Monday, June 3, 2013

:: Rindu Nak Ber-Denim ::

Since preggy kite xpenah sekali pun pakai jeanssssss...mmg xleh nak pakai la kan sbb dh xbrape nak muat..muat mmg muat la tp ngam2..smp mok mok tetibe berdrama ckp, "jgn la kepit baby iiiiiiii..sian die"..ahahahhaa..ye la ye laaaa..xkepit laaaaa..jeans nak lowest je semua..mcm mana la xkepit..terus kite bukak balik pakai dress..haaaaaaa, baru perut leh bernapas..kuikuikui..

Since from that day la kite xpakai dh jeans..soooo tgh kemas2 almari last saturday, lipat2 la jeans sbb nak masuk dlm almari..ye la dh xmuat kan..kene terima la kenyataan so jawapannye mmg simpan laaa sudahnye..tetibe mcm ehh ehhhh, mcm rinduuuuuuu sgt3 nie nak pakai jeans..propa x?..ahahaha..ari sabtu xgie mana duk umah je sbb majuk ngan mok mok...ishhhh, rugi sgt2 okayh majuk ngan somi time weekend...so moral of the story, jgn nak gedik2 majuk ngan somi time weekend okayh..diri sendri yg rugi..wakakakkaka..

So ari ahad pagi tuh dh bergelak bergurau bagai laki bini...tah pape je..sooooo pas lunch, kiteorg siap2 nak kuar..memula gie pwtc sbb ade renovation expo ngan mom & baby expo..tp xbest laaaaa..xmeriah..booth xbyk n tah pape..xbest laaa mcm kat kat Mid Valley..renovation expo pun xmeriah sgt...takat lalu je..

Bile dh settled kat pwtc yg sekejapan sgt kat situ tuh, kite ajak mok mok singgah H&M kat Bukit Bintang...baru first time u'olls jejak sana..sebelum nie xpenah masuk pun...sbb tah la mcm xde nafsu plak nak masuk sana..first time kite masuk H&M pun time kat Hong Kong..n kat situ jugak la kite tau yg H&M nie ade section for maternity women..n plus ade jeans preggy sekali..tuh yg ajak mok mok ke sana jugak tuh..

gedik2 kan nak jugak pakai jeans..kuikuikuikui...dpt satu pun jadi laaaaa..silap2 pakai xlama pun suau jeans nie..kalau maintain berat skang smp 9bln boleh la pakai kan..tp kalau sebln bdn dh domok n makin domok, mmg bersahabat la jeans preggy nie ngan jeans time before preggy...kuang3..

Pastu kite ade beli suar preggy kat JJ..suar tuh mmg sedap la pakai tp tang perut tuh mcm besau la..so kite yg bijak pandai nie letak pin kiri kanan..dua kali pakai dh pun suau tuh..dua kali tuh jugak la kite pin kiri kanan..pandai kannnnn..sekali bile nak pakai kali ketiga kan, baru kite found out yg sebenarnye suau tuh adjustable..dammmnnnn!!!..rase mcm bangang sgt diri sendri time..rase mcm nak dush jugak diri sendri n rasa mcm nak starlite dahi sendri..mcm bengong je rase..ahahahahhaa..aduhaiiiii..bersusah payah dieorg wat suau tuh ade adjustable..dpt kat kite terus letak pin kiri kanan...sgt cerdikkkkkk..sgt pandaiiiii...huahuahuahuahua..

16 comments:

  1. apa daa... kelakar la ko g pin kan suar tu. suar ngandung kan ble adjust... hehehhe

    ReplyDelete
  2. beli denim yg ngandung nyee cantik dah kan .. leh adjust besar kecik ..
    akak pernah dgr tapi x pernah tgk .. nie 1st time tgk dik ;)

    ReplyDelete
  3. duylu masa ngandung pakai baju maxi, seluar ngandung n aju kurung hohi

    ReplyDelete
  4. @watyz aku baru tau bile kali ketiga nak pakai waty..bengong kannn..tuh aku pelik ape bende la ade lobang2 kat tepi suau nie..ahaha

    ReplyDelete
  5. @ieda immi jeans nie xleh nak adjust kak..yg suar preggy lagi satu tuh boleh adjust...;D

    ReplyDelete
  6. @◕ D Y S H A S A H H I R ◕ baju kurung pun byk dh yg xmuat..sedih betul...hehehe..

    ReplyDelete
  7. walau,ccol gile mok2 akk.layan je akk!eiiii,cool sangat tau!

    ReplyDelete
  8. dulu akakpun cari seluar jeansnyer.. kat mother carepn der jeans untuk peyut ibu mengandung...
    kalau pakai jeans baru syiokkan...
    ala kelakarler sya ni... 1st time ngandungkan...

    ReplyDelete
  9. Ayyyaaakkkk!!! Hahahaha...lawok2. Tapi tak pe tu baru betul kenangan pregnant 1st time. Alah, boleh di maafkan lah.. ye dak. Hikhikhik...

    ReplyDelete
  10. tak per nnti lepas bersalin bole bwk keluar semula jeans2 tu.

    ReplyDelete
  11. hahahha....yg last tu akak gelak ....ape da falsya ni ..tulah excited kan ...2 kali pakai pin ...akak pakai suar time perut kecik jer dah besor pakai dress jer...klu tak susah nak bernafas ...itu akak la..org lain tak tau la maybe kot ...lgpun akak peknen tak pernah sampai 9 bulan ....hehehe

    ReplyDelete
  12. tu org kata kreatif dan inovatif sbnrnya. hehe

    ReplyDelete
  13. tapikan skrg bnyk fesyen seluar ibu mengandung jenis jeans kat bahagian perut tu mcm getah.. bnyk jual kat jj nanti fasya belillah baru.. jadi jgn jadikan alasan tak blh bergaya pakai jeans masa mengandungkan.. kan.... sbb yg itu mmg seluar khas untuk ibu mengandung...

    ReplyDelete
  14. hahaha..adeh sya ni lawok la pulak…huhu…nanti pas deliver boleh pakai jeans ramping gitu..ngeh ngeh…

    ReplyDelete
  15. Sabar jap tau... Hehheh..bby dh nak kuar tu :) hihi

    ReplyDelete
  16. Ada jual seluar jeans orang gandung kat JJ banyak kot...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...