Wednesday, April 18, 2018

:: Deghoyan Y'alls ::

Musim durian udoh tibe y'alls..kindly standby your ringgit!..hahaha..skema nau ayat ringgit tuh...hey, anak dara kite sebut duit tuh ringgit hokeyh..ko hado?..huahuahua.."mommy, i want ringgit..qisya xde ringgit la mommy"..kiut je tau..

Dah lama nak makan durian sebenarnye tapi masa tuh xde musim lagi..durian kat SS2 ade la tapi haruslah mahal rege die..so xpe la, kite tahan dulu nafsu nak makan durian..sampai la baru2 nie tetibe tengok durian merata2 dah orang jual..kene plak ade satu hari, hasben kite balik rumah tetibe bagi bau durian je kat kite..bile kite cakap ngan hasben kite, "makan durian ke?..sampai hati bagi i bau je kan"..terus serba salah orang tua tuh..bile dah serba salah, terus pegi carik durian untuk bini..muahahahaha..

Kami xmakan kat situ sebab nanti hilang nikmat nak makan durian..ngeeeee..susah nak makan sebab nanti anak bujang berlari ke sana ke sini..so baiklah tapau then makan kat umah..nak berlari ke nak terlingkup ke nak terlentang ke, silakan..muahahaha..

Tadaaaaaaa..let’s parteeeehhhhh!!!..party durian la tapi..muahahahaha..

Bagus la kedai yang jual durian tuh..siap sealed kan lagi bekas durian..so dalam kete xde la bau durian..semua tuh spec durian kite..lemak manis..ikutkan spec hasben kite yang pahit2 tapi kite xsuke yang pahit..so sebab kite xsuke yang pahit, hasben kite beli ikut spec kite..sebab die xkisah makan yang lemak manis ke pahit je janji durian..ngeeee..

Ini amoi memang hantu durian..berlawan2 kiteorang makan..asyik la suruh amek gambau die tengah makan durian..tapi kan tapi kan, bile die makan durian, boleh buat kite berhangin okayh..kihkihkih..

Mana xnye, makan seulas, “mommy, hand qisya dirty..i wanna wash hand mommy”..adoiiii..each and every ulas durian yang die makan mesti end up nak wash hand..

“Can u please eat ur durian first?..once u finish with the durian, then only u can wash ur hand”..haiyooooo..ini budakkkk..then qisya terpaksa la mengalah.. “ye la ye la..qisya cakap je”..cakap je lagik..hahahaha..memang xboleh langsung tangan tuh dirty..kadang kalau kite bagi guna water colour pun gitu jugek..tercalit sikit je pun dah ngajak nak wash hand..padahal nak sambung lagi tuh lepas wash hand.. “xde xde..habiskan dulu color..lepas tuh baru wash hand”..makan coklat pun gitu..ehhh, makan ape saje pun gitu la kekdahnye..sama la dengan si bobot..jenis xboleh tangan kotor..xkisah la makan ape pun..keropok ke, nasi ke, ape je la..xsampai 3 minit, "mmy, wash"..tapi lepas wash hand, sambung makan balik..pastu nak wash lagi..stress mak tau!..

Balance durian ade lagi dalam freezer..lagi lama letak dalam freezer lagi sedap rase durian..balik kang nak makan la..tetibe teringat durian..sedap la pulak..

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...