Thursday, May 30, 2013

:: Kisah Susu ::

Kisah susu leeeerrr sgttt...;p..kite kan ade cite yg kite beli susu Enfamama utk minum bile ngandung nie..mmg la kite minum tp kalau dh lewat sgt kite xbancuh sbb nak tunggu susu tuh sejuk dlm peti ais rase mcm lama sesangat..sbbbbb kite selalu minum susu tuh sejuk2..kalau x sejuk mcm xkene plak rase..owh tekak org ngandung mmg tetibe jadik gedik..huahuahua..

Kite bkn lupe or malas okayh tp berchenta nak tunggu susu tuh sejuk je..mok mok plak duk tanye bile nak minum susu, nape xminum susu..bile mok mok tgh berckp2 berjela2 tuh kite mls la nak bersuara..kang meleret2..so baik la kite diam, baring ontok2 smbl tgk Teduhan Kasih kat tonton sbb dh terlepas episod utk arituh...ahahaha..

Tp bile kite terlupe, kat opis kite cover balik minum susu..susu HL la tp..better minum dr langsung2 x minum kan..sekotak pagi sekotak tengahari..kite beli stock susu HL letak kat fridge umah sbb utk time2 emergency laaaa..kirenye kalau balik dh lmbt, boleh minum susu HL je..tpppp tuh laaaaa..wat masa nie stop dulu beli stock..kalau beli pun simpan kat opis je lagi senang..hehehehe..

jadi laaaa..baik adoooo dr xdooooo....;p

12 comments:

  1. Susu HL ini juga pilihan rumah kakak. Tapi kalau malam biasa kakak minum Omega. Kalau jenjalan baru beli HL...

    ReplyDelete
  2. SUE KAN MMG BERCINTO NAK MINUM SUSU NI...DARI ZAMAN SYAWAL SAMPAI LA KE IZZ...SO NAK DI JADIKAN CITER SUSU PUTIH MMG OUT..SUSU COKLAT OK..SO ARITU SLH BELI SUSU PUTIH..SO CAMPUR NGAN MILO..BARU MINUM..TU PON DI GUARD OLEH AKOB..KAKAKA

    ReplyDelete
  3. hahaha...jadilah....mmg baik ado dr tak adooooo

    ReplyDelete
  4. SEDAPPP... nw promo kan ..2btl beso +1 susu yogurt beso jgk .. rm14+ aje...
    kite mmg ado stok lew kt umah ngn opis .. psl bf ...kasi kenyg perut jgk ..

    ReplyDelete
  5. nory dah lama tak minum susu...
    dulu penah minum susu Anmum walaupon masa tu tak preggy pon..saje mengada2 nak minum...heheheh

    ReplyDelete
  6. Cik kak,

    i pun minum susu sejuk gak. tak minum susu panas. solution dia senang je. u tuang ler air panas tu sekadar nak bagi dissolve je susu tu. then tuang ler air sejuk sampai penuh. sejuk ler dia. bercinta kotttt nak tunggu susu sejuk dalam fridge ekeke

    plus sbnrnya i dah try banyak susu babe. anmum materna, dumil mama, mamil. mostly susu ibu mengandung tak perlu guna air panas pun. air biasa je dah dissolve. sebab dia ada live cultures dalam dia. kalau guna air panas, mati ler suma live cultures tu bersama khasiat2nya :p

    minum susu tiap2 hari plissss. jangan miss 2 kali sehari ok! muahhh

    #tips of the day :D

    ReplyDelete
  7. ok la tu, xkisah susu ape yang diminum, yang penting kena minum gak..hehe..

    keperluan diri and baby...
    **saya suker minum susu xkisah susu jenama ape pun..hehe

    ReplyDelete
  8. Nurul x boleh nak telan susu kalau x de perisa.. Take care Gegurl..

    ReplyDelete
  9. takpalah janji minum susu sebab penting unuk kalsium ... samalah suka minum yg sejuk, lepas u malas nak bancuh.. minum susu kotak ni jer hahahaha.... selalu amik dutch lady kongsi dgn anak .. kotak besar...

    ReplyDelete
  10. sepanjang akak preggy langsung tak minum susu...jenis yg mmg tak minum susu pun

    ReplyDelete
  11. masa aku ngandung aku lebih rela bli susu ngandung dr susu dlm kotak gini. sbb?? sebab... bkn aku minum tau2 balik keje dh abis... nyampah!!! hahahha

    ReplyDelete
  12. Kalau mengandung...memang elok minum susu...untuk kalsium anak dengan ibunya sekali....yg penting gigi...gigi untuk anak dan ibu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...