Monday, April 17, 2017

:: Alhamdulillah Settled Sudah ::

Serious kite lega sesgt skang nie..baju raya dh settled..ehhh, tp baju hasben kite je yg belum hantar jahit lagi..hasben kite kate baju laki xpe katenye..tp mmg betul pun..baju lelaki senang nak carik tailor..buat masa nie mcm akan amek tempahan lagi jer..

Yang susah adalah baju perempuan and baju budak..pening kepala kite nak carik tailor nie..wife kawan nana kbob yg kite antar baju dulu tuh, wat masa nie xamek tempahan lagi sebab die baru lepas bersalin and nak concentrate kat baby..

Jenuh la mencarik dari minggu ke minggu tailor yg boleh jahit baju kemas dan cantik..puas la duk asked around mana tailor yg okayh..

Bile kite punye dh okayh, dh ade tailor yg amek, duk pening pasal baju qisya ngan irsyad pulak..susah wehhhh nak carik tailor yg nak jahit baju budak nie..minggu lepas pegi pertama kompleks sbb member kite ili kate kat situ boleh hantar lagi plus die dh tolong tanyekan dh a day before..sekali bile pegi mcm2 la plak peelnye..

Hasben kite suruh carik kat dlm medan mara kut2 ade tailor yg boleh jahit since kat sana byk tailor2..duk tanye2, sekali nasib baik ade akak nie cakap boleh jahit..ya Allah leganyeeeeeee..itupun setelah bertanye dekat 7-8 org..

"Tapi harga lain sikit tau dik"..

Bile akak tuh mentioned gitu, terus kite jawab, "xpe kak, skang nie harga jatuh no 2, yg penting akak boleh jahit utk anak2 saya, saya dh happy sgt dh"

Tp serious baik sgt akak tuh..friendly and byk jugakla bg opinion buat baju cenggini la cenggitu la..siap suruh anak die ngan customer die send gambar utk nak tunjuk sample..padahal utk baju qisya je pun kut..beria die tuh kite suka..ngan budak2 pun die layan baik..

Dh settled ukur baju qisya, baju irsyad pulak..alololo, mesti comel anak bujang kite tuh nnt bila pakai baju melayu...

Sekali dlm harga lain sikit yg akak tuh mentioned before, sudahnye die bagi discount..hehehe..

Nanti la bile dh siap baju budak2 nie hujung bulan kite tgk jahitan dan baju qisya mcm mana..kalau okayh, kalau kite puas hati, kite bagitau okayh..ye korang, hujung bulan nie akak tuh kate siap..cargassss kan..hehehe..

Kurlas qisya umur baru 4tahun dh merasa baju raya kain lace prada..mommy 4tahun baju raya cotton je..haihhh, kids now a days..ehhh, hahahhaa..

Kenapa xjahit sendiri?.. tunggu la kite beli mesin jahit semenggah sikit..cewahhhh, gaya mcm ape je kan..padahal menjahit nie failed lagi..kuang3..tangan aiii keras lagi la u'olls..nak masuk kelas menjahit tah bilenye..nak belajar jahit sendri, mau tetibe kite ade 2 student yg sanggup belajar free je nnt..kihkihkih..

6 comments:

  1. KITER XDE LAGI WAKKK....NTAH BILER NAK CARI BAJU KIDDOS NI UTK RAYA...EHH CAPSLOCK..SORRY KEYBOARD MERAGAMMMMM..KIKIKII..

    ReplyDelete
  2. pertama kali akk membeli baju utk ssmua orang...huwaaa..tak tahula cmne nti

    ReplyDelete
  3. aritu nk antar tailor tp cr2 kain pasang lupa mana ltk...tktau la ni..sehingga komen ni blum jumpa lg mana ltk kain pasang tu...adoi bertabah ler

    ReplyDelete
  4. Asben nieyl pun setiap tahun dia akan utamakan baju raya nieyl dlu...
    sebulan sebelum puasa memang dah settel..baju dia biasanya lagi 2 minggu nak raya baru kami cari..hihihi

    ReplyDelete
  5. Dapat jugak yerp. Kita ni tak fikir lagi pasal baju raya. Beli dah siap jer lah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...