Wednesday, June 5, 2013

:: Saya Diragut ::

First time in my life kene ragut..never expect things will happened..ye laaaa, sape je nak expect bende2 gini jadi...alhamdulillah kite ngan baby selamat, xde ape2..itu yg penting..bende jadik mlm semlm..baru je kuar gate umah nak gie kat kete..sekali dtg malaun nie dr belakang naik motor xpakai helmet ragut handbag kite..

Time tuh mcm terpaku sekejap sbb bende jadik cepat sgt..bile ckp ngan mok mok, die terus kejar tp tuh la kalau motor lawan ngan kete, mmg xkan dpt la kan..nasib baik la si jahanam tuh xde kuarkan pisau ke parang ke..

Nak dijadikan cite, selalunye kalau mok mok nak amek kite kat umah mak mesti die lalu lorong atas..so nak masuk belah co-driver tuh mcm terhalang laaa.. tah nape mlm td ade lori block lorong atas tuh, tuh yg mok mok patah balik lalu lorong bawah..so mmg side co-driver very the open like that..tuh yg lagi senang keje dieorg..

Yg paling geram budak melayu punye keje..budak lagi kut umur mcm belasan2 tahun..siap gelak2 lagi smbl tutup plat no motor die..xpe laaaa, skang nie ko gelak2 laaaaa...aku doakan esok2 ko menangis sbb bende yg ko wat kat org kene balik kat family ko..malah lagi teruk family ko kene..mmg itu yg aku akan doakan..jahanam la hidup korang...aku xkan halalkan setiap sen yg ko amek..

Mlm tuh jugak terus kol segala bank n maxis..bile gie balai polis batu 6 gombak buat report, nasib baik la akak2 n abg polis sgt2 okayh n friendly..sbb setgh polis kan mcm langsi2 berlagak2 je bile kite dtg nak wat report...so bile akak yg amek report tuh okayh2, at the same time bole comfort kan kite la jugak..

Katenye mmg kat area situ byk kes2 ragut nie..hurmmmm, bende nak jadik kan..itu la mok mok kate, "xpe laaaa, barang2 hilang boleh beli balik..duit boleh carik..yg penting u ngan baby selamat..itu dh cukup dh"..nasib baik la duit yg kite withdraw tuh dh bayar segala bil..duit kete la ape la..kalau x free2 je dpt kat jahanam2 tuh..

Xpe laaaa..things happened for a reason..maybe ade hikmah disebalik..think positive falsya..



35 comments:

  1. sabar ye sya...tu la call diah tadi....diah pon citer benda yang sama jee...mmm..sabar e..ada hikmah tu...seb baik tak da pape kan...seb baik jugak duit yg withdraw tu dah settle membayar kan...

    ReplyDelete
  2. simpati pada sya....anggap je tu semua takdir...alhamdulillah sya ngan baby selamat tu yg penting...brg2 lainkali leh beli...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah falsya n baby selamat
    Tu yg penting
    Takziah ye atas perkhabaran buruk yg menimpa
    Ada hikmah disebaliknya tu...

    ReplyDelete
  4. akak dengar semalam pun terkejut...sabar ye sya...
    yang penting sya ngan baby selamat...

    ReplyDelete
  5. Ya Allah
    terkejut aku baca
    alhamdulillah ko dgn baby takde ape2..
    yup...mujur seme duit dah bayo itu ini

    ReplyDelete
  6. x pe la yang.. yg penting u selamat. btol la apa kata mok2 tu... :)

    ReplyDelete
  7. yang penting falsya & baby selamat..alhamdulilah

    after this have to be more careful yea..

    teringat time wina kena ragut dulu or shall I say rompak?? uhuhuuu...

    ReplyDelete
  8. ye ke falsya... nasib baik falysa ngan bb tak de apa2... jahat betul peragut tu... moga dpt balasan nnt...

    ReplyDelete
  9. ya allah..nasib baik falsya ngan baby okey..
    budak2 skang ni memang berani mati..tak padan ngan umur..

    ReplyDelete
  10. nasibaik die tk kuar pisau ke parang kn..alhamdulillah tk apa2...

