Monday, June 24, 2013

:: Progress Umah ::

Mood sgtlah kelaut..hurmmmmmm...ngan bz setiap hari kat opis nie sgtlah wat lagi mood tuh kelaut..serious bz sesgtlah bz..xleh nak describe bz mcm mana...rase nak nangis pun ade sbb bz sgt3...;(((..baby dlm perut nie pun bz jugak..boleh terasa baby dlm tummy mummy nie duk mcm bergerak2..geli2 je..subhanallah..mcm xpercaya je ade nyawa dlm perut nie..kite kan skang nie kadang mcm terlupe yg kite nie pregnant..still lasak2 lagi..mentang2 dh elok dh tang operate tuh..hamboii hamboiii hamboiii..jalan dh xreti nak slow dh..dh start dh jalan mcm gangster nak laju je..wat keje pun xreti nak pelan2 dh..awal2 dulu je tau nak slow2, tau nak pelan2..itu pun sbb baru lps operate..

Okayh, enough bout my pregnancy..biasalah la, first experience, mcm jakun skit..ngeeeeee..kang ade yg ckp mcm ko sorang je la penah ngandung..dh tuh..first experience kan..skang nie nak cite psl umah..umah kite kan tgh renovate..less than 3 weeks structure dpn belakang semua dh naik..cpt jugak la dieorg wat keje..ramai yg tegur cpt..tp contractor plak ckp the other way round..die kate lmbt kalau x lagi cpt..hurmmm..lmbt nyeah..

nie view dpn..nmpk mcm pelik sbb jiran kiri kanan umah xde smp terkeluar pun..tetibe tang umah kiteeeeorg, amek kawwwww..terjojol je keluar..ahahahaha...
nie bilik belakang..dh pecah n dh extend dh smp belakang..yg itu cik jijah..ketua wanita umno fasa 7 dtg melawat kawasan jiran..ahahahahhaa..
yg nie plak bilik sebelah yg ade cik jijah tuh..baju merah tuh contractor..tgh2 tuh wiring man..tgh bincang2 nak wat wiring, plug point segala..yg itu, kite serahkan kat mok mok..mcm2 die nak wat..mentang2 lah keje kt dept IT..siap nak pikir letak mini server lagi kat umah..mak redha je..
yg nie pulak hall atas..by right xde tp kiteorg ade kan..alang2 master bedroom dh tarik smp abis..baik ade hall kat atas nie..konon2 tmpt mok mok nak beristirehat katenye ngan kawan2 smbl main game2 die nnt..tah pape tah..anak dh kuau nnt kite tgk ape jadik kat ruang istirehat daddy okayh..wakakakaka..wah, daddy katenyeeee..

Perasan x ade mcm2 color kat umah nie..sgt colorfullllll..mcm mana la org yg duk menyewa kat umah nie dulu..xsakit mata ke..hijau ado, biru ado, kuning ado, purple ado...hishhh..

Hall bawah ngan dapur xsmpt nak amek gambo..perut wat hal plak..wahahhaa..potong betul..next progress kite update..cehh, mcm ade yg nak tau je..kuang3..dapur kite akan jadi kecik skit..bak kate mak kite laaaa..dapur wat ape nak besau2..bknnye masak selalu pun..ouchhh!!..ahahahahaa..kite byk lebihkan hall bawah..sbbbbbbb mok mok nak wat satu corner utk letak dining table..kite xbrape gemar sebenarnye letak dining table kat hall..

Kalau umah besau ke banglo ke okayh lagi la..nie umah xbrape nak besau..kalau letak dining table kat luar dh makan space byk..tuh yg bincang punye bincang, sudahnye tolak dinding yg pisahkan hall ngan dapur ke belakang skit..so ade ruangan utk letak dining table..tp dining table xnk yg besau2..nak yg just nice je sizenye..mcm mana pun kite ckp ngan mok mok nak letak satu border utk tutup ruangan dining table..kirenye kalau org masuk pintu umah xkan straight terus nmpk meja makan la..

kite tgk lah nnt mcm mana sudahnye umah tuh..ape rupe segala..;)))))

6 comments:

  1. wahhh...mesti tak sbr nak tunggu siapkan...sebab sy pn xsabar nk tgk..hehe

    ReplyDelete
  2. wah best nye ado umh sdiri ...

    ReplyDelete
  3. x sabar nak tggu umah u siap. warming house jgn lupa jemput yer... :)

    ReplyDelete
  4. cepat la siap umah//....nak tgk ni..tak sabar2...tak e...1st pregnant kan...pedulik sama org kata..nak citer banyak ke tak...sebok je kan itu olang...padahal tak tau siapa..akkakak

    ReplyDelete
  5. sempenadpt org baru rumah renovate kan...pasti teruja...senang nak cam rumah Falsya kalau terjojol kat depan tu...

    ReplyDelete
  6. Msti xsbr nak tgu umah dah siap kan kan kan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...