Monday, April 2, 2018

:: Membeli Dan Belah Di Harvey Norman Warehouse Sale ::

Last weekend Harvey Norman buat sale dekat Citta Mall..before nak pegi tuh hasben kite tanye la ade ape2 barang nak mencarik x?..kebetulan kite tengah vacuum and vacuum pulak menunjukkan performance yang tidak cemerlang..dan dan sangat kan..muahahaha..terus kite jawab, “ade..nak carik vacuum boleh?..vacuum nie suction die dah xkuat la”..ngeeeee..and as usual my hasben will answer, “okayh..nanti kite tengok la”..mihmihmih..

Sabtu lepas after amek progress report card qisya, makan jap then terus ke citta mall..tazzaabaaarrrr tau nak sampai sana..hihihihi..

Tapi bile sampai sana, sale die xmeriah macam last time kiteorang pegi..tapi xpe la, lagipun bukan nak beria sangat mencarik barang pun..jalan2, usha2, akhirnya jumpa tempat jual vacuum..

Kite dah ade vacuum yang biasa..so buat ape nak beli vacuum yang sama..ye dok?..nak beli yang portable vacuum pun kite dah ade..again, buat ape beli portable jugak kan..so kite nak carik jenis vacuum yang kite xde..which cordless vacuum..promoter tuh recommend-ed dyson..wehhh, sape je xnak dyson..ikutkan hati nak tapi ikutkan akal, ishh, macam xsenonoh je..harga die, bapak la mahal..

So antara 2 nie jadi pilihan..yang biru tuh murah sikit tapi accessories xbanyak..takat brush satu je..yang pink tuh, mahal sikit je pun..tapi dapat 4-5 accessories..

Agak2 kite amek yang mana???..hurmmm..

Bile dah pilih vacuum, kiteorang berjalan2 lagi tengok barang..dapat la rembat lagi satu 2 barang..hahaahha..

Hasben kite pun ade jugak beli barang tapi barang ape tuh biarlah rahsia..and kite pun dapat jugak ape yang hasben kite beli tuh..dah tuh, sape suruh offer..memang sokmo nak je la..ahahahhaa..

Inilah hasil tangkapan..ofkos la kite beli yang ade accessories banyak..tambah berapa ringgit je pun..kannn..hasben kite siap tanye promoter tuh, “memang ini je ke color yang ade?..xde color lain ker?”..hahahahaha..geleng je kepala hasben kite.. “memang kalau color yang berkait dengan perkakas rumah nie kene color yang macam nie nyeah”..waakkaakkaaka..masa nak beli garment steamer pun soalan sama jugak die tanye.. “xde color lain nyeah”..sebab color garment steamer tuh color pink..huahuahua..

Radio tuh dah lama dah mencarik..untuk letak kat dapur...ikutkan kite nak carik yang biasa2 je kat lazada..yang murah2 jadik la..brand pun kite xkisah janji boleh dengar radio..nak letak kat dapur je pun..tapi biasa la bile dah bercerita dengan hasben kite, die kalau boleh nak carik bende yang ade kualiti sikit..reason die, TAHAN LAMA/BOLEH PAKAI LAMA..memang semua bende la die akan cenggitu..hasben kite kalau boleh, biar bayar lebih sikit janji boleh pakai lama and ade warranty..haaaa, itu yang punca lama baru nak dapat tuh..haishhh!!..

Mini chopper tuh saje je miang nak beli..hahahaa..

Balik rumah assemble-d vacuum..saje la nak try dulu..alih2, adoiii, berebut lak dah dengan si bobot..stress mak!!

Asyik2 die, asyik2 die.. “emmyyyy..bot bot..nak nak!”..adoiii..

Geram betul kite dengan bobot nie tau..kite off die on..kite on, die pulak buat rampasan kuasa..ikut bobot la..dah besar xnak tolong mommy buat keje rumah, mommy libas dengan vacuum tuh..kihkihkih..

Ade satu je lagi yang kite tengah mencarik..satu lagi nyeah..macam sentiasa satu lagi je..hahaha..
chest freezer..

Tapi macam xperasan pulak masa kat sale harvey norman baru nie..kite xnak yang besau2..nak carik yang 80-100L je..sebab nak letak kat dalam bilik stor..ruangan dah xde dah dalam bilik stor..hehehe..nak beli kat lazada tapi macam hurmmmmm, xmeyakinkan la..

Itu je la buat masa nie..xtau la esok lusa tetibe ade bende yang kite tingin kan..alaaa takat tingin je pun..tingin tuh xsalah, tapi kalau dapat, lagi la xsalah...wakakakakakaka..

1 comment:

  1. #satujerlagi... ha..ha.. biasalah kita kan... mesti ada jer yang dibeli... maalumler urusan rumahni boleh kata kita yang handle... nak belipun sebab nak senangkan kita jugakkan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...