Wednesday, July 17, 2013

:: Stroller Baby ::

Mesti kalau anak first kan masing2 duk excited nak beli brg2 baby kan..ye laaaa, sbb org baru so semua nak baru..kalau anak no 2 boleh main recycle2 je tp kalau anak first nie mmg nak xnk semua kene baru..betul x betul x..n kalau ikutkan mcm2 bende nak beli..tp tuh laaaa, mcm kite ngan mok mok beli yg mana penting n yg harus ade dulu..especially kalau brg yg melibatkan cost2 besar nie..

Mcm barang2 baby yg besau2 byk mok mok yg survey..semua bende la..yg starter kit tommee tippee tuh mok mok la yg survey2 n dpt yg murah..paling murah la kite rase..serious mmg kalau kat sini xkan dpt semua brg2 tommee tippee tuh ngan harga gitu..hurmmmm, rasenye sbb cost2 besau nie biau ler mok mok yg survey sbb end up duit die jugak yg kuau..huahuahuahua..

Stroller pun sama jugak..mok mok yg survey..tah mana tah die dpt website2 gini pun kite xtau..kite mmg jarang survey2 pasal baby nie..sbb bile nak online tuh xtau nak crk ape..blank tetibe..pastu kalau online pun tah ape2 website kite masuk..tuh bile mok mok jmp mcm2 website kite mcm pelik..mana je die jmp semua nie..setiap hari ade je website baru mok mok cite2..

Byk brg baby mok mok bg kite choose..bile dh choose baru la die start focus utk survey2 brg2 yg kite nak..cume car seat je kite xleh pilih sbb mok mok dh ade specific punye car seat baby..hehe..

Quinny Buzz..ini la stroller yg kiteorg beli..harga mmg sgt3 murah..murah yg sgt3 murah..kalau nak compared ngan harga asal ngan harga kiteorg dpt, mmg kiteorg save dekat 1,200 la jugak..ye ye kite tau..it's toooo early to beli all this..tp tuh la..tahun nie mmg tahun yg pakai byk sgt2 duit..as in byk sgt3..ngan umah tgh renovate, brg2 nak masuk umah lagi..itu saje cost dh berapa..boleh beli kete VW Golf GTi sebijik..so bile dh dpt harga yg sgt2 murah might as well rembat je..

Ramai yg disagreed psl beli awal2 nie..kite paham n kite pun risau jugak..tp xpe laaa..kite redha..doakan yg terbaik je utk baby kite..doakan baby sihat2 je duk dlm tummy mummy nie smp la bln November..insyaAllah..amin..

Mulanye kite pun mcm xsetuju bile mok mok nak beli stroller nie awal2..tp bile mok mok explained reason why die nak beli awal so kite okayh kan aje..sbb umah estimate akan siap dlm bulan 8-9 cenggitu..pastu ngan kite plak meletup early nov..insyaAllah..mmg jarak tuh dekat2..so duit mmg mcm air kuar tahun nie..once again, doakan yg terbaik utk kite n baby kite...

8 comments:

  1. insyallah BB akan sihat sejahtera sampai kuar nnt...takpe la excited kan

    ReplyDelete
  2. ecited xpe...yang penting mama n papa hepi je n of cos baby pun suka sebab brg2 dia dah prepare awal2...hihihii

    ReplyDelete
  3. moga bb sihat...
    beli awal tak salah..jue pun banyak jugak beli awal sebelum bersalin...
    sebab lepas bersalin lagi banyak pakai duit...

    ReplyDelete
  4. actually depends la, kalau dah plan & ade budget tak salah pun beli awal...nanti tak le kelam kabut last minute & dpt harga lagi mahal kan?

    cite pasal stroller, teringat ade stroller & buggy dalam store room tuh dah berhabuk agaknye uhuhuhuuu..

    ReplyDelete
  5. Huhu kita sbb dh ada..recycle aja..tapi teringin nk beli car ada dua seat n leh sorang lagi berdiri kt belakng..huhuuuu

    ReplyDelete
  6. In shaa Allah, rezki baby sentiasa ada
    Bestnye beli brg baby :)

    ReplyDelete
  7. memang bergaya la anak sulung ngan barang2 baru. untung.. hehe

    ReplyDelete
  8. takpo...akak time syaqil pun beli awal gak ...dan mujur la beli semua brg awal ...pasal beranak terawal la plak kan ...hehehe - wah bestnya stroller nie..akak pun berkenan tp rege tu umakkaiii memang tuan besar reject ...hahaha ...nanti bleh turun temurun tau stoller nieh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...