Monday, June 10, 2013

:: 18w4d :: Alhamdulillah ::

Khamis lps ade check up kat Klinik Alam Medik Sentul..nasib baik la insurance card mok mok yg baru tukau tuh, die xbg lagi kat kite..mlm yg kite kene ragut tuh, ins card yg baru still ade dlm poket baju die..dh la baru dpt card tuh..kalau dh bg kat kite n kite letak dlm handbag, mcm mana je nak check up baby semlm..mmg la still boleh check up tp kene bayau leeeee..

Smp2 klinik nasib baik x ramai org..mmg xramai..duduk 5 minit je dh kene panggil..selalu kalau gie situ ramai gile org kut..doc Ramesh tuh doc yg check kite..doc tuh bgs..berckp ngan die rase selesa je..soalan wajib yg doc Ramesh tanye kite everytime jmp die.."already decide which hospital?"..n everytime tuh la jawapan kite, "still ding dong ding dong laa doctor"..ngeeee..

Pening kepala jugak nak decide mana hospital nak gie...mmg la mok mok dh bg green light pilih je hospital mana kecuali Prince Court...ade kecuali okayh..ahahaha..tp xkan la kite nak pilih yg mahal2 gile2..kite crk hospital xde tgk harga utk bersalin normal..sbb bersalin normal semua tmpt mcm murah je..murah la kalau nak compared to c-zer..tp in case kalau c-zer, haaaa mcm mana..skang nie yg ade dlm list kite, Al-Islam Kg Baru (KBMC) or HUKM..tgk la nnt bile dh 6bln baru pikir betul2 hospital mana..

Okayh, nie kite nak tunjuk gambo my precious, my munckin, my baby..hehehe..


Comel sgt okayh baby bile doc Ramesh nak scan..sbb baby wat mcm2 gaya..kaki lunjur2 laaaa..tangan kat dahi laaa..tah ape yg baby runsingkan kat dlm tummy mummy pun tah laaaa..then, doc Ramesh ckp, "ur baby soooooo active..so hyper..moving here n there"..dpt ke apaknye, "terlebih gula nie"..wahahaha..tah pape..

Tanye jugak jantina ape..skali doc kate, "save for the next appointment"..haiyoooooo doc..bikin suspen je laaaaaa..so next month, day before puasa kene gie wat check up..sama2 kite nntkan okayh ape gender baby kite..xkisah la baby ape jantina janji sihat2, cukup sifat, sempurna tubuh badan..itu je yg kite selalu doakan..

Ehem ehem

dh bukak okayh buku pink nie..nasib baik la xkene marah..EDD tuh nurse salah..kite sebut last period 31.01.13..sudahnye jadi 30.01.13..xpe laaaa..sehari je pun..tp kan kite perasan 1 thing laaaa..after kene ragut tuh, segala urusan from head to toe, semua lancar jeeeee..xde pun jmp yg kerek2..baik polis, org JPN, org JPJ, nurse, even org2 maxis n bank2 pun semua okayh2..semua mcm very friendly..alhamdulillah..;))))

12 comments:

  1. so sweet..ok fine sila tunjuk gambo peyot pulok ok

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    Tu pulak la hikmah yg Allah bg - semua dipermudahkan :)

    Take care tau falsya!
    Baby comey, good good dok dlm tu ok! :)

    ReplyDelete
  3. Alala..baby dalam peyot...rindu kenangan masa dolu2...hehe

    ReplyDelete
  4. sedap bb landing dlm perut mummy yer...hehe

    ReplyDelete
  5. Dengan keadaan Sya lagilah mereka mestilah kena jaga cara melayannya. Inilah hikmahnya walau kena ragut semua urusan dipermudahkan Sya...

    Scan nampak baby macam teruja kan:)

    ReplyDelete
  6. sya .. sebab syapn tak kerek , orang yang sya jumpapun samlah.. kalau kita baik orang lainpun baik ngan kita ...
    ok tang hospital mana yang nak dipilihtu terpulanglah kat bajetkan.. akak dulu pilih spital swastaler konon skali der sakit darah tinggi yang kena monitor dan duk sepital.. sekali kena semalam jer dah kena RM600++ takkanler nak bertahankan... tu baru monitor ngan ubatjer kot.. tu yang akhirnya kena gak bersalin kat hosp gomen yang akak nak elakkan sangat...
    sekali duk kat PPUM tu okjer tak der masalah cam orang kata nurse kerekker, doctor tak baguihker.. nak check up lambatker takder semuatu.. so teruskan di situ.. dan rasa sangat selesa...

    ReplyDelete
  7. Ramai lak blogger sekpl pregnant dalam tahun ni... Nanti kena buka kelab anak blogger 2013. Tahniah...

    ReplyDelete
  8. sweetnya...
    moga membesar dengan sihat dalam perut mama ye sayang

    ReplyDelete
  9. sweet... mesti comel mcm mama dia nanti kan... :)

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah.moga baby sentiasa sihat dlm kandungan

    ReplyDelete
  11. ida teka... gegurl tau tau.. hehehhee

    ReplyDelete
  12. wahhhhhh baby dah makin membesar....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...