Tuesday, July 9, 2013

:: Salam Ramadhan ::

Sedar x sedar esok dh nak puasa dh kan..dh nak masuk bulan Ramadhan..rasa mcm baru je abis puasa n raya last year..dh nak puasa balik dh..so ape preparation korang utk puasa esok?????..kite punye preparation utk puasa adalah

taaaadaaaaaaaa...wahahahahahha..xleh blah betul preparation puasa kite..org lain duk sibuk nak pikir nak masak ape utk berbuka, kite punye preparation adalah touch n go n smart tag...kuang3..

Ye laaaaa, balik kompom2 la jalan jammed sbb semua nak cepat2 balik berbuka kat umah..so mok mok belikan kite touch n go..so sweet mok mok xnk bg bini die stuck lama2 kat tol..touch n go lama peragut dh rembat..smart tag stock dh abis so mok mok bg die punye..biasalah kalau org yg comel ketinggian n size plak ikut asia punye size yg just nice niehhhhh *tgn kat dada mata ke atas* mmg haruslah pakai smart tag..kete plak lowered so lagi la membuatkan ketidaksampaian utk men"tet tet" touch n go kat tmpt yg sepatutnye..hurmmmmm..

Mmg selalu xsmp..most of the time..mesti sudahnye kene bukak seat belt n kene bukak pintu n kene kuarkan  bdn separuh utk men'tet tet"kan touch n go....tuh sbb mls nak pakai touch n go..maluuuuuu mak u'olllsssss..eleh korang nak gelak2 plakkkk..mesti korang pun ala2 gitu jugak kadang2 kan..

Mudah2an bulan puasa tahun nie dpt puasa penuh..chaiyooookkkkk!!!...baby pun kene kuat jugak okayh..kasik chan mummy pose penuh tahun nie okayh..insyaAllah..

*balik keje nie nk gie check up..hopefully baby bagi tunjuk okayh..xsabar nak tau gender baby..senang nak beli brg pink ke blue..heehehehe*

Selamat Berpuasa utk semua..mintak ampun dan maaf kalau ade terkasar bahasa..

12 comments:

  1. selamat berpuasa ya... moga dapat penuh sebulan ya mak yong...=)

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa falsya!
    Hope mak yong tahan nak puasa kali ni ;)

    ReplyDelete
  3. Kalau kuat memang boleh puasa penuh Sya. Tapi kalau tak kuat kenalah berbuka.

    Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  4. aah sian kat sya nanti ... nak cepat balik , x tahan lama2 dlm keter dlm keadaan sya skrg nie .. kalau akak pun , kalau boleh nak suh org amikkan .. balik leh relax2 sambil masak2 kan x lah terkeja2 ;)

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan buat sis falsya...
    baby puasa ke tak nnt? hehe

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa kak.. bertahan ye.. :)

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa falsya...eh, smlm ader gi KKIA Gombak Setia eh.....ader nampak awak n husband...awak g kaunter....dok tanyer2....pastu terus gi...sorry yer...xsempat nk tegur sbb kite dok kat kusi belah belakang...dok melayan anak bujang yg sebok kejap2 nak teletubbies la, bola kampung la...:)

    ReplyDelete
  8. selamat berpuasa mommy!! smoga dikurniakan kesihatan yg baik utk berpuasa.. amin...

    gud preparation tu.. tp bab nak tet.. tet.. sampai kena buka pintu tu kite pernah buat.. hahaha.. but jarang.. slalunye hulur tgn kat tingkap sampai sakit tiak je.. heheh.. ada smart tag mmg sng.. lalu jeee.. hihi

    ReplyDelete
  9. Salam Ramadhan..dan selamat berpuasa ibu preggy

    ReplyDelete
  10. susah la nak cari smart tag sekarang...dah abis ke???

    ReplyDelete
  11. skrg ni ada smartag baru tau ..... kecik jer comel mcm hp....kat opis akak baru ni byk stock sampai ..tp tak tau la hari ni ada lagik ke tak ? RM 120 .. kalau falsya nak bleh la akak book ....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...