Thursday, January 10, 2019

:: Korset ::

Ehhh, bukan kite yang pakai korset..jangan salah paham..skang nie kite tidak memerlukan korset untuk mengembalikan bentuk tubuh kite..ecececeh..wakakakakka..ehhh, xnak cerita lebih2 pasal berat kang dichop riak pulak..kihkihkih..nanti bile dah timbang, kite cite..promise!!..huahuahua..

Xde, nie haaaa nak cite pasal kusi..bukan nak war2kan yang kite beli kusi ke ape..tapi sebab macam rare design die..itu yang nak cite nie..joyah kannnn..

Kan itu hari kiteorg pegi ikea mutiara..pastu bile nak bayar, kiteorg pegi dekat counter yang dekat2 dengan “as is”..selalunye kalau nak bayar barang2, counter yang berdepan dengan tempat jual hotdog, eskrem dan curry puff akan jadi pilihan kiteorang..tapi tah nape malam tuh tetibe troli ter-konar dekat belah2 “as is”..rupanye ade hikmah u’olls..ngeeee..

Sambil2 beratur, mata kite terpandang arm chair nie dekat “as is” section..ehhh, macam cantik je.. “dy, arm chair hitam tuh macam cantik je”..hasben kite replied, “gie la tengok”..apalagas, cargas laaaa kite berjalan ke situ..try la duk, “wahhhh selesanye”, kata2 kak atul di dalam hati..belek2 kusi tuh, tengok2 design, “hurmmm, design rare jugak”, ofkos la berkata2 dalam hati je..wekkk..hahahaa..

Lepas dah tengok2, usha2, belek2, test2, kite pun bergerak la ke hasben kite..terus, “dy, ape kate u pegi tengok..cantik and selesa la kusi tuh..some more leather u’olls..u gie la usha pulak”..so hasben kite pun pegi la..nampak la die bercakap2 dengan staff ikea yang ade kat situ..xlama tuh, hasben kite datang balik dekat kite..

“Cantik..selesa pun selesa..kalau nak, ade je stock baru yang dalam kotak belakang display tuh..tapi tuh la, kalau yang baru kene tambah seratus, yang display murah seratus”..kite pun tanye, “ade defect ke?..bukan ke “as is” nie barang2 yang defect derang letak kat situ”..rupanye hasben kite dah tanye dah kat staff ikea tadi, “xde defect ape pun..cumanye kusi tuh dah discontinued”..oooo haaaaaa, okayyhhh..paham paham..

Then bermula la perbincangan laki bini..selepas berbincang this and that, maka kami dah dapat kata persetujuan..sooooo “sold to falsya”..wakakaka..sebelum tuh hasben kite tanye nak amek baru ke nak amek display..elok je hasben kite habis cakap, ade amoi dah duduk kat kusi tuh..so disebabkan kusi itu dah ternoda dengan that amoi and mungkin ramai lagi orang sebelum2 itu, maka, baiklah amek yang ade dalam kotak..dah ternyata pasti xternoda lagi..hahahaha..

Nasib baik la queue nak bayar panjang jugak masa tuh..so sempat la terjadinye segala adegan2 dari start mengusha sampai la 2 kotak dah selamat naik atas troli..hehe..what??..why 2 kotak???..arm chair kalau beli satu nampak xkene and pelik..kalau 2 baru cantik..

Sebenarnye memang kiteorang tengah mencarik arm chair and wing chair..wing chair ade yang kite berkenan dekat ikea..memang itu kaler yang kite nak pun..tapi sebab kaki belakang wing chair sangat ketara pendeknye, so xjadi amek..hasben kite xberapa nak berkenan..macam arm chair nie, kaki belakang xberapa nampak sangat ketara pendek die..so itu salah satu sebab jugak kenapa kiteorang beli..andddddddddd, sebab design kusi tuh bagi kite rare..macam ala2 korset..

Cantikkan belakang kusi nie..tali2 tuh xker macam korset..tapi style tali korset yang loose..macam korset size XS tp yang pakainye bersize L..haaaaa gitu la kekdahnye..nampak xkegigihan suami kite nak memasang kusi..biasalah u’olls..dah kalau beli dekat ikea, memang semua la kene pasang sendiri..nak derang pasangkan boleh je tapi bayar laaaaa..ape ingat free ke?..nothing is free u know nowadays!..😂..
 side depan
side belakang..

Depan macam biasa je laaaaa..standard armchair kan..belakang tuh yang kite suke..style betul!..dah itu je laaaaa kut..tengah scroll images dekat henfon ternampak nie..maka sebab itulah wujudnye cerita pasal kusi nie kat sini..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...