Thursday, September 15, 2016

:: Stock Up ::

Ehhhh, aduhaiiiii..cite pasal stock up nie kan kite lupe la nak bg kat mak kite puree si irsyad..urghhhh!!!..lupeeee..

Ahad lepas kite gie OU stock up makanan irsyad..ye la kan dobot kite dh boleh makan dh skang..aah u'olls..kite beli je puree tuh..senang..nak buat puree utk anak sendri mcm xdapek je..sedangkan kite nak masak utk makan dinner ke lunch ke utk kite ngan somi kite pun xboleh, inikan pulak la nak buat puree irsyad..
Nie haaa puree tuh..stock utk seminggu..walaupun kite beli, ini mmg homemade puree..no sugar, no preservatives added..yg lg bagusnye, bile order nak flavor ape, baru dieorg blend and masukkan dlm packaging..so consider fresh lg la..bukannye jenis yg dah di-frozen-kan siap2 pastu kite pilih2 je nak ape..

Harga berapa?..satu peket tuh dlm RM10.90 kut..more less la..maybe tgk pada range umur anak u'olls..tah la kite pun xperasan sgt harga..sbb mata duk sebuk baca nama2 flavor..kompius hakak nak pilih yg mana..ngeeee..kite beli 8 peket dalam RM60lebih..RM60lebih tuh after discount 30%..mesti ade yg terdetik, baik la buat sendri dari beli kan..sbb mahal..beli buah baru berapa..ye mmg betul..tp tah la, bilenye yg sempat nak buat pun..mmg kite kalau boleh nak masak, nak buat sendri puree utk bg anak kite makan..lebih afdal orang arab nyebut..hiksss..but the big question is, WHEN??..hurmmm..

Owh haaa, kite beli kat kedai Squeeeze Me..xingat floor berapa tp kedai tuh berdepan dgn FOS..2 kali kite beli, 2 kali dpt discount..1st time beli, dpt 10% discount hanya dgn like page Squeeeze Me kat FB..2nd time pegi, dpt 30% discount dgn hanya snap picture, upload dekat FB then last sekali checked in kat situ..

So far irsyad okayh je dgn puree2 tuh..mango+banana tuh sedap..flavor yg irsyad menolak adalah epal..masam gamaknye..mmg die xnk..sumbat la mcm mana pun, die katup mulut die rapat2..kalau termasuk jugak dlm mulut die, siap sebur keluar okayh..haishhh...awak 7bulan pun belum lg dh pandai nak choosy ye..

Nah,belanja gambar budak yg pandai milih tuh..
ailio masih menjejeh2..tp dh kurang sikit dh...hahahaha..

8 comments:

  1. cute la bekas puree tu...mcm2 perisa ada

    ReplyDelete
  2. Wahh berselra la dia makan puree macam macam flavour :)

    ReplyDelete
  3. singgah pagi...
    amboi dah boleh makan dah dak bolat nie...

    ReplyDelete
  4. Masya-Allah tengok dia gelak tu buat kakak senyum sama:)

    ReplyDelete
  5. saya pernah terfikir nak buat bisnes hasilkan baby foods mcm puree ni....rupa2nya dah ada ya...hahaha...
    Memang la seeloknya buat sendiri, tapi tak semua org punya banyak masa..kan?

    ReplyDelete
  6. klaau akk ..akk prefer beli jugak...ngehee...sebab duit jugak nak beli semua benda tuh..bg akk berbaloi je kot...ala..kalau mampu takdenya salah haih.yg ptg sama je mcm kita buat

    ReplyDelete
  7. Senang juga keja mak akhirnya sebab nak buat puree tu dah sekian lebih lagi pada yang bekerja.

    ReplyDelete
  8. Nak cari jugak lah. So far buat sendiri puree. Tapi tu lah... memang masa sangat terbatas nak buat buat makanan anak ni. Curi2 masa jer. Harraz tak suka brocoli dengan kentang. Labu dia suka. Kecik2 dah pandai memilih kan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...