Thursday, January 12, 2017

:: Se-Tengahari Di Italiannies, The Gardens ::

Ahad lepas kan kami sekeluarga pegi lunch dekat Gardens..makan kat mana?..ehhh, kan kat tajuk tuh dh mentioned makan kat mana..nie mesti baca tajuk sambil lalu je nie kan..kihkihkih..

Sampai sana around 2lebih..biasalah u'olls bile ade anak2 kecik nie, mana la boleh nak ikut timing..kire xde istilah, kalau kate lunch kul 1, kul 12.50 kene smp..it's a big NO..susah la nak dpt..mana nak melayan peel sorang nie, "mommy, nak orange", xpun, "mommy nak apple"..kalau kate kejap lagi, mulalah buat ayat siap ngan nada suara yg meruntun jiwa.."haaaaaa, mommy, orange..plishhhh"..adehhh, melting sungguh bile kuar ayat plish die tuh..yg si dobot sorang lagi tuh pulak, nak melekap jer..kene plak time die nak tido..hurmmm, lagi la..anyhow mmg kene tidokan die dulu..kalau tidak, satu bende keje xjalan nnt..nak siapkan bag dieorg lagi, snacks dieorg la, diapers, susu, air panas, baju extra, toiletries n etc..belum lg kite nak siapkan diri sendri..heheheeh..
 
Roti nie mmg dieorg akan hidangkan..
 
Our drinks..mango pineapple smoothies sgt la terkesedapan..hehehe..mcm biasa hasben kite akan order bottomless drink..sebab die boleh refill berulang-kali..haks..
 
Mushroom soup for my anak bujang and anak dara..bowl die quite besar jugak la..so takat qisya ngan irsyad tuh mmg more than enough..ye la, byk mana sgt pun dieorg makan kan..
Spagethi alfredo for qisya..nie dalam menu kids meal..
 
Nie apetah nama die..xingat..sedap jugak la..tp bile dh cuit makan salad, cuit makan pizza, terus kenyang..portion bg kite byk boleh share 2 org..itupun kalau jenis yg tank perut kecik mcm kite la..
 
Smoke salmon salad..
 
Carbonara pizza..

Sekali sekala boleh la kalau nak makan dekat Itallianies..semua nie total damage die RM195++..alah takat RM195++ kan..apedehal..mommy belanja semua..anything for my family..muahxxxx..

Ecececehhhh, belanja kunun..jangan nak belanja sgt lah..selalu laki ko yg bayau, yg ko tau melantak je..huahuahua..ahad lepas kire kami makan free je kat Itallianies..ngeeeee..consider free la coz harga RM195++ tuh kite bayar dgn voucher..muahahahahaha..ngam ngam soi rege 200..ye la ye la, more a less lettew..bundarkan dpt jugak 200 kan..sebab there is no balance left on this redemption voucher..

Ape???..mana dpt voucher???..kan masa annual dinner ofis kite, table kiteorg menang "table lucky draw"..kan price die adalah RM1,000.00 f&b voucher..lupe lettew..so bile voucher dh dpt, dh diagih2kan, maka ber-lunch-ed la kami di situ..kihkihkih..yg mana bawak spouse dpt RM200 voucher..

Why makan dekat Itallianies?..sebab Itallianies nie one of ofis kite punye client..ade la lagi subsi2-nye..tgif la, malones la, the apartment la, pastu ape tah xingat..tp antara semua tuh kite lg prefer Itallianies..

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...