Thursday, March 16, 2017

:: Cheapskate! ::

Yes!!!..im a cheapskate kinda person..cheapskate in certain things la..bukan semua pun..ade certain barang2 kite, kite xkisah pun kalau bende tuh murah..ade certain barang2 kite, mmg kite particular sikit..

Barang kite yg kite xkisah utk beli yg murah2 adalah shawl/tudung and baju..baju tuh kalau cantik, seploh hengget pun kite amek..brand ade ke xde ke belakang kire..bukannye ade org nak selak baju tgk brand..ye dok?..sebab bg kite, murah mcm mana pun, tp kalau kite pandai menggayakan baju tuh, harga seploh hengget pun org akan pikir mahal and jenis yg branded punye..ade je org yg beli baju beratus2, brand yg jenis famous/well-known punye, tp bile die pakai, xseiring dengan harga..paham dok?..

Sebab penah jadi la kite berani sebut skang nie..hahahhaaha..kite penah beli baju harga belas ringgit kut..tp mmg cantik la..kain pun berkualiti..2-3 org puji baju cantik siap tanya harga lagi..aii kan insan yg jujur so aii sebut je la yg aiii beli berapa belas hengget je..kemahen dieorg xcaya..padahal time kite berlaku jujur tuh muka kite suci dan murni je..pun xcaya..wakaakakaka..

Mcm shawl/tudung kite pulak, paling murah 5hengget, paling mahal 70hengget kut..tp yg 70hengget tuh kite belikan utk mak kite..hehehe..skang nie mmg shawl kite 15hengget ke bawah la..ade jugak teringin nak buat2 terjebak (buat2 terjebak nyeah) beli shawl/tudung yg ade brand..nak sebut brand satu2 mmg banyak la..tp kan bile tgk harga mcm, hurmmmm, xpe la kut..kite stick dgn shawl/tudung bawah 15hengget kite tuh je la..dasar stingy!...wahahaha..

Mcm xsmp hati nak kuarkan duit 200lebih utk beli satu shawl/tudung..baik la beli bende lain..lgpun cantik jugak je kite walaupun pakai shawl/tudung rege 15hengget ke bawah..*sila pergi toilet selepas habis entry utk kuarkan muntah hijau anda..dah alang2 baca, sila tahan sikit muntah tuh..kihkihkih*

Nak2 pulak bile kat ofis nie ade tokey shawl/tudung..hihihi..asyik la terjebak je..sekali beli smp 3-5..kalau bawak balik umah shawl/tudung yg kite beli kat akak ofis kite, mesti hasben kite perli, "aik, tudung lagi..nak bukak kedai tudung ker?"..cis!..kene perli.."kire okayh ape shawl/tudung i yg jenis seploh, limabelas hengget..dpt mcm bini org lain, satu shawl dekat 200..haaaa haaaa..canner?..u patut bersyukur tau..kalau x, bukan takat poket i je kopak, ngan poket2 u sekali kopak jugak..hahahahhahaa"..

Semalam terjebak lagi..mihmihmih..

Nampak pattern mcm biasa kan..tp bile pakai cantik sebenarnye..

Kalau tanye hasben kite, mmg ayat standard die, "isteri i kan mmg cantik..pakai ape pun cantik je"..kadang nk tanya or mintak pendapat hasben kite kan, jadik mcm malas pun ado..huahuahua..sebab mmg kompom ayat itu yg akan kuar..setiap kali..xtau la die ckp betul ke, ikhlas ke, or die nak jaga hati semata ke..hahahhaha..

Okayh itu je cite utk hari ini..sebab terjebak semalam la jadi punca arinie cite shawl yg kuau..hehehe...

1 comment:

  1. dulu masa bujang suka jgk ngabis gaji beli pakaian..
    sekrng kedekut betul.
    berkira sgt nka beli..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...