Tuesday, January 15, 2019

:: JJCM Penang Sudahnye ::

Hujung bulan 11 tahun lepas, kite sekeluarga and ikhwan sekeluarga ke Penang..hajat ke sana sebab kite dengan ikhwan masuk Penang Bridge International Marathon..xde la masuk yang Half Marathon (HM)..apatah lagi Full Marathon (FM)..masuk 10km je..nak merasa berlari atas penang bridge la kirenye..so alang2 boleh bercuti2 sekali dekat penang..selalu kalau ke penang, memang kompom akan JJCM la..hehe..

Hari sabtu bergerak ke penang, hari isnin balik KL..run hari ahad..

Sabtu sampai dah malam...so kiteorang dinner dulu sebelum check-ed in hotel..bila dah ke penang, makan dekat kapitan is a must hokeyh!..
memang ini la menu wajib kalau ke sana..sedapnyeeeee..hahaaiiiiii..

After settle-d dinner, kiteorang terus ke hotel..kat penang kami check-ed in dekat hotel lone pine, batu ferringhi..ikhwan sekeluarga pun check-ed in dekat hotel2 area yang sama cuma atas sikit dari hotel yang kite duduk..so senang la ikhwan nak fetched kite ahad pagi tuh sebab satu jalan, xde la si botak tuh nak patah2 balik la..huahuahua..

Pagi2 buta hari ahad kite dah bangun..ikhwan suggest-ed untuk gerak awal sebab takut jalan jammed..dah tuh, big event kan..keramaian tuh dah mesti la..sebab tuh nak gerak awal..flag off pukul 6.30pagi ke 6.45pagi tah..tapiiii tuh laaaa, pukul 3lebihpagi dah hujan..pukul 4pagi masih lagi hujan..hujan yang lebat sangat tau bukannye yang manja2 punye..siap ribut petir kilat semua cukup..tapi tetap la pegi jugak dengan harapan by the time nak flag off, hujan dah berhenti..sekaliiiiiiiii, pukul 6pagi masih lagi hujan dan tidak langsung menunjukkan tanda2 nak berhenti..dah park-ed kete, dalam hujan kami bergerak jugak la ke starting point..pukul 6lebih masa nak flag off, hujan still hujan la tapi dah kurang sikit..then, organizer buat announcement untuk called off that event due to heavy rain and whatnot..hurmmmm, frust guaaaaaa...baru nak merasa berlari atas penang bridge..xkesampaian..haih..

So organizer kate boleh collect medal dekat je nanti..so sementara nak collect medal, ade pulak starbucks kat tepi mall..bukak pulak tuh..layan dulu americano se-cup..sejuk2 kalau dpt minum air panas2 memang nikmatttt..
 nak jugak masa tuh upload gambar cenggini..hahaha..ye laaaa, kite kan setiap kali after berlari, memang akan amek gambau berapa timing kite..so xberlari pun amek jugak la..bukti buki..wakakakaka..

Ingatkan hujan akan berhenti la.. sekaliiii, makin lebat plak dah..then kiteorang decide untuk pegi amek medal..sampai bile nak tunggu kan..timing beratur nak amek medal lagi lama dari timing kite berlari 10km...adoiiii, masakkkkk..hahahahaha..

Sudahnye ke penang jadi fully JJCM..hahaha..xde la pegi makannnnn je pun..lagipun kite memang dah biasa dengan penang..so xde la segala2 bende nak kene makan time2 tuh jugak..

Hari nak balik, kiteorang singgah area chowrasta..hasben kite pegi beli jeruk2 untuk dak2 ofis die..kite plak turun untuk beli samosa..ikhwan la bagi perhangat pasal samosa nie..itu yang terjah jugak tuh..
 tempat jual samosa nie betul2 sebelah balai polis, and berdepan dengan mydin kut kalau xsilap kite..memang senang je nak carik..
 borong2..hehe..untuk buat bekalan on the way balik kl..
 serious sedappppppp..

Selepas beli samosa, kiteorang dan juga family ikhwan dah plan nak singgah deen maju..apa laiee, nasi kandaq laaaa hampaaa..hahaha..bila sampai, xbukak lagi..tapi orang dah start ramai beratur..kite suruh hasben kite pegi beratur dulu..bile dah bukak, hasben kite call-ed then baru kami anak beranak bergerak ke sana..

