Friday, July 19, 2013

:: Decided Dy ::

Sekali lagi, berkali2, berjuta2 kali kite nak mintak maaf sbb kite x smpt lagi nak jengah blog u'olls..apatah lagi nak mereply all the comments n comment kat blog u'ollsss..seriously kite sgt3 bz..sumpah dh xlarat dh ngan keje bertimbun nie..ngan puasa, ngan nak melayan kerenah auditor..cepatlaaaaaa abis peak time nie..nak relax2 plak..ngan pregnant nie lagi la xlarat nak wat keje lasak2..;(((((((

Rasenye bile pregnant nie mesti ramai yg duk pening nak decide nak bersalin kat hosp mana kan...kite dh puas pikir dh..n dh decided dh pun..byk jugak hospital yg kite duk survey...baik gomen maupun private..hosp selayang mmg dh lama dh terkeluau dr list since dr jmp doctor yg sgt2 kerek mintak lempang tuh..dh kene sound setepek tau pun nak ok ok..org tgh sakit jgn crk psl..doctor tuh mmg problematic pun sebenarnye..nana keding pun penah kene ngan doctor tuh..n samo gak doctor tuh siap kene sound ngan nana..

Eh eh dh melalut dh..antara byk2 hosp dlm list tuh, kite dh minimized kan tinggal 2 hosp..HUKM n Al-Islam Specialist Hosp Kg Baru (KMBC)..pikir punye pikir sudahnye kite pilih KBMC..sbb ramai sgt yg bg feedback kate KBMC mmg layanan dieorg sgt terbaik..even kak long kite tiga2 anak kat situ..anak sakit pun anto situ gak..sbb die sgt3 puas hati ngan service kat KBMC..

Bile discuss ngan mok mok, mok mok okayh je..lagipun kalau dh bersalin nnt senang family, anak2 buah or sape2 nak dtg melawat..xde la anak buah kite si bok tuh merajuk2 menangis2 sedih2 sbb xdpt tgk kite kat spital..dh tentu la kalau kat KBMC waktu melawat dr 10pg smp 10mlm..kite dh penah kene warded lebih kurang 4 hari kat spital gomen..sgt2 stress..sbb time sakit2 la kite nak suami sentiasa ade ngan kite..kalau boleh nk menepek je ngan suami..time2 sakit tuh la nak layanan lebih dr suami..kat hosp gomen, waktu melawat sgt3 singkat..so kalau amek private nie mok mok boleh duduk situ brape lama die nk..suke3..

Mok mok kate nnt check up 6months dh xyah gie klinik Alam Medic dh..terus smbg kat KBMC..baekkkkkk, saya menurut perintah..hehehehe..eh eh, kite dh 6months dhhhh..rase mcm baru je dpt tau pregnant..mcm baru je kuau hosp sbb operate buang cyst..another 3months to go..cant wait to see my munchkin..insyaAllah..active sungguh baby dlm tummy nie..berdetup detap perut mummy dibuatnye..

Adeh, tetibe plak nebes..skang nie xnk pikir lg, dh smp time baru pikir..hehehe..soooo now, decided dy tmpt mana nak bersalin..pening pala duk pikir hosp mana segala..sooooooo KBMC it is..

11 comments:

  1. Apa2pun, take care tau
    Kejap jek dh 6bulan ek
    Eeee, kite plak x sabar :)

    ReplyDelete
  2. Masih ada masa Sya tapi sebaiknya dah kena decide sekarang. Macam kakak dulu semua anak kakak bersalin di private mudah sikit dari checking permulaan sehingga selesai injection baby buat di tempat sama. Senang. Boleh buat appointment bila kita nak jumpa.

    Harap KBMC tu adalah yg terbaik buat Sya..

    ReplyDelete
  3. KBMC memang best.. dulu kita bersalin anak 1st kat sana, kali ni pun plan kat sana jugak hahah dah la kita ni due dekat2 kalau pasha bersalin awal sebelah katil la kita hahahhaah..

    memula konon 2nd ni nk tukar ke HUKM tapi ntah la, sbb nk pilih gynae pompuan dan nak selesa sbnarnya.. bukan la gomen tak selesa tapi nk layanan yg ok sikit la since beranak pun bkn tetiap tahun kan....so KBMC je la, nurse pun best.. hehe cuma makanan tak best hahahha...

    ReplyDelete
  4. ok jer KBMC...dulu deliver aqeef kat sana...time puasa...best jer dgr org ngaji dr masjid kg baru tuh.....dokktor norlida n yg lg sorg tu pun best...baik.....:)
    kalo nk book situ atleast 2 kali check up situ da boleh book dah...

    ReplyDelete
  5. apapon moga semua selamat tau....tak sabar la..egat nnt nak G amik kuih kat nana...nak jumpe mak yong ni sekali la

    ReplyDelete
  6. excited & nervous nak jadi mama ni kan? Apapun semuanya selamat yer yang.

    ReplyDelete
  7. kejap je..
    dah 6 bulan...
    moga dipermudahkan segala urusan..
    take care

    ReplyDelete
  8. take care ya.... nasib baik sempat makan juadah raya ya... kalau takkk...tengok jelah...ahakkkk

    ReplyDelete
  9. kejap je rasa kan..dah 6 bulan dah..hope segalanya berjalan lancar ..amin

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...