Tuesday, April 3, 2018

:: Madu Itu Manis..Tapiii ::

Tapi bermadu itu xmanis..itu mencarik nahas namanye..tetibe macam xberani nak cakap lebih2 pasal bende2 gini..semoga dijauhkan..

U’olls penah dengar x sarang madu shuib..yeee, shuib sepahtu tuh..die kan skang nie jual madu..bile tengok video2 sarang madu si shuib nie kat IG kan, ya Allah sokmo terliur..sampai tertelan2 ailio dibuatnye..tapi takat tuh yolah..xde la sampai terus capai phone and order..relax sisthur, sisthur relax..hahaha..

Then ade la one day nie mak kite tetibe cakap, “mak teringin nak rase sarang madu shuib..bile tengok video tuh nampak sedap betul”..ler, mak kite pun tengok video tuh ghopenye..kihkihkih..bile mak kite dah berkata begitu, terus kite capai phone and order..

Tah la, kalau mak kite yang cakap terus rase macam nak kene beli..selagi xbeli selagi tuh rase macam xsedap hati and teringat2..xkisah la pasal ape pun..kadang mak kite baru sebut je, xde pun niat die nak mintak suruh beli, tapi tah la, kite rase macam tanggungjawab kite kene tunaikan..kadang tuh mak kite xde pun menyebut..kite yang terasa nak belikan ape2 je la untuk mak kite..tau2 je dah sampai kat rumah..ape yang kite beli kadang tuh mesti kite beli 2..sebab satu tuh untuk mak kite..ye la, itu je la satu satunye mak kite..xde orang lain dah sebagai pengganti..xde mak kite, maknanye kite dah xde mak dah..sobsss..selagi ade nafas die, selagi ade nafas kite, insyaAllah kite akan cuba penuhi permintaan mak kite walaupun die xpenah mintak..alah, lagipun mak kite bukannye nyebut nak barang emas ke, kete ke, rumah ke..semua bende2 yang kite mampu untuk penuhi la..kalau kite xboleh, hasben kite akan penuhi (diulangi, mak kite xpenah mintak)..sebab bagi hasben kite, mak kite dah susah payah tolong jaga anak2 die (kiteorang tidak memaksa untuk jaga tapi mak kite insist nak jaga jugak), so itu la salah satu cara untuk die balas jasa mak kite..and for me, myself, inilah masanye untuk kite menyenangkan hati mak kite..hehee..kalau mak orang lain dari awal perangai semenggah, baik budi bicara dan percakapan, xmencarik salah orang, xmemerli xmenghina dan xmengeji orang, insyaAllah akan dapat ape yang mak kite dapat..ehhh, huahuahua..

Okayh sambung pasal sarang madu..

Pagi khamis kite order, jumaat dah sampai..kejap ke kan..balik keje kite pegi umah mak kite, punye happy mak kite dapat sarang madu tau..die yang rase rasmikan duu sarang madu nie..mak kite happy, kite lagi la happy.. “dapat jugak mak merasa”..ngeeee..

Packaging sarang madu..

Ini la rupa sarang madu..

Sedap..manis xmanis sangat..just nice je manis die..bile makan sarang madu nie, last2 sarang die akan jadi macam chewy..so of course la xleh nak telan dan kene buang ye..jangan pulak korang paksa telan..it's like korang makan chewing gum pastu korang nak telan..agak2 boleh telan x?..haaaaa, gitu lerrr kekdahnye..

Sarang madu nie kite beli yang 700gram..kut la ade yang tingin kan, and nak beli tapi xtau harga, kite beli nie dengan harga RM149 pastu postage seploh hengget..so totalnye adalah, RM159..beli kat mana?..taip je @maduoriginal_shuib kat IG..

1 comment:

  1. Biasa orang jual madu
    ni sarang madu.
    kena cuba try ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...