  Setiap kali kalau kami ke penang, xpernah pun makan nasi kandar dekat deen maju..takat lalu je pun xde rase nak singgah..sebab setiap kali lalu, mesti keramaian sangat orang yang beratur..niat nak try memang ade la tapi terpotong bile nmpk volume manusia2 yang beratur..

Tapi xtau kenapa hari tuh macam nekad pulak nak makan dekat deen maju..even jaja, wife ikhwan pun baru first time makan kat deen maju..alasan kenapa adalah sama dengan kite..dah tuh, masing2 semua anak kecik2 lagi..kalau berdua je gigih lagi la nak beratur..nie sebab pikir nanti anak2 mengamuk, itu yang jadi punca xmakan2 kat situ..
Ini memang standard la rupa dan juga lauk2 kite kalau makan nasi kandar..tapi ade kurang satu kat situ..telur asin..hehee..tapi kannnn, kan kan kan, bile makan je first suapan, kite bersetuju 100% la dengan jaja.. “kalau macam nie la rase die, aku sanggup beratur”..hahahahhaa..serious sedappppp okayh..memang sedap..no wonder la ramai gile umat manusia sanggup beratur nak makan nasi kandar kat deen maju nie..superbly superb!!!!!!..nyumsssss!!!..
Lauk tambahan..kari kepala ikan..perghhhh, ini pun marvelessss i tell u!!!..

Serious berbaloi2..sedappppp gilossssss..harga pun reasonable dan xcekik darah..next time pegi penang boleh singgah kat deen maju..ramai pun ramai laaaaaaaa..i sanggup demi u!!!!..memang la sanggup even ramai orang pun sebab bukan kau yang beratur sya oiiii..dan tentu2 la laki kau yang beratur..wakakakaka..
Ini lagi satu yang sampai sekarang duk teringat2..goreng pisang ape tah nama die nie..alaaaa lupa plak dah kat mana ikhwan beli..tempat femes gak la..alaaa, goreng pisang je pun..ehhhh, rase duluuuu..serious sedappppp..garing, manis, pastu dengan biji bijan die kalau tergigit..perghhhhh!!!..eiii, kenapa la jauh nau duduknye goreng pisang nie..kalau kat kl memang setiap hari muka sama je yang akan beratur..kire selagi x muak, selagi tuh la kite akan beli..haihhh..

Pasal penang bridge run pulak, xpe la xde rezeki kan..this year 2019 ade lagi..kalau ade rezeki memang kiteorang plan nak masuk..tapi nak masuk bukan yang 10km..nak masuk yang HM..21km u’olls..😬..this year kite dengan ikhwan plan nak masuk run event yang 10km ke atas..5km mungkin rasenye ade la jugak tp xkan kerap macam last year..priority kami adalah 10km above..and now kiteorang tengah tunggu registration untuk Standard Chartered KL Marathon bukak..ehhh, hari nie dah start untuk registration previous runners for SCKLM..untuk new runner macam kite, 13Feb..harap2 la dapat slot nak masuk...hihihi..nak register untuk HM..21.1km kut kalau xsilap..adoiiii seramnye raseeeeeeeee..bulan 2 nie dah lock 2 run event..satu 10km and satu lagi 15km..yang 10km tuh insyaAllah okayh la sebab dah penah masuk..yang 15km tuh..seremssssssss hakak..nak kene start training..dah lama xbelari nie..

At the same time, kite bersyukur sangat sebab hasben kite sangat sangat sangat supportive..ye laaaa, masa nak masuk penang bridge run, die xde pun question-ed kite lelebih..tanpa berfikir terus jawab "okayh"..pastu nak masuk yang half marathon nie pun sama jugak..very supportive..baru nie kite ade cerita pasal trail run..ngeeeee..teringin sangat nak masuk trail run..last year xmerasa sebab registration dah full..sobssss..nak masuk trail run, kasut kene pakai trail running shoes..xleh pakai yang running shoes biasa..pastu kene ade hydration bag bagai..sebab nak masuk trail run nie ade checklist2nye..and pun hasben kite xde kate nak mengeluh ke ape ke..malah die lagi support kite dengan berjanji akan belikan kite trail running shoes..wakakakakaka..

1 comment:

  1. eehehehe dapnye nasi kandar. lama tak makan..
    cuti makan nasi kandar sbulan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...