Thursday, July 25, 2013

:: Geram Betul!!! ::

Kite geram sgt skang nie..skang nie kat blog kat fb byk betul news update dr kawan2 psl kes2 ragut n rompak nieh...makin galak pulak..yg paling geram sekali semua tuh org melayu kite sendri punye keje..kite geram bukan sedih..sikit pun xsedih ngan org2 cenggitu..org melayu mmg salah satu kaum yg terkenal nak duit tp nak duit dgn cara senang baru kaum india menyusul..

Xyah la nak marah2 or nak sakit hati sbb kite kondem bangsa melayu sendri..sbb mmg itu kenyataannye..kalau kene ragut/rompak mesti yg meragut/merompak tuh org melayu kite..india pun ade jugak..cina pun ade jugak org indon pun ade jugak tp dieorg semua nie kaum minority..majority mmg kaum kite sendri la yg menang..mmg kaum kite sgt champion wat keje2 gini..

Mcm kite kene ragut tuh pun mmg keje org melayu kite sendri..bdk2 lagi okayh..agaknye cite2 dieorg time sekolah nak jd peragut kut..keje malas tp nak duit..gie wat report polis, polis akan tanye, "melayu ke yg ragut tuh?"..xyah polis la..sape2 yg tanye kite mesti tanye bende sama.."org melayu punye keje ke?"..mmg mangkuk2 nie semua buat malu org melayu yg lain je..mmg jahanam la hidup dieorg..mule2 kene tuh kite siap doakan hidup dieorg akan end up kat bawah tayar lori time dieorg wat keje meragut org nie..

Mcm kakak nana mia kene lagi la..time bulan puasa n time tuh nak gie solat..dh masuk dlm surau nak tutup pintu surau pastu ade si jahanam tahan pintu pakai kaki siap hulur parang mintak handbag..lagi kurang ajar..melayu katenye..agaknye skang nie dieorg lagi galak nak meragut/merompak sbb nak crk duit raya lebih..mcm #%^%$ je kan..

Cube kalau kene kat family dieorg..kene kat mak dieorg la..kalau mak nie terkesan skit..ape yg dieorg rase????..xkan dieorg nak marah pulak sbb dieorg pun wat keje sama kan..kire balasan la tuh..seriously, pasnie kan kalau kite nmpk peragut yg tgh meragut org, mmg kite akan langgar je dieorg nie..mmg show no mercy la time tuh..lantak la ape nak jadik kat dieorg..

2 comments:

  1. Mak mertua penah kena ragut di bulan puasa jugak.. mujur takdak pape.. geram betul kan

    ReplyDelete
  2. Sesetengah melayu keje malas tapi nak hidup senang dengan jalan mudah. Meragut merompak aihhh rajin ler pulok. Rasa dah selamat sekarang nie :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...