Wednesday, December 19, 2012

:: Sedihnye Lahai Hati Nie ::

Serious kite skang nie sedih sgt3...kadang tuh rase nak nangis je..hati berbelah bagi tetibe..nak let go ke xnk?..nak pakai lagi ke xnk?..uwaaaaaa...sobsssssss...tp nak wat mcm mana..keadaan memaksa utk kite lepaskan..;(((

Kite nak jual kete kite...bertakung air mata tau bile amek2 gambar utk di-upload-kan kat mudah..kite ckp ngan mok mok sayang la nak jual kete gengen kite tuh..sayang sgt3..mana xnya, byk berjasa tuh..dh 6thn gengen tuh berjasa ngan kite..sape yg xsedih...xde byk wat ragam sgt pun..lately nie je kete overheat sbb kipas aircond xjalan..itu je pun..;((((((((

Tp nak xnak kite kene gak jual kete tuh..sbbbbbb kete mok mok dh besau..xkan kite nak pakai kete besau gak..lagipun mcm xbaloi la bayo installment kete 700hengget every month tp bawaknye bkn selalu pun..takat nak gie balik keje je..n plus time weekend or nak kuar gie mana2 mesti ngan kete mok mok..kalau bwk kete kite pun leh bilang ngan jari..dr zaman2 bercouple, bertunang smp la kawen..mmg kete mok mok je pun..

So biau lah kite je yg beralah jual kete kite tuh..kite nak crk kete kecik skit..kete comel2 je..plannye nak amek Jazz 2nd jer..tp bile dh di-brainwash ngan mok mok n my very best friend Ikhwan, terus xjd..uwaaaaaaa...soooooooo, akan beli kete baru tpppppppp xtau kete ape lagi..agaknye MyVi kut..adehhhhh, walaupun xsuke MyVi tp nak wat mcm mana..mok mok pun suggest MyVi..so MyVi it is..

uwaaaaaaaa...sedihnyeeeeee...kite sayang tau gengen kite nie..bile dh ade org nak beli nnt mesti kite meraung sbb kene let go..;(((((((((((((((((((

60 comments:

  1. myvi kuning la falsya. leh geng. hehe ..

    ReplyDelete
  2. huhuhu.....cantik giler mcm baru keta tu... brp thn lg nk abis byr?? skrg dah 7thn... klau bt 9thn... lg 2thn jer.... apa2pun kalau dah nekad nak jual....pejam matalah....huhuhu..=)

    ReplyDelete
  3. myvi ok gk...ye la dua2 kete beso susah gk...heheh..kita pn pki kete kecik..hubby kete beso skit

    ReplyDelete
  4. cantik mcm baru lagi keta tu falsya...pandai jaga...bg kat adik ke pakai...cian pulak duk cedih2 nih

    ReplyDelete
  5. kete cantik lg la...mesti sdih nk jual kan?

    ReplyDelete
  6. ala siannya..nanti dpt yg baru ok la tu kot, tapi mesti terkenang2 gak kan..sabar ek..

    ReplyDelete
  7. amboi bkilat ha..
    mest nak pos kat mudah kena kasi polish dulu hahaha

    ReplyDelete
  8. alahai sedeynya..teringat akan kete..mmg kenangan...apa..egat sya ada kenangan ngan kete..sue pon ada tau...kikikikikiki....

    ReplyDelete
  9. aah dikk masih cantik dan elok kereta nie .. hurmm memang akan sedih kan ! ...

    x perlah dik .. lagipun kalau dua2 keter besar memang rasa membazir kan ... parking pun limited .. soo kena beli kereta kecil sikit kan ;)

    ReplyDelete
  10. alahaaaiii sayangnyaaa. keta elok lagi.. jangan ler jual babe.. :(

    ReplyDelete
  11. xpe la... Patah tumbuh hilang berganti..
    Nnt dpt yg baru plak...
    Hihi...

    ReplyDelete
  12. hmm samalah masa nak jual wira kesayangan dulu...11 tahun bersama akhirnya kene letgo..siap mimpi2...

    ReplyDelete
  13. takpelah, semoga gengen berbahagia dengan tuan baru dia nanti..

    jangan sesedih ye

    ReplyDelete
  14. lawa sportrim tu
    xmo jual kt kite ke
    hahaaa

    sabar ek fren.. nnt beli kete myvi yg baru
    lawa gak myvi tu
    minyak jimat..molek jek ngan awk bile awk drive nnt..cute2 org kampung kata

    ReplyDelete
  15. Alorrr sayang gk nak jual. Tp kalau repair pun costly gak kan. Beli la swift ke lps ni. Senang nak parking..

