Tuesday, September 20, 2016

:: "Tinggal Baby" ::

Kite saje suke nyakat si qisya..kihkihkih..setiap hari bile nak balik, kite ckp la, "qisya, mommy nak balik..jom,let's go..go salam everybody"..qisya tengah hulur tangan nak salam, dan2 tuh kite berlari pegi kat pintu..qisya dh menggelupur dh..mencicit2 die berlari ikut kite sambil menjerit, sambil nangis, "mommy, mommy..unggu (tunggu)"..notty betul mommy nie la..pastu kite gelak jahat.."hekhekhekhek (gelak sengau yg annoying), kene tipu..hekhekhekhek..go salam nenek, atok..salam everybody"..tp mmg lepas tuh die salam sambil mata die xlekang dari pandang kite la..kaki tuh dh start bukak kekuda dh standby nak lari takut kene lg mcm tadi..wakakakaka..

Bile qisya dh abis salam semua org, kite dukung die terus ckp, "okayh, baby stay here nyeah..duk dgn nenek okayh..babai baby..baiiiiii"..

"Noooo noooo nooooo..baby..baby..mommy, baby"..bersambung dengan teriak dan tangisan..berjurai2 air mata..hahahahaha..kite buat xtau je..terus keluar dari umah pehtu masuk kete..sepanjang nak ke kete, "baby, baby..mommy, baby..noooooo"..menjerit2 die nangis sambil tangan tunjuk dalam umah...kire suruh amek baby la..

Pastu nnt mak kite ke kakak kite ke, kuar sambil dukung dobot..memasing pun boleh tahan menyakat jugak.."bye qisya..baby tinggal nyeah"..kite pulak menyahut.."bye baby..kakak dgn mommy balik dulu..bye"..

Lagi kuat jerit die..lagi kuat menangis.."baby..nooooooooo..babyyyyyy"..sampai merajuk ko..terus baring kat belakang sambung nangis..kiut..hahahha..last2 mak kite masukkan adik die dalam car seat..baru senyap bile tgk adik dh masuk dlm kete..terus duk kat feveret spot die..kat mana?..kat tengah2 in between seat driver dengan seat co-driver sambil tangan xabis2 duk menggentel tinge adik die..tengah2 tuh kan handbrake..kite letak bantal panjang yg muat2 je dengan space tuh..so itu mmg tmpt duduk qisya la jadiknye..ngeeee..

Kete dh bergerak pun masih lagi, "babyyyy"..pastu nangis..sedih beno takut adik kene tinggal..tp tangan tuh maintain hokeyh duk menggentel tinge adik die..separuh jalan duk merengek..sayang nau kakak kat adik die..

Gini la qisya setiap kali kalau adik die tgh baring..

Tgk la tangan tuh kat mana..suke nau menguit2 tinge adik die..adik plak layannnnnn jer..kene time nak layan, layan la..but most of the time, rimas adik dibuatnye..hihihihi..

Nampak la qisya sayang adik die..kat FB ngan IG kite ade video2 pasal 2 beradik nie..kakak meraba2 muka adik, smp menjerit adik sebab rimas..video qisya mengenjut buai adik die sambil berzikir..qisya kene buli ngan adik..not to say buli la..nak cium kakak..hehehe..yg mana follow IG ngan FB kite dpt la nengok..ngeeee..

Qisya nie mmg dari die kecik, sebelum ade adik lagi..kite pegang, kite dukung la mana2 baby pun, xde de die nak heran de..die tunjuk sambil ckp, "baby" pastu dh..mcm setengah budak kan jealous la ape la..xleh langsung mak die ke bapak die ke, dukung baby lain..kemain marah haaa..kemain xbagi pegang..tp tidak qisya..kadang tuh saje je la nak bg die jealous dgn dukung baby lain, sekaliiiii, hurmmmmm, nan hado..xde maknenye die nak jealous..mmg harapan yolah..tuh la agaknye bile ade adik, die okayh..

Actually kan, bagus jugak dari kecik die dh tanamkan sifat xheran, xjealous..so bile ade adik, kite jugek yg senang..mmg qisya xde masalah ngan adik die langsung..xde kate pukul curik ke, sepak curik ke, henyak adik ke, nadaaaaa..tiadaaa..kemain sayang lagi adik die..saje je kadang kite mcm gertak, "beat baby..qisya, mommy beat baby okayh"..memula die akan jawab, "oteh"..tp bile kite acah2 pukul adik die, "mommy, no!..%#<|€{* (keluar terus bahasa rusia die)"..haahahha..

Semoga berkekalan sayang kakak kat adik smp bebila okayh..

9 comments:

  1. Itulah dikatakan darah yg mengalir itu sama
    Kasih sayangnya kental. Sampai nangis-nangis kena buli - kesian diaaa...

    ReplyDelete
  2. amboi...sgt dekat dobot..Alhamdulillah...
    dah besar qisya boleh jaga adik nanti...
    dah nampak dah kasih syg dia pada adik dia...:)

    ReplyDelete
  3. ni mommy nak kena cubit ni.. kacau ek anak dara and adik bby teruna..

    ReplyDelete
  4. Noti btoi mama dia..
    Hishhhhh!!
    Babe rindu kat ko..
    Aku sggh jenguk ko..
    Jmpt ler sggh umah baru kitorng ek..
    Umah lama dh kena kunci.. Huhu!
    Muahxx!
    dearsalina.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. alaaa.. x best la kene bayangkan.. nnt amik la video dia marah baby kene tggl tu.. heheeh mesti comey!

    yg kt umah ni.. si kakak nayli la rajin layan zaed. rajin layan, rajin sakat pun ye jugak.. abes tgn zaed digigitnya aritu.. bila tanya kenapa gigit, dia kata sbb geram. grrrr!

    ReplyDelete
  6. Sweet sgt qisya..semoga trs menerus smpi dewasa ye...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...