Tuesday, September 13, 2016

:: Biar Betik!! ::

Aiiii is very the happy..very the suke..;D

Semalam timbang berat kite dh turun banyak..berat kite dh turun 6kg dlm masa 12hari..yeayyyyyy!!!...

Ahad lepas tengah siap2 nak keluar..asalnye saje-saje je nak try pakai suar jeans yg kite beli last year..mmg jeans tuh kite xpenah rasmikan lagi..punca nak try tuh sbb kite tgk kat cermin mcm badan kite dh susut..perut dh kempis..so saje je la nak cube jaya..xde pun nak letak harapan tinggi boleh muat..

Sekaliiii, tanpa disangka2, muat weh..happynye kite..mmg terus pakai xtanggal2 dh la..teruskan je pakai jeans tuh..dh tuh, dh muat..gile xnk pakai..ngeeeeee..

Nak dptkan balik berat kite time sebelum kawen mcm hurmmm, mcm susah je..44kg!!!..ko mampu nak dapatkan ke sya oiii..kalau dpt alhamdulillah..kalau xdpt, terima je la berapa berat pun..ado,ado..xdo redho..hehehe..skang nie kite nak cube turunkan lg 6-7kg..chaiyok sya chaiyok!!!..

Terasa ringan sikit badan kite bile berat dh turun nie..pakai baju pun xterasa mcm sendat sgt..rase loose je..dah turun berat banyak baru la syiok nak gie shopping baju bajan nnt kat bandung..kihkihkih..

Tapikan tapikan, mcm risau pun ade bile dh menuju nak kurus nie..takut jadi mcm last year..dpt merasa sebulan je kurus turun 10kg, lepas tuh tau2 je kite ngandungkan irsyad..skang nie bile dh kurus sikit, dengan harapan xngandung lagi la..kihkihkih..

Ehh bukan kite xnk ngandung sebab nak maintain kurus..tp irsyad tuh setahun pun belum lg..plus kite nie dh la dua2 anak c-sec..kene la ade gape in between..barai rahim hakak nnt dik non..itu je hakak punye concern..hehehe..

Okayh nak bagitau tuh je..nak bagitau yg kite dh turun 6kg dlm masa 12hari..ngeh3..muahahahahhaa..

Nah, belanja mee goreng basah santapan hakak time brekfes tadi..;)

6 comments:

  1. wah selim melim mommy...tahniah byk turun tu..kita bila ntah nk turun..mkn je hehe

    ReplyDelete
  2. hallllaaa jeles la cannie!! hahahaa..nak kurus gakkk

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi...
    Alhamdulillah..hari ini baru masuk kerja...
    yeaaayyyy...berat akk kita dah turun...tahniah kak...
    teruskan untuk dapatkan berat ideal akk ...:)

    ReplyDelete
  4. Biasanya bila berat badan dah turun memang senang mengandung..tu cabaran nya...kongsi la tips diet..saya buat atkins je..sekarang dah turun 15 kg..kalau ada diet yang lebih muda nak try jugak..heheh..ada ke diet yang mudah..kan??hahahah

    ReplyDelete
  5. ai is not very happy sebab masih pakai seluar maternity gara2 seluar lama tak muat. nak beli seluar lain rasa bazir pulak.. belasah je pakai seluar maternity hhahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...