Wednesday, March 8, 2017

:: Cermin Owh Cermin ::

Macam pelik plak rase guna ayat swafoto tuh..hehehee..

 To be honest, kite memang xreti nak selfie depan cermin..plus, jarang pun nak selfie depan cermin nie sebenarnya..xreti..pernah cuba tp tetibe rase pelik..huahuahua..

Bukan pelik ape pun..kite je yg pelik tuh..pelik tuh more to xreti sebenarnye..tetibe pelik part pegang henfon la, pelik part nak berdiri la, pelik part mata nak pandang belah mana la..ehhh, macam segala-bala la xkene..

Tengok org selfie depan cermin kemain kemeh jer..cantik je..sampai kat kite, hancur..kihkihkih..

Ade one day tuh kite gie dinner kat Sime Darby Convention Centre..dinner CNY ofis kite..masuk dlm toilet kat situ, kiri kanan belakang semua cermin..depan je xde sebab pintu..bukan kat luar tau..kat tmpt jamban die..jamban??..tetibe terbayang macam jamban kat luar umah kat kampung2..hahahaha..so tetibe naik syeikh lak dah..saje2 la selfie..
 
Nie hasil die..wakakakakak..

Dah macam hape dh..kemain tinggi lagi henfon..xtau nak tala belah mana henfon..smp nak tertutup muka dibuatnye..bile upload kat IG and FB, rupenye bukan kite sorang je ade masalah nak selfie dpn cermin, ade few people pun sama..ade geng rupenye..sep sikit!!!..hahaha..

Dengar mcm simple je kan.."eleh, ape je yg nak selfie depan cermin jadi masalah..amek je la gambau..ape yg susahnye..tuh pun nak jadik kan isu..isu aku xdpt brim nie lagi rumit"..ehhh, termasuk lak pasal brim..hehehe..

Tapi buat org yg ade masalah sama dengan kite je boleh paham betapa susahnye nak selfie depan cermin..

Bile dh upload kat media social, ewahhh, media social katenye..ramai yg expert berselfie depan cermin bg tunjuk-ajar..henfon kasi turun la, buat cenggitu cenggini la..okayh, next time #siscuba..

Baru nie cobaan lagi berselfie depan cermin..
 
Tadaaaaaa..ramai kate lulus..wakakakakkakaka..yg belah belakang tuh abaikan okayh..yg belah belakang tuh suka nau photo bomb gambau..susah nak dpt decent picture kalau org belah belakang tuh ade..nyampah!..

Time nie kat Kidzania..qisya tgh buat face painting..nnt la kite cite pasal kidzania nie..kene compile gambau2 dulu..hehehe..

Tah pape kan..pasal selfie depan cermin pun nak kecoh2 smp blog..tp kan suke kite la..blog kite..kite yg taip..yg baca sape suruh..ehhh, xmarah..saje je drama..wakakakakkakakakakakaka..

8 comments:

  1. tu la tgk org selfie dpn cermin terror je..kita pn xreti hehe

    ReplyDelete
  2. samala, tgn smpi kekok nak pegang fon cemana. Nasib fon tak jatuh terpusing sana, terpusing sini..hahah

    ReplyDelete
  3. Ehhh samalah kita. Nani pun failed jugak bab bab selfie depan cermin ni. Hahhaa!

    ReplyDelete
  4. Hehe. Siqah failed bab selfie depan cermin. Baik selfie macam biasa tu je. Hihi. Pernah ambil tapi tak pernah upload. Segan. Hahaha.

    ReplyDelete
  5. Tak reti lagi selfie dpn cermin mcm ni. Nak kena practice jugak ni ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...