Wednesday, April 12, 2017

:: Hint-Hint ::

Hasben kite kan die mmg jarang la nak suruh kite masak macam..selalunye ape yg kite masak, die akan makan without any complain.."isteri i kan masak ape je mesti sedap"..itu la ayat die bile tanye ade nak makan ape2 x.."xkisah" je sokmo..kalau ade pun, die xkan ckp direct, die akan hint-hint..

"Sedapnye nasi goreng kampung domok..nyum nyum"

"Sedapnye kuey teaw domok"

"Sedapnye nasi lemak sambal petai ikan bilis domok"

Sedapnyeeeeeee sedapppnyeeeee..ahahahhaha..itu la ayat hint-hint die..

"Nak i masak nasi goreng kampung ker?"

"Nak i masak kuey teaw goreng ker?"

"Nak i masak nasi lemak sambal ikan bilis ker?"

Nak ke nak ke..kihkihkihkih..itu la ayat kite bile hasben kite bg ayat hint-hint..

"Nak..mcm sedap je..ermmmm, sedapnye kuey teaw goreng/nasi goreng kampung/nasi lemak sambal ikan bilis domok..ermmmm sedapnye sedapnye"

Hahahahhahahaa..

"Okayh, nnt i beli barang i masak kayh"

Alolololo..gigit kang tau la..bile hasben kite dh hint-hint gitu, terus berkobar2 nak masak utk suami..kate pun hasben aiii jarang request nak makan ape..mihmihmih..

Actually kite lg prefer hasben kite request ape yg die nak makan..senang..sebab kite tau die nak makan makanan tuh so kite masakkan je..lagipun die yg akan makan or senang cite die yg akan habiskan makanan tuh..kihkihkih..kite mmg akan makan la tp bile anak "nak mommy suwap (suap)", dari lapar terus jadi kenyang terus..makan sesuap dua nasi terus kenyang..mmg part nie, majority mak2 yg akan paham..

Tp bagus jugak..menyumbang kepada kekurusan mommy..kahkahkah..

So malam semalam for dinner and today for breakfast, kite masakkan,
Kuey teaw goreng utk hasben aiii..hasben aiii tingin nak makan kuey teaw goreng domok masak..hahahahhaa..

Suke betul hasben kite ngan kuey teaw goreng style masak cenggini..xabis2 berzikir, "sedapnye sedapnye"..ngeeeee..

Maka-nya, itu la makanan breakfast dan lunch kite utk arinie..nyummmssss..

U'olls dah breakfast???..

7 comments:

  1. 'menyumbang kepada kekurusan mommy..ayat tu mmg sb suka..hihii

    ReplyDelete
  2. awak punya kuayteow goreng memang menggiurkan..patut domok suka..hehe

    ReplyDelete
  3. asben nieyl lain pulak..
    dia mmg x pernah request atau hint...
    so,bini dia akan masak je ikut selera anak tengah sndr..hahaha

    ReplyDelete
  4. Sedap pulak nengok Kuey teaw goreng tu.

    ReplyDelete
  5. Part kurus tu akak suka baca.. ekekeke.. yang lain biasalah, akak masak anak2 n en. hb kena habiskan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...