Friday, September 2, 2016

:: Kalau Korang, Korang Buat Ape??? ::

Nie cite lama..tengah bulan lepas kut..ehhh, xingat la bile..mana yg follow fb ngan IG kite tau ler cite nie..hikhikhik..

Ade la satu petang tuh..after balik keje, singgah bank jap sebelum balik umah..cash in hand xde u'olls..so kene la gie bank withdraw duit..ape?..boleh pulak withdraw duit sendri?..mesti ade yg ingat kite paw hasben kite kan selama nie..ehhh, tp kan, kalau ade pun kenapa..xboleh ker?..kan kite kan menumpang laki kite..mesti la paw kan..tp arituh saje tetibe dtg perasaan xnk menumpang laki..lalalalalalaalalalalla..

Kat depan maybank sri gombak nie ade lori yg jual kebab..bile tgk tuh mcm sedap la pulak kan..tepon mak kite tanye nak ke..sekali mak kate boleh jugek..dh order, smbl duk mencongak total rege kebab tuh, kite bukak wrislet kite..dh terdetik dh tau dlm hati sebenarnye, "kenapa mcm duit dlm nie bakal jatuh dlm longkang je"..sekali elok kite abis mendetik kan perkara yg terdetik tuh, ngam2 je duit jatuh..Allah..
Nmpk x tuh kaler biru tuh..bukan kotak rokok tepi belah kiri sekali tuh..alaaa, yg in between kotak2 rokok tuh..nmpk ke idok..hurmmm, kalau korang, korang buat ape???..take it or leave it??..ngeeee..

Singgit je pun yg jatuh..time tuh mcm, "hurmmmm, xkan nak terjun dlm longkang nie semata-mata utk duit singgit..dalam kut longkang tuh..dh la aku sorang nie"..hilang la gaya wanita melayu terakhir aiii nnt..hiksss..;p

Tp kan alhamdulillah la singgit je yg jatuh..dh la time tuh baru withdraw..kalau 50-100hengget yg jatuh, mmg sanggup kite terjun je dlm longkang tuh..dalam pun dalam la..wakakakaaka..tp takat singgit, xpe la kite halalkan la kalau ade org yg amek pun..rezeki die..heheheh..

8 comments:

  1. Selalunya yang terfikir tu lah akan terjadi kan kak. Heheh. Hari tu dok terfikir kalau masa bagi speech ni tersasul cakap macam mana lah. Sekali jadi betul. Erghh. Hahah !

    ReplyDelete
  2. Kira halal jer lah. Longkang dalam kan. Tak kosa nak amik ☺

    ReplyDelete
  3. Hikhikhikhik
    Kalo aku ler terjun agaknya sampai bomba dtg le duk dlm tu..
    Tinggi tu..
    Nasib sehengget..
    Kihkihkih
    Babe rindu kat ko..
    Aku dtg jenguk ni..
    Yunk aku dh tukar url baru ye yg lama private atas sebab2 tertentu..
    Nak tutup buku lama bkk helaian baru..

    ReplyDelete
  4. klu duit sendiri haruslah amik semula kan.. melainkan mmg bukan rezki kita utk amik semula. contoh dlm parit penuh air ke, longkang dalam ke..

    ReplyDelete
  5. kalau longkang cetek boleh lah jugak tunduk amik kan...rezeki org lah tu...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...