Thursday, October 12, 2017

:: Can't Wait For November ::

Melampau sungguh kan..october belum lagi habis dah menggedik2 dah "can't wait for november"..bulan depan banyak hal nak arrange sebenarnye..banyak date penting..ngeeee..

Skang nie kite tengah nak arrange utk birthday qisya..plan-nye nak buat dekat nursery..xsampai sebulan je lagipun weh..now tengah duk pikir nak bagi door gift ape, birthday cake cemana, nak bagi anak2 nursery makan ape..semalam kite dah tanye dah ticher qisya..die kate selalu kalau nak buat birthday nie, dieorg akan start pukul 4 petang masa minum petang..hurmmm, so maknanye mommy qisya kene amek cuti la..ofis kite jauh u'olls..kalau ofis kat atas nursery je mcm daddy qisya, senang la..cukup time turun je bawah..

Nak harapkan daddy qisya memang xkan jadi la..memang awal2 die akan tolak kat kite suruh kite yg buat jugak.."mungkin kalau ticher dengan mak2 senang nak bercerita kut..kalau dengan bapak2 nanti akan jadi awkward"..itu je ler alasannye..but common sense la kan..bende2 gini memang selalu mak2 yg excited lebey..kihkihkih..

Kite dah dapat idea dah nak buat ape..tapi kene consult jugak dengan principal nursery tuh..what is the do's and don'ts..ye laaa, kene la consult die, sebab kite kan plan nak buat meal pack utk anak2 dekat nursery..kang takut end up principal kene hentam dengan parents..kesian die..opsssss!..

Meal pack cemana?...tunggu la next month..sure kite akan update punye..so no worries aight..cake kite akan mintak tolong kakak kite buatkan..kat situ dah xyah pening2 dah..nanti pandai la qisya sendiri request die nak cake ape dekat mama die...ngeeeee..

Now tengah pikir door gift pulak..decoration kat nursery kite kene tanye ticher qisya whether dieorg dah ade all the props, atau kite kene bawak sendiri..kite suka tau sebenarnye arrange bende2 cenggini..and yg jadi mangsa kat situ adalah hasben kite..sebab die kan the minister of finance..die adalah dalam phase, pasrah dan berserah je skang..wakakakaka..


At the same time, kite tengah mencarik barang2 utk concert qisya..xde la barang ape sgt..takat kasut dengan accessories je..ngeeeee..

Nampak x nampak x sape yg lebih2 skang nie..anak2 relax je..mak2 yg kemain excited..tazabarrrrr nak tunggu novemberrrr!!!..

4 comments:

  1. wahhhh...bestnya...nnt post 1 dekat aunty nieyl ya doorgift...hihihi

    ReplyDelete
  2. leh geng ngan Untie & kakak Iris..born in november. standard la..birthday anak, mommy yg excited.. till now pun...Kak Ayu akan excited bila masuk feb & nov. Ian dah besar but Mommy still lagi .. he he.. layankan jer la

    ReplyDelete
  3. Best nih. Qisya... Nak door gift jugak ☺☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...