Tuesday, August 4, 2015

:: Raya Kedua ::

Haihlah..baru nak masuk cite raya kedua..memasing semua dh cite pasal raya yg keberapa tah..hurmmm, am very the busy lately..whole week nie mmg double triple hectic la rasenye..last week utk anto submission ke ssm...

Raya kedua family kite balik kg kat temerloh..plannye nak balik dlm kul 8lebih..pagi la opkos..tp disebabkan memasing tido kul 3pagi sebelum tuh..kite kul 3.30pagi tido..somi kite xtau kul berapa sebab die ngan abg ipo kite duk membege henpon kak long kite..abis ilang contact, email opis, gambau dlm henpon die..wakakakakaka...yg mana pakai ipong, bile nak amek lagu kat itunes pemilik ipong lain, disarankan jgn sync sekali dgn itunes pemilik ipong tuh ye..mmg mendpt la nnt..nk recover balik tuh yg jenuh tuh..

Kuau2 je simpang dari sri gombak nak masuk mrr2 menghala ke arah tol gombak, makaiiiiiiii jalan jammed teruk kut..singgah petronas tepi highway beli makanan..kat tol tuh je yg jammed sebenarnye..n traffic slow la smp nak naik genting..sebab clash journey ngan bangsa2 lain yg nak gie bercuti kat genting nun..pastu dh smooth dh jalan..
 haha..kelakar la gmabu nie..mek mek..
 senget2 shades mek tuh..

Smp temerloh kul 2 lebih..duk jap umah atok sedara dlm 10minit, bergerak pulak ke kuantan..mak kite nak stay sana..duk kat homestay je..kat sg isap..mak kite xnk duk hotel...nnt kang bile dh smp hotel memasing masuk bilik memasing so xde bonding session tuh..tuh yg mak kite lg prefer homestay..yg follow sekali gie kuantan, selain family kite, ade 2 org uncle kite ikut..bawak family jugak la opkos..aunty kite yg mmg duk kat sg isap harus la ado sekali..dh tuh kate pun duk sana kan..ahahaha..

Raya ketiga xtau gie mana, kiteorg gie kemaman makan sata..cousin kite yg suggested..so apolaie..ke kemaman ler kite..
ini bukan makan kat gerai aziz ape tah yg kengkonon glamer kat situ..tah ape nama tah gerai nie..uncle kite panggil gerai bawah pokok sebab mmg gerai nie bawa pokok..hahahaha..
kemain muncung mulut mek..mok sedaghe die tiup belon, die pun niup jugek..hahaha..

After kemaman, semua duk pakat gie ECM (East Coast Mall)..semua xnk balik umah lagik sebab homestay tuh kemain penah weh..kuantan mmg paneh la time kiteorg gie..aircond xde lak tuh..yg ade just dlm bilik je..itu pun aircond punye horsepower amatlah kecik jer..1 horsepower kut..mano ler nak ghase..

Raya kite itu je la pun..ngeeee..

9 comments:

  1. Qisya dah pandai nak berkawan. Makin seronok dan meriahlah kalau macam tu gaya.
    Makan dah tak ada gangguan sebab Qisya dah pandai main dgn sepupu mereka.

    ReplyDelete
  2. Meriah jgk...adala travel2kan...hehr

    ReplyDelete
  3. Apa ni?? Baru nak masuk cerita raya ke-2?
    Lambat betulll
    Tgk saya....baru nak update blog hari ni lepas sebulan tak ber update! kahkahkah

    Sg Isap?
    Hahaha..namanya agak lawak..

    Eh, kedai jual sata raya ke3 dah berniaga?

    ReplyDelete
  4. ala nantu mama nih asal comel sgt ni!!

    ReplyDelete
  5. Singgah petang disini...
    wah²..qisya....omey....

    ReplyDelete
  6. syok la beraya konvoi reramai camni

    ReplyDelete
  7. bestnya gi kemaman makan satar.
    sedap sedap .jauh berjalan raya ni. hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...