Wednesday, January 18, 2017

:: Marahkan Anak Conteng Dinding ::

Sape marah anak yg conteng dinding?..haaaa, sape sape?..cer kabo?..kihkihkih..

Haip, not me..last weekend qisya tetibe je panggil kite, "mommy, cini cini (sini sini)..tantek tak?..ticha uat (buat)"..terperanjat kite tgk..kite xmarah tp kite buat muke terkejut time tuh..terus qisya terkulat2..last2 mencebek2 sebab takut kene marah..

"Ehhh, nangis kenapa..mommy xmarah la..mana ade mommy marah"..

Terus lagi kuat nangis die..hahahhaa.."showwy mommy"..kiut..ngeeee..kite explained la kat die, "next time qisya nak draw, ambik buku tau..kat umah kite nie kan ade byk buku..haaaa, ade buku kaler2 lg..qisya conteng sini okayh..jgn conteng dinding okayh"..sambil lap air mata, "die jawab, "oteh mommy"..

Tapi qisya nie satu je la..die kalau dh conteng satu tempat, mmg next time kalau die conteng lagi, die akan conteng kat tempat yg sama..die xkan berpindah kat dinding lagi..kire first time conteng tuh die dh marked die punye territory..hehe..

Malam tadi kite suruh qisya tunjuk kat daddy die dinding yg die conteng tuh..bile daddy nampak je terus, "qisya, who did this?"..then terus kite ckp, "jangan marah qisya..cakap cantik jer"..bile hasben kite ckp, "cantiknye anak daddy draw"..terus qisya terkulat2 malu..hahaha..

So kite tetibe rase mcm nak belikan qisya bende utk die kaler2..biasalah u'olls..apolaie, lazada la..hiks..kite search crayola sbb kite mmg dh aimed lama dh..search punye search, sekali terbeli pulak..😬

Isnin barang dh sampe..
 
Kite suke sebab mmg betul2 washable..senang gile..cuci je terus hilang..yg penting nontoxic..kite beli kat lazada RM46++..ade 6 colors kat dlm tuh..jadik la kan..memula nak beli 10 dlm RM51 ke RM52 tah..tp mcm byk nau la pulak..6 botol je sudah..ehehe..

Ehhh jap, kite baru je tgk kat lazada..dh turun rege dh..now harga die RM35.90..

Demi anak, mommy krbankan makeup brush mommy..huahuahua..kemain sonok die..bile kite tunjuk je kat die kotak crayola tuh, "wahhhhhh, watsdet? (what's that)"..comel je tau..geram mommy..

Kite selubung qisya ngan plastic sampah je..hahahah..of course la yg belum gune..ape gile nak bg yg dh guna..haha..gunting kat kepala, pastu gunting belah tangan kiri kanan..tutup abis smp ke kaki..xyah risau terkene seluar ke ape ke..

Sepanjang die main, mulut die bising gile..gelak la, "wahhhhhh" la ape la..
 Mcm best plak kan..mommy pun apolaie, join sekali ler..ngeee..
 
Memula kan qisya die mcm geli2 nak lumur kaler tuh kat tangan..memula je la..lepas tuh xde dh..huahuahua..
 
Nampak x..die yg conteng sendri tangan die..

Ingat nak tunggu smp weekend nie baru nak keluarkan crayola..plus, nak carik brush dulu la, nak carik stampers utk qisya stamp, pastu roller yg ade mcm2 pattern/design..

But ya, knowing me..agak2 boleh ke nak tunggu smp weekend..baru ari ape kan..jauh lagi nak smp ke weekend..jenis xnyabo u'olls..gitu ler..tuh yg terpaksa korban kan kite pun makeup brush..tihtihtih..

Hujung bulan nie nak beli lagi la utk qisya..ngeeeeee..

7 comments:

  1. Wahhh syok dia dapat main colour2 tu kan. Heheh. Tu mommy join sekali ke dengan Qisya. Hahah

    ReplyDelete
  2. hehe..seronok tengok telatah dia bermain gan warna tu

    ReplyDelete
  3. bab conteng2 ank2 mmg berbakat kn hehe

    ReplyDelete
  4. Ada jenis budak tak suka conteng dinding tapi anak kakak dulu pun sama Falsya. Rumah kakak ada whiteboard tau. Tapi tetap bila tulis/melukis boleh lajakkan keluar dari whiteboard:) itulah dikatakan budak.

    Salute pada anak yg tak conteng dinding.

    ReplyDelete
  5. mcm best je tp blm bersedia nak beli dkt aish..aish lg ganaihhh

    ReplyDelete
  6. ala..omeynya anak aunt sorang nie...
    bagus kakak qisya...teruskan menconteng..
    mummy memang terbaik...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...