    ReplyDelete
  11. Subhanallah.... tabah ye u. Bende mcm ni jugak penah jadi kat mama saye dulu. Diorang skrg ni tak kira tempat kita kat dalam kawasan rumah pun diorang berani. Ape pun nasib awak dgn baby selamat mase mama saye dulu diorang ketok kepala mama dengan parang selak tudung padahal dalam kawasan gate rumah je pun. So falsya after this make sure u be careful with every act and take care of yourself dear..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah..beb jaga diri ok..risau aku... kes ragut ni menjadi2.. dulu kakak jiran aku smpai kna jahit kat dagu..aku skrg nk pegang cash byk2 pun takut.kekadang tu bila terpaksa tu yg panik gak tu..muka wat la slamba... kalau dah kua duit kat atm sila buat muka sedeh..mcm duit takde ke..huhu..ni tip masa aku belaja kursu apa ntah dulu...yela kekadang org folo..buatnya kita kuar duit muka sengih2 mcm baru dpt bonus mau depa tk ngekor.... Kalau nak buat transaction biarla online aja..walaupun kekadang online ni bahaya gak..tapi lg selamat tak libat nyawa kannn... Nauzubillahiminzalik..jauhhkan la dr kita semua kan...

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah....sis ngan bby xde ape2...hopefully pas nie xde jadi lg...

    ReplyDelete
  14. Salam Sya..YA ALLAH..naseb baik sya dan baby selamat..jahatnya manusia tu..memang xkan selamat la…takziah ya sya..sabar ya sya…

    ReplyDelete
  15. ya allah seram2 akak baca ..
    yg penting u & bb selama dikk

    yg lain tuu allah akan balas huhu

    ReplyDelete
  16. Astaghfirullahal'azim.. Nasib baiklah Sya tak ditolak ke apa. Ya betul kata suami Sya yg penting Sya dan baby selamat.

    Sabarlah... dgn ujian ini.

    ReplyDelete
  17. mereka fikir nak dpat duit mudah je.. kerja malass.. apa2 pun akak n baby slmt. alhamdullilah

    ReplyDelete
  18. benda dah jadi tak boleh buat apalah kan., pasni hati² lah., tak kisahlah kat mana pun..

    ReplyDelete
  19. nasib baiuk tak pape... kalau iyapun terdesak.. jgn meragut ... bnyk lg kerja blh buat.. apa nak jadilah dia org ni..

    ReplyDelete
  20. mmg xselamat la org yg wat keje tu
    seriau aku cuba klw terjatuh nauzubillah

    ReplyDelete
  21. Nsb baik falsya n baby xde pe2...ntahla budak2 mlyu kite nih dh xde keje agaknye kot..keje haram jugak nk wat

    ReplyDelete
  22. erm..sorang lagik mangsa ragut ....ciss la peragut nie .tak aman damainya hidup peragut tu falsya.... alhamdullilah tak jadi pape kat falsya ... so pasni kena waspada dgn sekeliling ..falsya bleh amalkan ayat ke 9 surah yassin... itu yg mak akak ajar..sentiasa amalkan utk lindungi kita dari pandangan dan niat jahat org ..utk pagar rumah pun bleh amalkan ayat nie ..

    ReplyDelete
  23. Subhanaallah.mujur xde yang teruk.. Gegirl jaga diri tau.. Tkut betulla zaman skrg ni :(

    ReplyDelete
  24. ngeri jugak yerk.. memang terkejut ler jugakkan... nasib selamat belakakan..
    entah apalah yang difikirkan oleh budak2 jahanamtukan.... ingatnyer dia akan selamat selamanya...

    ReplyDelete
  25. Seram jugak dengar...nasib baik falsya tak ada apa2 gan baby...syukur...Betul tue...think positive...

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. hi salam perkenalan

    sakit hati bca..
    tpi bnda nak jd kan,sabo k..in shaa allah ada hikmah disebaliknya...

    jom ke blog saya juga...

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. hi salam perkenalan

    sakit hati bca..
    tpi bnda nak jd kan,sabo k..in shaa allah ada hikmah disebaliknya...

    jom ke blog saya juga...

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. hi salam perkenalan

    sakit hati bca..
    tpi bnda nak jd kan,sabo k..in shaa allah ada hikmah disebaliknya...

    jom ke blog saya juga...

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. hi salam perkenalan

    sakit hati bca..
    tpi bnda nak jd kan,sabo k..in shaa allah ada hikmah disebaliknya...

    jom ke blog saya juga...

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. hi salam perkenalan

    sakit hati bca..
    tpi bnda nak jd kan,sabo k..in shaa allah ada hikmah disebaliknya...

    jom ke blog saya juga...

    http://yatdhamid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah awak selamat....risau la sekarang macam2 kes ragut nie....tak kira masa dan tempat.....

    ReplyDelete
  33. huhuhuhu baru dapat komen....sebelum ni jue tak boleh komen blog falsya...

    alahamdulilah semuanya selamat...

    ReplyDelete
  34. ya Allah....nasib u nga baby selamat....btl ckp mok mok brg yg hilang blh beli balik....janji u berdua selamat cukup...


    seriaunya rasa...=(

    ReplyDelete
  35. bru2 ni sepupu kfieda pun kena ragut...dia nk kan hp jer...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...