Friday, April 14, 2017

:: Mommy is Scared!!!!!..Creepy!!! ::

Nak dengar cite scary x?..super creepy i tell u..for me laaaa..huwaaaaa..

Malam tadi kite ade mimpi something tp ape tah xingat mimpi ape..tengah2 mimpi, sekali dalam mimpi tuh terdengar2 ade org panggil, "mommyyyyyyy mommyyyyyy"...sekali dengar mcm suara hasben kite kejut kite bangun..ehh, dh pukul 6 pagi dh ker?..tapi kenapa lain nau suasana pukul 6 pagi...xmcm pukul 6 pagi pun..pastu kenapa lain nau cara panggil ngan suara..nak tgk jam kat dinding mcm xberani..henfon lak jauh..huwaaaaa..

Kite amati betul2 suara tuh...suara tuh sebenarnye dari dengkuran hasben kite tp menyebut, "mommyyyyyyy mommyyyyyy"..loud and clear hokeyh!!!...sebutir2 sebutan dengar mmg clear hanya dgn melalui dengkuran..plus suara tuh garau sesangat..mcm bukan suara hasben kite pun..

Part hujung2 "myy" tuh kemain panjang kemain kedalam..byk kali tau duk memanggil, "mommmyyyyyyyyy, mommyyyyyyyy"...Allah, seram betul tau..sumpah xtipu!..ade la berbelas kali duk memanggil kite tp kite xmenyahut dan kite xkalihkan badan kite pun utk pandang hasben kite..takut woiiiii!!!...ko gile nak siasat bende2 cenggitu..mau kang lepas ko toleh, elok baekkkk punye sepasang mata merah tengah direct pandang ko!!...hakak lemah semangat dik non oiiii!!..creepy u know!!!..

Selepas berbelas kali duk manggil "mommyyyyy" tuh kite x menyahut, lama2 makin xjelas dh..lepas tuh mcm berdengus jer..kuat gileeee..ya Allah, kite rase mcm nak baling je bantal ke belakang dgn harapan hasben kite terjaga tp xtau kenapa kite xbuat..

Kite biarkan lagi..dengusan masih lagi kite dengar..and of course, it was loud and clear..after that dengusan, sambung lagi panggil mommy.."mommmyyyyyyy mommmyyyyy"..ahhh sudah, ko nie dh kenapa duk mommy mommy dari tadi..huwaaaa..gie carik mommy ko sudah..aku xnk jadik mommy ko..wat masa nie aku xsedia nak ade anak no 3 lagi..apatah pulak nak amek anak angkat mcm ko yg duk mommyyy mommyyy dgn suara garau mcm suara mak raja ema tercekik batang jagung tuh..sobssss..

Lepas tuh mcm xleh tahan..kite gagahkan jugak, kite beranikan jugak diri utk amek henfon kat bedside table..tgk jam baru pukul 4.38am..terus kite bukak surah al-ruqyah dekat you-tube..sambil2 mencarik surah al-ruqyah, xhabis2 duk memanggil "mommyyyy mommmmy"..isshhh!!!..

Dah pasang surah al-ruqyah, makin lama makin sayup suara garau tuh..makin lama suara garau dari dengkuran tuh dh back to normal..maksudnye dh bertukar kepada dengkuran asal hasben kite..T_T

Mmg smp sudah kite xleh tido balik..selama tido ngan hasben kite, xpenah lagi la kite terjaga dari tido sebab dengkuran die..berpeluk mcm mana pun, telinga kite kat mulut hasben kite pun, xkan terjaga..tp malam tadi mmg real i tell u..dh la hasben kite tido katil lagi satu..bayangkan la kuat xkuat..kite cite ngan hasben kite masa kite kejut die subuh tadi..die ckp nape xkejut.."ishhh nak kalih belakang pun xberani apatah lagi nak kejut u"..

Masa otw nak gie ofis, dlm kete kite cite la exactly what happened..hasben kite boleh gelak2 pastu buat lawak..kate dengkuran die kene rasuk la ape la..main2 tau..

Malam before tuh kite ade upload gambar dekat ig n fb..
Gambau nie haaa..kite upload sbb dobot buat muke toye gitu..die marah kite amek gambau die..dobot mmg xsuke org nak selfie and nak amek gambau die..ikut mood jugak la tp most of the time mmg die xsuke..nak tgk die marah mengamuk, try la..tuh yg muka end up jadi gitu tuh..

Mmg sepanjang tala camera henfon kat die mmg die mengamuk je la..sekali bile dh upload, kawan kite duk comment kate mcm seram je belah tepi tuh..siap suruh jgn zoom la ape la..bile die tegur baru kite perasan..awal2 die comment kite dh zoom dh tgk..kebetulan kite kat atas dlm bilik..terus kite jenguk luar tingkap tgk depan umah jiran sebelah..mmg nmpk mcm ade kain putih..itu adalah pokok pisang sebenarnye and putih itu adalah reflection dari cahaya lampu..kite rase la..

Kite siap suruh lagi hasben kite tgk gambau tuh..die kate bukan..and kite pun rase bukan..sekali pukul 4lebihpagi, dengar lak org memanggil "mommyyyy mommyyyy""..huwaaaaa..

Apakah yg sebenar2nya?????..Wallahu'alam bissawab..

Jangan panggil "mommyyyy" lagi malam nie..huwaaaaa..

4 comments:

  1. akak nampak berdiri putih tepi pokok..

    ReplyDelete
  2. Alamak apa tu..menakutkan jugak...saya ni penakut hihi

    ReplyDelete
  3. sis biakan aje surah ruqyah tu spnjg malam masa sis tido..inshaAllah benda tu tak kacau lagi..kalau akk pun mmg seyes takut nak bangun nk gerak hubs kalau jd mcm ni..huwaaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...