Monday, September 5, 2016

:: Kite Book-ed Ape Dekat Matta Fair 2016? ::

Ehhhh, book-ed ke purchase-d nyek..hurmmmm, korang pikir la..kite malas nak pikir..kalau korang pun malas nak pikir, moh ler kite xyah pikir sesama..ate, kalau teman dgn meng-kome maleh mikior, usah ler mikiornye pun..hancussssss bahasa woiii..muahahahhaaha..

Sabtu lepas kite ngan hasben kite detim berdua u'olls..bile detim berdua la baru dpt merasa jalan berpinpinpinpin angan ngan somi titew....auwwwwww..wahahaha..kalau kuar ngan anak2 takat peluk lengan je..ngeee..alaaaa, takat ke pwtc je pun detimnye..anak2 tinggal kat kakak kite yg duk kat desa petaling nun..what?..nape xbawak anak sekali??..ape gile nak bawak anak kecik gie tmpt yg keramaian, kesesakan dgn lautan manusia..ehhh, kite xmarah tau..hanya menyatakan jer..mihmihmih..

Ehhh, itu kite tau u'olls..kalau u'olls nak bawak anak2 gie tmpt mcm tuh, kite xde pun nak kecam..sikit pun x..paham je, sbb kadang xde org nak jaga anak2.. kite ngan hasben kite mmg xsuke bawak anak2 gie event atau mana2 fair yg keramaian org..kalau xde sape2 family kite yg available nak jaga anak2 kite, mmg kiteorg lg sanggup xgie..xpun, hasben kite akan gie sorang..

Sampai sana org mmg ramai tp x seramai yg sebelum2 nie..this year mcm kurang keramaian..

Memula jenjalan kat domestic area..awal2 lg sebelum pegi, kite dh aim-ed hotel lexis sbb day before saturday, diah sudah bikin panas send gambau broucher lexis la kan..sambil lalu pun tgk2 la jugak booth yg lain2 kan..tp takat tgk je la sbb xde yg menarik perhatian kite ngan hasben kite..bile nmpk booth lexis apelagi, terus serbu la..
Lexis punye broucher..haaaaa, silalah usha..walaupun matta fair dh abis, tp u'olls masih boleh booking online..from 7th-25th Sept..duration period die smp march17..mana la tau kan, kut kalau ade yg tetibe nak gie laaa..itu semua harga satu malam ye..

Hasben kite amek yg lexis penang..yg 350hengget tuh..ape beza dgn yg 450hengget sebelah die tuh?..bezanye adalah view ye..nak view laut, bayar la 450hengget..bg kiteorg view xpenting..pool tuh yg penting..hiks..utk anak2 ye u'olls..mak bapak anak2 kene tunggu anak2 tido dulu baru boleh berkubang..erkkkk, hurmmmm..tetttttt!!!..kahkahkah..

Hasben kite tanye kite nak yg PD ke penang?..baik laaa lagi penang kan..boleh jalan2 carik makan sekali dh alang2..PD ape je yg ade pun..mmg duk bilik je la..bak kate hasben kite la.."bayau duit hotel mahal2 mmg la duk dlm bilik jer xkuau2"..aik, dh mcm animun je yg xnk kuau2 bilik nie..kihkihkih..

Nak merasa duk kat hotel lexis dgn normal price, mmg xmampu la kan..seribu satu mlm ko..duit tuh baik la buat bende lain..takat 350hengget tuh gagah la lagi..
Kenapa cash voucher smp 2??..sebab hasben kite book-ed utk 2 malam..sbb tuh la ade 2 vouchersssssss..yg 20 ngan 50hengget voucher tuh dpt sbb lucky draw..

Hurmmm, pasni nak carik boardshorts utk irsyad..alolololo, mesti comel boardshorts utk baby..hiks..bg die berendam dlm air..splash splash splash!!!!!..hehehe..

Diah pun ade kirim jugak..diah kirim,


Nie haaa, tiket masuk sunway lagoon..murah la jugak 90hengget..siap dpt kupon haaaa sebuku..utk makan minum dlm tuh..rasenye bukan free la..tp dpt discount rasenye..

Settled domestic, masuk international pulak..kan kiteorg plan nak gie jenjalan next year..rupenye salah timing daaa gie matta fair..sebab semua travel agency punye duration period smp march17..mana je sempat sbb kiteorg plan nak berjalan after bulan august..

So sementara tuh, boleh pikir nak gie mana..kite nak gie new zealand..tp bile tgk rege, bapak mahal wehh..xpe la, xdpt gie new zealand, gie melbourne pun okayh..boleh main salji dekat Mt. Buller..tp kalau ikut somi kite die nak gie manchester tgk bola..urghhh, bola sesaje..siap ckp, mcm mana pun die nak sekali la merasa tgk bola kat stadium manchester..MU die hard fans sgtttt hokeyh!!!..

Tp lepas tuh bincang2 balik, somi kite kate kalau nak gie berjalan next year, gamble saje xyah amek tourist guide since skang nie bykkkkkkk sgt travelog utk nk buat rujukan..bukan ape u'olls, kami nie ade anak2 kecik, susah kalau ikut itinerary yg dieorg dh schedulekan..soooo, free and easy je senang..

Owh haaa, jalan2 next year HANYA keluarga kecil kami saje..xkisah sebenarnye kalau ade yg nak follow, tp kene make sure org yg nak follow tuh adalah bukan org yg akan biarkan org lain kebulur selama 10-12 jam..ooopppsy daisy..straight forward sgt tuh sya oiii...wakakakakaka..

Enough sya..sebelum kite bash sape2 kat sini, baiklah kite stop..sbb xleh nak lupe ape yg jadik kan..kang xmemasal semua keluar kang..so it's better for me to stop..

Yg penting, lexis here we come!!!..tetibe terasa mcm nak ajak mak ngan abah kite gie sekali nnt..gie jenjalan mcm nie je u'olls yg boleh kite balas semua kesusah-payahan mak kite sbb jaga anak2 kite..ye la selain dari bende lain la..as a matter of fact, mmg xkan terbalas pun segala kesusah-payahan tuh..

9 comments:

  1. Best la jenjalan...x nak ke pi jenjalan ngan geng pesakit mental? Kata dh kurus kannnn...jom ar yogjarta

    ReplyDelete
  2. Best la jenjalan...x nak ke pi jenjalan ngan geng pesakit mental? Kata dh kurus kannnn...jom ar yogjakarta

    ReplyDelete
  3. wahh...murah tu dik...memang syok ke penang...leh cari makan makan kat sana yg best belaka tu

    ReplyDelete
  4. setuju sya.. gi tmpt ramai2 org camni xyah sebuk bawak anak. takleh concentrate dgn anak lagi, dgn nak jalan tgk2 lagi.. xyah. btul sgt dah cara uols tu.
    lexis bestnya! teringin nak pi. kene pujuk papazakwan ni haha! dan kene mula menabung ngeeee
    nak pi oversea tu nnt nak kirim fm hehe.. jgn risau, bukan kirim dgn airliur je hahah!

    ReplyDelete
  5. wahwahwah...seronoknya dia nak pegi bercuti dekat penang... :)

    ReplyDelete
  6. maknanya kalau kat PD..kat groupon lagi murah kot sis...boleh dapat dalam rm431 semalam....

    ReplyDelete
  7. nak g jaln betul2 kena plan..tmbh2 duit kita mkin rendah kan..

    ReplyDelete
  8. wahhh best nyerrr..akak untuk 2 tahun ni tak dapek la nak jalan jauh...uhusk,,sobsobsob..lap air mata..kita nak setelkan pasal umah :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...