Wednesday, September 28, 2016

:: Emosi Terganggu ::

Pepagi lagi emosi kite dh terganggu disebabkan tertgk satu video nie...;'(

Video pasal perebutan hak penjagaan anak..sape yg follow fb kite tau la video yg mana..kite sedih sbb bende tuh melibatkan anak dengan mak..yg mana hak penjagaan anak berpihak kepada bapak..itulah, bile duit melebihi segala2nya..ye, si bapak mmg well-known as a wealthy man..sebut je sape bapak die, mesti semua org akan, "okayh, no wonder bapak die dpt hak penjagaan anak..sbb ko sgt kaya..ko berduit sbb tuh ko boleh menang"..tah la, yg kite tau, kalau anak masih dibawah certain2 umur, hak penjagaan akan dpt kepada mak regardless si mak xbekerja ataupun xberduit mahupun xde rumah..melainkan kalau si ibu ade kes..betulkan kite kalau kite salah..

Ade jugak mak2 yg lepas bercerai xnak dh anak die..xkisah langsung pasal anak die..kite pernah jumpa..tp boleh kire dengan jari la berapa kerat je mak2 yg spesis cenggitu..rata2 mak2 akan ckp, "biar laki xde jgn anak xde"..boleh mati woiii..

Bile situasi utk pisahkan si anak dengan si ibu dalam video tuh yg buat kite sedih sgt..sumpah kite sedih smp kite menangis tgk ape yg jadi..si anak xnk dekat bapak..bile si bapak nak bawak si anak pergi, si ibu dtg dekat..terus si anak rangkul leher si ibu..kuat sgt si anak rangkul leher si ibu..si anak peluk si ibu sekuat hati smpkan terjatuh dua beranak tuh..mungkin sbb si bapak tarik si anak dari si ibu..tapi sebab si anak peluk si ibu dengan sekuat hati, tuh yg smp terjatuh..

Allahu, sumpah kite sedih sgt..in fact, until now pun, sambil tengah menaip entry nie, kite duk menangis..weh sya, ko kat ofis kut..masing2 dh tanye dh kenapa  nangis..haihhhh..

Dengar pulak si anak menangis..ya Allah..lagi buat kite sedih..meronta2 naluri keibuan kite..mmg nmpk sgt si anak rapat dengan si ibu..betul2 nmpk the bonding between mak ngan anak sgt kuat..bile tgk video tuh, kite dpt rase that bonding..kite dpt rase perasaan si ibu dengan si anak..kite dpt rase mcm mana perasaan si anak xnk dekat si bapak..kite dpt rase sebab tuh kite sedih..bukan sebab situation tuh penah jadi dekat kite (nauzubillahiminzalik), tapi tah la..susah nak explain..

Kenapa???!!!..kenapa mesti ko nak pisahkan mak dengan anak!!..ke sebab ko nak seksa si ibu!!..ko nk cerai, n ko akan pastikan bekas isteri ko terseksa ker??!!..atau mungkin sebab ego ko?!!..ko tau x, harta yg terpaling, yg tersangat berharga bg seorang wanita yg bergelar ibu adalah anak!..hilang anak dh mcm hilang nyawa ko tau!!!..;(

Kite sedih sbb kite ngan anak2 kite sgt rapat..baik qisya baik irsyad..qisya tuh umur dh nak masuk 3tahun dh..masih lg nak tido berpeluk ngan kite..xpenah sekalipun nak tido ngan daddy die..ape2 je "mommy, mommy"..irsyad pulak mmg xboleh langsung berenggang ngan kite..daddy die pegang kejap je lepas tuh dh start mengepak2 nak dtg kat kite..

Bile irsyad tido, kite kene sentiasa ade dengan die..xkisah la dlm buai ke x..kalau kite ade dengan die, die boleh tido 3-4 jam..tp cube kalau kite bangun nak gie mandi ke, nak gie dapur ke, ehh xkisah la nak buat ape pun, mmg xsmp setengah jam dh bgn..bile nmpk kite xde, tgk la die punye menangis mcm mana..kite xleh nak masak..kite xleh nak buat keje..nak mandi pun xleh nak "take my own sweet time"..sbb nnt kang die punye jerit, dh mcm kene dera..mcm kene piat2 tinge tuh..selagi kite xamek, selagi tuh la die akan menjerit2..padahal time tuh, die ngan daddy die tuh..bukannye kite biaukan die sensorang kat depan..

Paham x kenapa kite kate kite boleh rase setiap perasaan kat dlm video tuh..perasaan dari si anak xnk dekat si bapak..si anak meronta2 nak pergi ke si ibu..ehh, semua la..sebab anak2 kite pun jenis sepesen gitu jugak..nampak x kenapa kite sedih sgt..mmg emosi terganggu betul la harinie..
Mommy sayang sangat2 anak2 mommy nie..mommy xleh hidup kalau anak2 mommy xde..;(

Adehhhhh, sorry korang..ter-emo lebih2 sgt pulak rase arinie..

10 comments:

  1. Aku pun emo pg tadi babe..
    Tgk video tu..
    Tambah tgk bdk tu lebih kurang baya Aqil..
    Ya Allah!
    Teresak2 menangis sorang2..
    Kejam sggh..
    Terang2 anak dia nak kan emak..
    X bleh ke timbangrasa tolak ansur..
    Sakit hati btol..
    Neway sbnrnya sapa bapak dia tu?
    Aku x kenal sggh.. Sapa ek?!
    Babe meh follow blog baru kitorng ekk..
    Blog lama dah kunci pintu.. :)
    dearsalina.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Dah lama xsinggah blog awak. huhu! Aah. betol awk cakap tu. kite pon emo skali haaaa

    ReplyDelete
  3. Baru tahu kisah perebutan anak pagi tadi. Kita yang tengok video rasa sedih. Tak tahu nak cakap camne.. huhu

    ReplyDelete
  4. kannn..mentang kau ade duit kau boleh buat semau nyer semata sebab ego??? abis emosi anak tu?? tumbesaran anak tu?? end up org gaji jugak yang jaga! eee..sedih tgk mak tu peluk anak dia :(

    ReplyDelete
  5. Itulah bila yg dewasa bercakaran yg kecik menjadi mangsa
    Siapa pun akan mengalir airmata melihat adegan itu Falsya

    ReplyDelete
  6. tu la sedih..sian kt anak..pttnye bg la ank tu ikut dlu mak die..sbb die pn dh dpt arahan mahkamah...melainkn si mak ada kes lain tp sian sgt tgk anknye nangis2 gtu

    ReplyDelete
  7. td dpt tgk video tu kejap je..kang nk tgk lg la..huhuhu

    ReplyDelete
  8. nampak orang share2.. tapi tak tgk. tak kuat rasanya

    ReplyDelete
  9. Kesan perceraian. Anak2 jadi mangsa.

    Kita dah salah faham bila tgk video tu sebenarnya :-(

    http://www.ohbulan.com/saya-tidak-bertindak-ganas-ini-penjelasan-faisal-nasimuddin-terhadap-video-viral-di-mahkamah/

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...