cara2 yg keluar..bykkkkkk..so antara byk2 tuh, kite pilih "drink a cup or 2 of strong black coffee" dengan harapan migraine kite ade kurang..xmintak hilang terus..as long kurang sikit pun jadik la..

Kat pantry ofis mmg ade kopi..so apo laie..masuk pantry, buat kopi..
kene black coffee ye u'olls..hirup punye hirup, abis secawan..and tau x resultnye..it really works!!..hilang migraine kite..leganyaaaa!!..but of course dengan izin-NYA jugak..hehe..

So skang nie bile dh rase mcm nak naik migraine, cepat2 kite buat black coffee..kan kalau migraine nak dtg menyerang, kite boleh rase..bahu tetibe rase ketat, pastu tengkuk mcm sengal2 nak menuju sakit..and alhamdulillah, mmg berkesan la sepanjang kite try this natural remedy utk hilangkan migraine..tapi tuh la..it works for me..but utk org lain, kite xtau la..tp ape salahnye kalau nak cuba kan..bende2 gini kite kene trial and error..

3 comments:

  1. Ha betulll akak kalau migrain memang cari kopi pekat !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...