Wednesday, January 23, 2019

:: Tips Selfie Di Dalam Kereta..😝 ::

Tips untuk mendapatkan lighting yang on point semasa ber-selfie di dalam kereta..tapi, lakukan hanya di waktu siang je..malam pun boleh tapi kene tengok pada keadaan cahaya cemana..mungkin kalau tengah jammed, boleh la kut try tips yang bakal kite bagi nanti..nak sahihkan xboleh sebab kite sendiri pun xpernah try tips kite sendiri di malam hari..sebab kalau dalam kereta di waktu malam, mesti la ade anak2..bile anak2 dah ade sekali, nak pegang henfon pun xleh..canner???..apatah lagi nak selfie amek gambar..kirim salan yolah..

U'olls try laaaa tips tuh di waktu malam..kalau result-nye turn out okayh, boleh la share dengan kite..kihkihkih..
 hasil menggunakan tips sendiri di dalam kereta pagi tadi..lighting on point x, on point x?????...wakakakakaka..

Tips-nye adalah, selfie semasa kereta tengah stop dan semasa kereta depan tengak brek...sebab lampu2 brek yang berwarna merah akan memberikan cahaya yang cantik dan jugak flawless untuk kulit muka anda..muahahahahahahahahahaha..

Itu sahaja tips untuk hari ini..semoga bermanfaat..hahahahahahha..marah professional photographer bagi tips ntah hape hape..xde la u'olsss..jangan la caya...saje jeeeeee gurau2..ngeeeee..

Pagi2 sampai je ofis, belum sempat nak on desktop, belum sempat nak simpan handbag dalam pedestal drawer, sekali ade sorang principal datang turun bawah pass-ed document..suddenly die tegur,

"Eehh falsya, you lose your weight quite a lot hoo..you look like anak dara..macam xkawen lagi"

Muahahahahha..malu pulak rase..hahahaha..perempuan nie satu je la..jangan complain badan derang naik..mau kemurungan berpanjangan..terus jadi amarah dendam kesumat segala bala dengan orang yang complain tuh..kihkihkih..tapi kalau puji badan derang kurus, terus orang perempuan nie akan jadik sejinak kucing parsi..hahaha..

Ape rahsia????..rahsianye adalah cut off sugar, control food intake, exercise..and bende2 basic untuk diet la..alah, korang mesti tau..perempuan dengan diet berpisah tiada..so mesti tau the do's and don't's kan..just follow tuh je..memula memang terasa lambat la..tapi buat xtau je and jangan pikir..the more u pikir, the more stress the lemakssss will be..just enjoy your life, do your daily activities routine macam biasa..kihkihkih..tau2 nanti, menderu2 sana sini orang akan tegur yang korang dah kurus..hehehe..

2 comments:

  1. pantulan lampu break kete depan boleh nampak kulit kemerahan gitu masa selfie.pun boleh lah :)

    ReplyDelete
  2. heehe selalu cari sudut ada matahari hahaha.. nak effect gitu =P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...