Tuesday, April 18, 2017

:: Kejayaan Besar!!! ::

Kite nak berlagak sikit ngan korang jap boleh x?...alaaaa, boleh laaaa..ape?..xboleh???..alaaaaa, nape xboleh pulak..kite nak cite sikit je..boleh la boleh la..

Wakakakkakaka..dh mcm qisya dh gaya ckpnye..bile die tanye, "mommy, qisya nak eskrem foberry (strawberry) boleh?..bile kite jawab, xboleh, die akan jawab balik, "alaaa, nape xboleh???..qisya nak foberry shatu je"...hahahahaha..gerammmm je tau..

Xde, nie haaa, kak atul nak bgtau nie..kak atul dh boleh pakai baju kak atul yg kak atul beli 9-10 tahun lepas..kihkihkih..
 
Baju tuh haaaaa..pipi tuh xleh nk buat ape..kempis sikit jer..huahuahua..

Shirt levis yg dh lama duk tergantung je dlm lemari..kite mmg saje purposely xnk let go baju2 kite sbb kite buat baju2 kite yg dulu as pembakar semangat utk kurus..saje je malam kelmarin belek2 baju utk nak digosok..sekali ternampak shirt nie and tetibe mcm tergerak hati nak try..alih2 muattttt korang..apalagas, terus la kite bawak turun bawah utk digosok..happy tuh toksah ckp la..hihihi..

Then try pulak baju kurung hitam yg kite wat 7tahun lepas..baju tuh mmg kecik gak la..masa kite buat baju tuh, berat kite dlm 45-46kg kut..sarung2, ehhh ehhh, muat laaaa siap longgar2 lagi..nak nangis rase..dh la baju2 kite byk size XS dgn S..M tuh mmg xde dlm kamus size baju kite..tp yg mana dh xleh pakai kat public, kite pakai kat umah je la..bagi goda2 sikit laki aiii tuh..muahahahahha..

Sampai skang kite xtimbang lg berat kite berapa..mcm nervous plak dah nak timbang..tunggula hujung bulan nie kite timbang..mcm xready lak rase nak timbang skang walaupun kite rase kite dh turun byk kilossssss..

Kite happy sesgt sebab all my struggle utk kurus dh terbalas..badan rase ringan sgt..pakai baju pun xde rase senak..seluar pun dh xde masalah utk sarung size 24..hikhikhik..

Tapi kan bile kurus2 nie kite risau jugak..risau nnt kang pregnant lagi..hahahahhaah..mcm dulu la..merasa kurus kejap je berat 46kg alih2 pregnant ke irsyad..ngeeeeee..ehh, kite xkisah pun..cuma skang nie kite xready lagi nak pregnant anak no 3..nak tuh mmg nak la sape je yg xnk..kite kan dedua anak c-sec..so doctor dh advice kite utk bg gap kalau boleh..dlm 2-3tahun ke..lagipun irsyad kecik lagi..kesian die..and kite rase irsyad nnt kalau ade adik, penerimaan die xkan sama mcm masa qisya nak terima adik dulu..

Heiii, kuat jeles okayh dak dobot tuh..kuat jeles, kuat merajuk, semua kuat senang cite..hiksss..kite time pregnant mmg gemuk nauzulbillah..alhamudillah sepanjang kite pregnant xde alahan so sbb tuh la kite gemokkkkkkkk..sebab bile alahan xde tp selera makan plak yg membuak2..kene ejek macam2 tuh mmg dah lali dah laaaa..bodoh kan manusia2 yg suke mengutuk mengejek perempuan mengandung..aku mengandung kut..ko ingat aku nie scha yg masa pregnant ke lara badan maintain selim ke canner..penah kite otw berjalan kat kl sentral nak pegi ofis hasben kite, xtau la perempuan tuh tau/cam kite nie isteri kepada suami kite ker (time tuh perempuan tuh pakai tag SSM), atau die mmg terkejut sebab kompius yg lalu sebelah die tuh hyppo (sejenis badak) atau org, kemain tertoleh-toleh 2 kali kepala tuh menoleh tengok kite..hamboiii hamboiii hamboiiii..time tuh kite dh hujung2 hari so paham2 la kan badan cemana..

So korang yg mulut celupar beserta mulut puaka yg suke mengutuk ibu mengandung, tolonglah jaga mulut tuh sikit..mengandung kut..agaknye kalau kite xmengandung badan gemuk gedempol gitu xtau la mcm mana kene kutuk kan..and haaaa, org yg gemok pun korang xyah la nak kutuk2..byk sgt nyeah pahala kat bahu kanan korang tuh smpkan korang rase ape salahnye kalau buat dosa sikit..xluak pun sbb pahala terlampau byk kan..#sarcasm..

Okayh dh itu je nak bgtau..saje nak bgtau sebab betapa struggle-nya kite nak kurus..so bile hasilnye memberangsangkan, tuh yg kecoh lebeh nie..org getis kan..kekdahnyeeee!!!!!..chiaossssssss..

5 comments:

  1. wah..congrats!! aci tak, nak jeles gak. kat sini susah tul nak diet sbb manjang makan sedap. jogging pun dah lama tak mula ni. alahai.

    ReplyDelete
  2. tahniah dik...akk je yg blm turun2 lg berat..sua jeans lama rasanya smpi bila2 xblh pakai...hahaha

    ReplyDelete
  3. wah dh slim bole muat bj 10 thn lps ..syabas

    ReplyDelete
  4. Waaaaah kagum ni! Syoknya boleh pakai baju lama lama balik. Heheh :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah kak atul. Dah berjaya sarung baju lama. Iolls is berkenan dengan DUck ittew ☺☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...