Tuesday, October 17, 2017

:: 2 Beradik Punye Keje ::

Semalam kite MC..memang xsihat sesangat..demam selesema n batuk..pagi kite mintak hasben kite hantar irsyad pegi umah nenek..nak rehat kejap..qisya pegi skul macam biasa..

Lepas balik dari klinik, amek ubat, MC and whatnot, kite singgah umah mak kite..relax kejap makan, makan ubat, relax lagi, then pegi amek qisya dekat skul..hasben kite ade training bola tampar petang semalam..so better la kite amek qisya..macam takut plak nak lepaskan hasben kite bawak qisya sekali ikut die pegi training..

Qisya nie die xmelasak..tapi die suka merayap..melilau ikut suka die je..kang dibuatnye hasben kite xperasan, duk asyik training je, tah memana qisya pegi..ishhh, biaulahh kite gagahkan diri pegi amek die dari jadik bende yang bukan2..

Dah amek qisya, kite singgah umah kite jap..duduk dalam 20minit, kite balik umah..xlarat la, kepala pusing..nak balik nak baring je..irsyad kite bawak balik..dah alang2 kite xkeje, bagi la mak kite relax2..qisya plak nak mengempel kite je, memang la nak ikut balik sekali walaupun kazen2 die semua ade kat umah nenek..

Sampai umah, kite cakap ngan qisya, ngan irsyad, "qisya main dengan baby okayh..mommy nak tido kejap..mommy xsihat..qisya tengok2 bobot okayh"..maka beradulah kite..tapi xlena sangat pun sebab hati nie risau jugak nak bagi dieorg main berdua je without any supervision from adult..memula je xberapa nak lena..lepas tuh terlena jugak tapi xlama la..dalam 10-15minit..

Sekali bile bukak je mataaaaa, terussss, "what????..kakak, what happened?..ade kapal karam ke?"..huwaaaaaaa..qisya static je pandang kite..takut kene marah..ahahaha..

korang tengok ler..nasib baik la mainan derang banyak kat hall atas..kalau semua ade kat hall bawah, boleh tertutup carpet tuh..hahahhaa..

Tapi xde la kite marah anak2 kite..kite macam xde perasaan..alih2 si kakak, "mommy!!..who did?!..nape sepah2 nie..kemas!"..hamboi hamboi hamboiiiii..kebetulan depan mata ade batang belon, terus kite capai, "ape sepah2..ape kemas2..ape who did..nampak nie (sambil tunjuk batang belon)..kakak denga bobot yg sepah2, mommy pulak yang kene kemas..kakak kemas..sebelum mommy libas, baik kakak kemas"..terus qisya cebik2..wakakakakakakaka..xde pun kite jerkah or tengking or jerit kat die..nada suara tertinggi 10% je pun..tp sebab kite pegang batang belon kan, tuh yg takut tuh..kuang3..

2 comments:

  1. Hahah! Time dorang nak membesar macam ni, memang sepah lah dengan barang mainan kan.

    ReplyDelete
  2. Baru 2 tu mommy. Bayangkan kita yang anak 4 ni. Stress hokay ☺☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...