Thursday, December 27, 2012

:: Merajuk BerTubi-Tubi ::

Rasenye sape2 yg follow blog kite mesti tau yg kite nak jual kete kan..hehhehee..pastu nak tau xkete kite  asyik wat hal je..aloh aloh majuk leww tewwww...mcm tau2 je..tamo la majuk2..aiii xjual lagi u...haissshhh...

Last week kut kalau xsilap kete kite wat hal..pagi2 nak gie opis la die wat hal..nasib baik la still dlm neighborhood area..kalau kat tgh KL wat hal mmg masak la kite.. tgh bergerak kete tetibe enjin leh off..xker cuak sekejap..tp muke maintain control cun mcm xde ape2 berlaku..hahahahahahha..mengong!!..

Nasib baik la time tuh mmg dh laju so kete bergerak sendri ke tepi..adehhhh..terus kol mok mok..xhangkat plak kan padahal before tuh dh bgtau dh kete nie mcm lain mcm sbb ade kuar signal..kite bgtau signal air tp sebenarnye itu adalah warning utk minyak hitam dh abis ye kawan2..kuikuikui..

Mana la nak tau..yg menyala tuh pun dh mcm ala2 teko pastu ade setitik air..soo kite ingat air laaaa..hahahahahhaa..pastu kene marah ngan mok mok sbb salah bg info..hallooo domok, u wanna asked me about engine ker?..hahahahhaa..bile ingat2 balik mcm bengong je tau..kuikuikui..

Then bile minyak dh kontang kene la panggil tow..nasib baik la insurance still lagi hidup tau..kalau kene kete rosak 29.12 mmg jawabnye panggil tow yg kene bayo..hehehe..

kete kotor..musim hujan kan..hehe

Bile dh bwk gie workshop rupenye2 oil sum kete kite leaking..sbbbbbbnyeeeee,,,, time nak kuar parking kat opis day before tuh, kete kite terhentak kat batu...sssoooooo bile oil sum kete gen 2 sgt2 lah rendah plus ngan kete kite plak ngan rendahnye lagi..mana la xterhentak kan..adehhhh..

Melayang duit dekat 500hengget nak tukar oil sum tuh..kite nak welding je oil sum tuh tp mok mok xnak la plak..die suruh tukar terus..hurrmmmm, kene la ikut ckp big boss kan..kuikuikui..

Esoknye plak bile kete dh kuar dr hospital, kite bwk gie opis la mcm biasa..sekali bile nak kuar parking yg sama jugak, tepi kete kite kene batu..semata2 nak elakkan dr kene tmpt yg wat oil sum kite crack, batu kat tepi plak yg kene..sobssssss..abis calau balau dh kete kite..uwaaaaaaaaaa.. 

Mmg betul2 merajuk kete gengen kite tuh tau..lagi la wat xsabar nak jual..semenjak 2 menjak nie banyak plak hal yg die wat...padahal before nie okayh je kut..*sigh*

28 comments:

  1. hehehe majuk2 manja ler tue.......keta pun de perasaan kan..

    ReplyDelete
  2. hehehe...lain kali jgn sebut2 mmg dia majuk...macam org jgk...

    huhuhu....dah decide ke nak bl keta apa???

    ReplyDelete
  3. hhohohoh..kalu sudah cakap nak jual memang terus merajuk .....i sudah kene..

    ReplyDelete
  4. Hahaha,comel je kereta merajuk... Gengen nama dia ye? Cute! hahaha...

    Haha,saya pun tak sure ke tak,tau kalau minyak hitam habis ke apa...

    Btw,kalau lelaki lah,mcmtu tak cukup kotor lagi tu...haha :p

    ReplyDelete
  5. keta majuk sbb nk kne jual...huhuhu

    ReplyDelete
  6. alahai..ujian la ni...
    itula kt pompuan mmg xreti sgt bab2 kete kan..jd lps ni mmg kt kna mula ambik tahu...

    ReplyDelete
  7. akakpun teruk gak bab kete2ni.. kena amek tau tapi tuler...

    ReplyDelete
  8. adehhh...die tunjuk protes kot tu sya..hihihi..sabau je la

    ReplyDelete
  9. ekekke dikk .. dah memang nie majuk tul tuuu ..

    aduhhh duit layie ! huhuhu

    ReplyDelete
  10. @BoNDa.... sbb ade perasaan la die majuk gitu..uwaaaa..

    ReplyDelete
  11. @pinky kang xperasan tau..itu lah..kerana mulut poket binasa..hehhee...

    alaaa, blum lg..tgh ding dong lg nieh..hehe

    ReplyDelete
  12. @yatie kannn..adehhh, tau xpe...sakit kan...

    ReplyDelete
  13. @Hanih Borhan cute kan nama die..hahahaha..hurmmm, ssh tuh kalau xsure tuh..bkn selalu lelaki ke yg kete bersih2 nie dik..hahaha

    ReplyDelete
  14. @LYAfrina sgt2 ujian di akhir tahun...ngeeee..mmg xreti la lya pasal2 kete nie..hehe

    ReplyDelete
  15. @Cho Zila sama la kite kak..zero knowledge pasal kete..ngeeee

    ReplyDelete
  16. @Ann@zanyra betul2 xkasik chan haaa die nak protes..kan ann..hehehe

    ReplyDelete
  17. @ieda majuk betul nie haaaa..lg satu mcm dh tau2 je roadtax insurance mati bln nie..time nie la nak wat hal..

    ReplyDelete
  18. @ieda majuk betul nie haaaa..lg satu mcm dh tau2 je roadtax insurance mati bln nie..time nie la nak wat hal..

    ReplyDelete
  19. hadoilah kereta kalau buat hal mmglah... pening pala....

    ReplyDelete
  20. dia tahu tuan dia nak jual dia tue yang merajuk bertubi2 tue...
    jue pernah kena masa nak tukar kereta dulu...

    "memang kereta ni ada perasaan kot klu kita kata nak jual dia"

    ReplyDelete
  21. majuk la dia dah tahu tuan dia x nak dia dah walaupun x rela..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...