Tuesday, January 10, 2017

:: #17years Of Friendship ::

Kite ade 3 org kawan yg masih bersama dengan kite selama 17tahun sampai la skang..ikhwan, nana kbob dan ili..nana kbob tuh sebab tuisyen sama..ikhwan n ili sbb satu sekolah..lepas sekolah baru lah menyusul diah dengan nana mia..dgn diah dh 15-16 tahun kut..nama mia, 9-10 tahun rasenye..ini semua yg masih berkawan, dan masih rapat, dan masih berhubung, masih berjumpa, masih masih masih..kihkihkih..

Ntah la, kite waktu zaman sekolah mmg xramai kawan..bukan sombong, bukan selective nak berkawan tapi kite jenis yg low profile gamaknye..kihkihkih..berkawan pun dengan sesama kelas je..mmg jenis xde nak buat kawan dengan kelas2 lain..kite pun xtau asal jadik cenggituh..bajet2 mcm hot kan..xnk ramai kawan, nak berkawan dgn kelompok yg sedia ade jer..puiiitttt..hahahah..or maybe sebab aiii nie pemalu kut (matik la kene kecam)..ngeeee..

Kite xmacam u'olls yg mesti ramai kawan time sekolah..some more kite x active bersukan apatah lagi nak masuk kelab bagai2 kat sekolah..tp yg pelik lepas abis sekolah tetibe rajin pulak masuk kelab..ehhhh, hahahahha (gurau je..gurau ke xgurau ker, biarlah rahsia dan menjadi tanda tanya..kite kan suke biarkan bende tergantung2..huahuahua)..tah la..kite malas..aah la, mmg kite malas nak join ape2 activity sekolah sebenarnye..

Ahad lepas kami sekeluarga lunch dekat Gardens..after lunch tuh jenjalan Mid Valley..tgh kat dlm toy's r us, si ikhwan kol tanye kat mana..bile ckp kat Mid, si ikhwan, "ooooo patut la iman beria ajak pegi Mid Valley, aunty falsya die ade kat sana rupenye"..muahahahah..kuat sungguh kimia kakak iman dengan aunty falsya tau..

So bile dh memasing kat sana, apo laie, ngopi/ngeteh ler..biasalah kalai kat sana, mmg starbuck gardens je tmpt perjumpaan..xsemak sgt dengan manusia2..
 
Meet up over coffee with them..excuse my husband's face reaction..cannot do anything dy..decent photos of him??..kirim salam yolah..
 
Pelik bile nak balik tetibe irsyad hulur tangan dekat uncle ikhwan..sekejapan je la tapi pastu tangan dh start mendepa kat daddy..hehe..
 
Sekali si kecik yg tgh main ngan kakak iman n qisya nmpk la pulak papa iye dukung irsyad..terus berlari pegi kat papa iye.."papa papa"..comel..sama je la ngan irsyad tuh haaaa..xleh langsung daddy ke mommy ke dukung sape2, menjerit die nnt..xyah org lain, nk dukung, nk peluk cium kakak die pun die xbg..heehhe..

Okayh la u'olld..itu jer..bubuiii..

6 comments:

  1. lamanya berkawan...seoronok bila ada kawan rapat mcm ni.

    ReplyDelete
  2. Seronok kan sekali sekala dapat jumpa kawan kawan lama macam ni 😊

    ReplyDelete
  3. wah!17thn tu lama...
    alhamdulillah...
    moga friendship ni akan kekal sampai bila²..
    ke anak cucu pun xpe... :)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..moga ukhwah persahabatan terus berkekalan

    ReplyDelete
  5. Semoga persahabatan terus kekal sampai bila-bila.. amin...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...