Wednesday, December 5, 2012

:: Puding DiRaja ::

Sape penah rase puding DiRaja nie..first time kite rase time wedding cousin kite kat Kuantan last week..aunty kite merangkap tuan rumah untuk majlis yg bwk ke table nak bg kiteorg rase..

First time okayh rase puding DiRaja nie..uncle2 kite ckp bende nie ssb nak dpt..kalau ade pun mahal..katenyeee laaa..kite xkate ape2..soooo bile xtau, kite oooooooo kan je laaa...wahahahaha..

Bile masuk je mulut, okayh, not bad..bawah tuh pisang..mcm pisang salai pun ade..manis..yg warna kuning tuh xtau ape die..telur kut gamaknye..puding DiRaja nie kene makan ngan ade la die punye susu..cousin kite ckp kene curah susu tuh byk2 baru sedap..tp kite xtaruh semua pun sbb dua2 dh manis..

Sape penah rase puding DiRaja nie?????..

inilah die puding DiRaja..
 sekejapan je dh tinggal suku..hehehe..

Tp xleh nak makan byk2 u'olls..manis sgt..haippp, makan, makan jugek, tp kesihatan harus dijaga..ehhhhh, kite sendri xjaga lagi mau nasihat org..larriikkkk!!!!..hahahahaa

28 comments:

  1. pestime nengok...makan apatah lagi...haiya

    ReplyDelete
  2. aku 1st time tgk. x pernah rasa lagi...

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan lagi. nampak menarik dan sedap :) yang macam bihun tu ape lak ?

    ReplyDelete
  4. @♥cikmOt♥ kite time tuh first time tgk first time rase..kalau x mmg xtau pun makanan nie wujud..hehe

    ReplyDelete
  5. @watyz aku pun time tuh baru la first time rase..

    ReplyDelete
  6. @Miza Yusof sedap la jugak..yg itu xsure..mcm kuning teruk pun ye jugak..kompius tetibe...

    ReplyDelete
  7. Sebab ape panggil puding Diraja? Sebab kaler kuning yekk? Ida tak pernah makan lagiiiii

    ReplyDelete
  8. pernah makan kat Little Gerai, tapi tak berapa kena dengan tekak, mungkin org at Little Gerai tu bukan orang Pahang, kalau nak komen bebetul kenalah rasa betul2 kat Pahang ye.. hihihihi

    ReplyDelete
  9. tengok baru ni la.....mkn dh tentu belum......

    ReplyDelete
  10. Mira x leh nak masuk la puding raja ni... manis... tp hubby mira suke la... siap order kat kwn dier klu gi Kuantan...

    ReplyDelete
  11. sedappnya...firts time dengar ni...hehehe...mmg nampk cam manis..hehe


    salam perkenalan..nyue singgah komen n follow sini..follower ke 244 :))

    ReplyDelete
  12. pernah dengar pasal puding diraja nie tapi x pernah makan

    ReplyDelete
  13. kak intan first time tengok..falsya memang nak kena..suka tau buat peot kak intan bergetar grr grrr ..haha

    ReplyDelete
  14. owhh 1sti time nie.. baru tahu benda nie. xpernah tengok or dengar dr mana2 pun lg

    ReplyDelete
  15. pernah makan sekali masa kenduri kawin sepupu..sedap tapi manis sangat

    ReplyDelete
  16. rupa dia macam pisang keju dekat bandung pon ada. :)

    ReplyDelete
  17. nmpk sedap. xpena cuba :) kt kl katne ada jual?

    ReplyDelete
  18. haa nie makanan paling digemari org luar bila sampai ke pekan @ ktn ..
    puding di raja ..
    sedapp
    manis
    dan lemakkk gitu .. pisang yg sedap dan jala yg manis ..

    akk jarang gak makan .. kami org jati pahang pun jarang dpt makan dik , mahal dan buat dia bukan mudah .. jala tuu payah .. yg lain senang aje ;)

    ReplyDelete
  19. Gila kentang punye sedap nih...(walaupun tak pernah makan)

    ReplyDelete
  20. mmg manis. tapi ada je org buat tak manis. mkn ngn susu tu baru sedap. pergh...

    ReplyDelete
  21. Yang kuning tu jala emas.cmpuran gula n telur kuning itik.manis gler rs dia tp sodap.nway slm knl!

    ReplyDelete
  22. Yang kuning tu jala emas.cmpuran gula n telur kuning itik.manis gler rs dia tp sodap.nway slm knl!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...