Wednesday, January 16, 2019

:: Macam Tau-Tau Je Tau ::

Semalam kan kite ade post pasal hajat kite nak masuk Standard Chartered KL Marathon tahun nie..wahhh, kemain penuh nama kau bagi kan..hahahaha..dalam sejam gitu, tetibe dapat email..
bukti..heeee..

Alhamdulillah, management office kite willing to sponsor 50% of the registration fees..ehhh, itu pun ikutkan banyak dah kut..registration fees untuk setiap kategori adalah lain2..kalau xsilap kite, untuk HM dalam seratus lebih..rasenye la..exact amount kite xsure sebab xleh nak register lagi kan..so xtau la amount berapa..tapi bile office kite dah nak sponsor 50%, happyyyy gile rase..hehee..ehhh, tapi ini staff kat office kite je tau..staff kat office yang lain2 sila mintak dengan u'olls punye management..huahuahua..

Save duit hasben kite..ehhh, hahahahahaha..

Sebenarnye kan, masuk running event nie berhantu tau..orang lain kite xtau la..but for me, sekali dah start, akan ade kali ke 2, ke 3 dan seterusnye..itu yang berbelas medal bergantung dekat rumah tuh..masa berlari memang terasa macam, “weyh, ape aku buat nie?..apahal aku boleh terjebak dengan berlari2 nie weyh?..ape bende route die macam haram jadah nie?..bile nak sampai nie?”..haaaaaa, gituuu..haks..once kau dah start belari, kaki kau dah start melangkah from that starting point, kau dah xde any other choices dah..cemana pun, kau kene jugak habiskan sampai ke finishing line..xkisah la berlari ke, berjalan ke, merangkak ke, or tahan sweeper ke, hehe, and trust me, by the time kaki kau sampai dekat finishing line, by the time kaki kau pijak the finishing line, all the haram jadah’s questions sebelum2 nie akan hilang automatically..die punye self-satisfaction tuh lain machiam i tell u..kau akan rase bangga gile dapat habiskan run regardless la timing kau berapa and hancur sekalipun..hahahahha..

Itu yang last year asyik duk register-ed je running event..kalau sum-up kan balik all the running fees yang kita bayar untuk masuk all the events, mau dekat seribu lebih habis semata nak bayar fees saje..😅..

Malam tadi tetibe hasben kite forward satu bende nie kat WA..kemain lagi laki hakak tuh, kite ade kat sebelah pun nak main forward2..pfftt!!...ehhh, tapi xde la betul2 sebelah..kite baring kat katil sebelah sebab nak tidokan anak bujang..hasben kite xnak kacau..kang kalau die bersuara kang, bukan kite yang menyahut, silap2 anak bujang kite yang menyahut, "ye daddy, ape daddy"..kihkihkih..nak tunggu sampai anak bujang tido, hasben kite takut die terlupa..so apa2 hal, die forward je dulu..

Hasben kite forward nie haaaaa..
xde la die forward gambau nie...die forward yang die SS kat FB..tapi tajuknye pasal nie la..KL Car Free..

Kan kite skang nie nak start training dah untuk HM..21km weyh..excited but at the same time serammmmmssssss...kene la training awal2..takat 5km, 10km, boleh lagi la nak ngelat2..21km kalu, haiyooooo...lemah otot bile mikir..hihihi..so hasben kite suggest la untuk masuk kl car free..boleh la kite berlari ahad nanti..kalau jadik, hasben kite kate, bawak la basikal anak2..die jaga la anak2 and kite pegi la berlari..oooooowwwwww, so sweet!..kan kite kate hasben kite very the supportive..ngeeeee..

2 comments:

  1. bagus ni...aktiviti sihat. Kali terakhir masuk larian ni...masa 1st year, masuk Sukom UTM tahun 1999...omg..tua sudahhh!

    ReplyDelete
  2. kite sokong je those yang suka aktiviti sihat cemni.
    sokong dari jauh ihhih..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...