    ReplyDelete
  16. sayang betul tpi nk buat mcmanakan?
    klu aku
    maybe tak jual la sbb in case dah ade anak..
    esp dah 2 org ni
    boleh la guna
    ltk baby seat dah mkn ruang
    tpi in term klu duit bayo bulan2 tu tinggi
    rasa betul jugak ckp mok mok tu
    amik yg kecik je

    ReplyDelete
  17. sedihnya.. banyak sentimental value.. sob sob =(

    ReplyDelete
  18. mestila sedih sebab dh gune lama kan

    ReplyDelete
  19. mahal jugak tu kalau monthly smpi 700..huhuh

    ReplyDelete
  20. MyVi pun oklah juga. Tapi Jazz pun cantik juga... Fikirkan dululah cari yg betul-betul berkenan.

    ReplyDelete
  21. huuu kan,....good luck n jgn sedih2....

    ReplyDelete
  22. huhuhu sedih2 tau..
    nanti dpt kete baru mesti happy

    ReplyDelete
  23. sayangnyer...body cantik lagi...bape nak jual ni??

    ReplyDelete
  24. cedih.. xpela, patah tumbuh, ilang bganti :)
    erk, sentap jap bile falsya ckp x suke myvi.. huhu

    ReplyDelete
  25. @Afasz aah la kan fasz..akan dipertimbangkan..hehehe

    ReplyDelete
  26. @pinky baru lps basuh..hahaha...itu la..mmg dh nekad nak let go..uwaaaaa

    ReplyDelete
  27. @mama tisya mmg kene tukar pun erin sbb dua2 kete monthly installment je dh dekat 2ribu..gile tinggi..

    ReplyDelete
  28. @intanfirdaus247 kakak ku sayang nak beli x kete kite?..hahaha

    ReplyDelete
  29. @mummy_ayu hurmmm, agaknye la kan..harap2 boleh terima..cewah, dh mc ape dh kan..hahaha

    ReplyDelete
  30. @Nana xde makne nak polish semata2...hahaha..aku basuh je..

    ReplyDelete
  31. @ieda kan kak ieda..nak wat canner..terpaksa..hurmmm..;(

    ReplyDelete
  32. @MizzTina itu la..xde problem pun kete nie..sobsss..

    ReplyDelete
  33. xpelah, nnti ada lah pengganti yg tu lg baik lg kan....

    ReplyDelete
  34. @Zila Zainal u nak beli xkete i?..plizzzz!!..hahahaha

    ReplyDelete
  35. @yatie kan yatie..nie xjual lagi pun dh sedih2..adehhh..

    ReplyDelete
  36. @SyaNa nak beli ker?..hehehe..itu la..mok mok pun ckp bende yg sama..semua jimat..hurmmm..i ikutkan aje..;(

    ReplyDelete
  37. @Ibu Lala sayang gile nak jual kete tuh..swift???..rasenye stick to myvi je kut..;p

    ReplyDelete
  38. @Sidratul Muntaha aku kene jual..sbb monthlynye mahal sgt..baik la aku gune utk bende lain..hehhee

    ReplyDelete
  39. @Pen Biru sbb tuh la nak jual so that monthly rendah skit..;)

    ReplyDelete
  40. @Kakzakie kannn..tgh pikir2 skang nie..jazz ke myvi..hehe

    ReplyDelete
  41. @Jue a.k.a Ibu 2F agaknye la kan jue..skang nie je mcm gedik2 sedih segala..nnt bile dh dpt kete baru senyum meleret2..;p

    ReplyDelete
  42. @aizu's life kannn...hurmmm, alaaaaa, tamau la sentap2..sbb ade cite disebalik myvi nie..tuh yg punca xsuke..ehehhee

    ReplyDelete
  43. Pandai jaga kereta, macam keta baru.. Pandai jaga..

    Beli Alza la leh geng, oppsss nak cari yg kecik kan..hehehe

    ReplyDelete
  44. wah..ctk kete tu..berkilat lagi..

    ReplyDelete
  45. @Myra Jay baru pas basuh tuh..hehehe..alaaaa, kite nak crk kete tecik2 comel2 je..hehe

    ReplyDelete
  46. @fieda baru pas cuci kak fieda..jgn tertipu..hehehe

    ReplyDelete
  47. Sayang kereta tue...masih cantik lagi...kenapa nak jual hihihi myvi pink cantik..

    ReplyDelete
  48. ala xper falsya nnti dpt penganti baru ok la tu...tp keta tu berkilat lagi tau

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...