Monday, July 1, 2013

:: Washer ::

Finalllyyyyyyyyy!!!!!...akhirnyaaaaaa!!!!!....dpt jugak beli washer setelah berbulan2 survey...aduhaiiiiiii...serius tau, smp dh naik bosan dh gie survey2 nie..mana xnye, setiap kali pegi survey, soalan sama, jawapan pun of course la sama..washer yg sama, cumenye yg lain adalah salesman n tempat..huahuahua..smp xtau nak tanye ape dh..kadang tuh kite ngan mok mok wat2 mcm first time survey yg mmg zero knowledge laaaa..padahal dh mcm2 dh tau..dh tuh, berbulan2 survey..tipu la kalau xdpt ape2 info..

Semlm kite ngan mok mok gie SS2, PJ..konon2 nak survey lagi la ade satu kedai nie..sekali tutup...gie plak yg lain..nasib baik la bukak kan..try la tanye2 salesman tuh bende sama psl washer..bende sama gak yg kiteorg dgr..layankan aje..ahaha..sekali tanye2 la harga brape..mmg antara2 yg kiteorg survey, situlah yg the cheapest..sgt3 murah..mula2 tanye 7-8kg..sekali bile tanye 9kg, die suruh tunggu jap nak amek pricelist..sementara tunggu tuh mok mok ckp, "kalau die bg harga below _,500, i amek"..

Sekali bile die dtg bg harga, mmg below la kan dr harga yg mok mok sebut..terus muke mok mok ade senyum kat situ..ahahahha..talk punye talk..tawar punye tawar, sekali dpt mmg murah sgt2..mana nak dpt washer front load 9kg Electrolux ngan harga gitu..crk la mana2 pun mmg xkan dpt..asalnye nak beli Samsung tp bile dh dpt Electrolux ngan harga gitu mmg terus amek je la kan..

inilah die washernye...ade sebab kite nak front load nie..sbb dr dulu kat umah mak n kat umah in law, washer jenis upper load..kite kan setiap kali basuh baju mesti mcm menguji kesabaran la bile nak bawak kuau baju2 dr washer lps basuh..berselirat segala bagai..ngan tali2 bergumpal2..arghhhh!!...

Mmg setiap kali tuh la hilang sabar..bile tahap kesabaran xtinggi mmg gitu la gamaknye...kadang tuh bile dh berselirat sgt kite biaukan dulu, dh tenangkan diri baru gie balik kuaukan.. front load nie kurang la skit berseliratnye..harap2 laaaa...hehehe..

Sape2 yg nak beli brg2 electric boleh la gie kat kedai nie kat SS2..nama kedai tuh Lagend ape tah..kedai die betul2 sebelah Sri Murni..mmg sgt2 murah..even kat forum pun ramai yg kate tmpt tuh antara yg murah..

Barang2 dlm dapur dh settled..alhamdulillah...tinggal barang2 kat hall pulak..bermulalah survey mensurvey lagiiiiiiiiii....

5 comments:

  1. tak pernah lagi pakai front load ni..teringin juga

    tp yang sekarang punya pun dah bersyukur sgt thehehehehee

    ReplyDelete
  2. su gune jnis upper load...memg akan bergumpal gumpal la baju..huhu

    ReplyDelete
  3. bestnyer...dolu pengasuh sue guna yang ni dolu...mmmm...

    ReplyDelete
  4. Bestnye nak dok umh sendrik dah

    ReplyDelete
  5. akak ada 2 mesin basuh ... satu front load ...satu semi auto.... front load best ... tak berselirat baju bajan...senang nak amik ... nak2 klu tgh peknen ke kan ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...